Wednesday, July 29, 2015

Raya Ke 5 2015 .. Dari Segamat balik ke KL

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Ok citer dari raya ke dua terus skip hari ke 5 lah ..  hari raya kalini mood tak macam tahun2 sudah.. beria2 amik gambar.. gambar kuih la gambar lauk raya la.. tahun ni mood so so ajer.. kat segamat memang tak kemana-mana pun.. mmg just rehat2 jumpa adik beradik je.. pastu hari selasa dah gerak balik .. gambar-gambar kat bawah ni semua di dalam kawasan rumah ajer. amik gambar dengan mak, kakak, suami dan anak2 buah

posing depan pokok rambutan pun boleh.. hahaha
Alhamdullillah, rambutan tahun ni menjadi lagi. mcm tahun-tahun sudah.. tiap2 tahun mmg kami merasa makan buah rambutan hasil tanaman arwah abah.. ada 3-4 pokok.. semua berbuah lebat.. kat depan rumah ada pokok rambutan gading.. ada sepasang suami isteri ni mintak kat aku beberapa biji buat rambutan gading sebab isteri dia mengidam..  siap nak bayar lagi. aku cakap tak yah la.. sebab aku paham mmg keinginan orang mengandung mmg mcm tu.. dulu pun aku pernah mengidam nak makan buah delima.. mintak kat orang gak.. sib baik tuan punya pokok delima tu baik, bagi sebiji. hehehe


Farhan dengan sepupu dia.. anak adik aku Farish Haidar

Emily dengan sepupu dia gak.. anak kakak aku Quratul Qistina



nilah cucu2 mak aku.. tak ramai pun.. 7 orang je buat masa ni .. plg kecik tu 5 bulan



dengan anak adik bongsu aku Mirza Ukail

dengan anak kakak sulung ku Aina





bersama mak dan kakak

yg hujung kiri tu adik bongsu




Tu ajelah kenang-kenangan kat rumah aku hari raya ni.. simple giler kan.. lepas2 ni kita tunggu raya open house pulak kat KL. hehehe

6 comments:

Innanie Ariffin said...

Selamat Hari Raya Kak... walaupun besederhana tapi Alhamdulillah kemeriahan dan kemesraan sesama keluarga tu yang nak dirasa kan :)

lieyalatif said...

same la kite kak...tak beriya snap gambar pun...mane yg ade jek laaaa....

cantik laa baju akak.... ceria sgt2...lawooo...

seronok budak2 ni dpt jumpe kazen kan kak....same laa mcm mia mija dayyan....adoi senang jadi budak2...kite ni pening paler nak kemas kain baju nak bawak balik...rase mcm nak angkut lemari sekali hehehehehe

seronok tahun ni kite beraye di musim buah.....durian rambutan adoiiii berbesen2 dah masuk perut nieh mase raye ari tu....sengkak!

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Selamat Hari Raya ...
Saya pun sempoi jer ...
Misi lebih kepada menggembirakan anak2 ...

Mrs Little Voice said...

Selamat Hari Raya Kak Mimi...

nadiah jaffar said...

salam kak..tudung tu beli kat mane?? cantikkkk...hehehe

Cik Puan Mimi said...

Nadiah jaafar.. tudung beli kat jalan tar.. murah je tu. hehehe