Wednesday, May 17, 2017

Trip Gegirl ke Bandung, Indonesia - Day 2 (5 Mei 2017)

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Bersambung lagi kita di hari kedua di Bandung.. pagi2 lagi kami breakfast di Hotel Chara.. walaupun bukan hotel mewah yang menyediakan pelbagai makanan, tetapi makanan yang disediakan agak memuaskan dan mengenyangkan. kita bukan nak makan sampai mengahkan. yang penting alas perut..



Spagetti Cabonara

Nasi Goreng

Mee Goreng

Nasi Ayam Bakar kalau tak silap

penuh khusyuk..

ni di lobi hotel .. sebelah kiri hotel dan sebelah kanan SPA ..best kan..

jom harini kita pergi sightseeing
 Kemana kita ni..... heheh harini ada 2 tempat yang mau kitaorang pergi.. tempat pertama kami akan ke Lembang Farm House.. dan kedua di Kebun Bunga Begonia..

Posing kat truck susu ni dulu.. trademark kat sini jugak lah


Tiket masuk ke Lembang Farm House.. tak mahal pun.. hanya Rp20.00 (kurang lebih RM7) dan diberikan voucher ini untuk ditukarkan kepada susu (coklat, vanila atau strawbery) atau sosej secara percuma...


dalam kedai souvinir


















Setelah penat posing2 kat dalam Lembang Farm House ni.. kami redeem susu segar ni secara percuma.. masing2 amik susu strawbery dan coklat.. rasa sedap.. tak hamis



Dah puas berposing sakan, kami teruskan perjalanan ke Kebun Begonia Lembang.. jom posing lagi


bayaran masuk tak mahal pun.. Rp10 ribu = RM 3.40















Lepas penat bergambar, plan asalnya kami nak ke Floating Market .. tapi sebab hari nak hujan kami tukar plan untuk pergi keesokkan harinya.. oleh itu kitaorang terus pergi ke rumah sulam yang kedua.. semalam di Rumah Sulam MS Collection kan. harini kami ke Rumah Sulam Persona.. harga kat sini agak mahal sedikit dari rumah sulam semalam, tetapi yang berbezanya kami tengok sulamnya lagi besar, dan corak nya lagi cantik2.. so ada pro & con di situ.. 


waima mahal sedikit dari semalam... beli tetap beli..


pening kepala nak pilih yg mana..
 Lepas penat memilih kain, kami semua makan siang di Sangkuriang.. rumah makan sunda..


aku mcm biasa mesti order jus alpukat

Nasi Timbel Komplit

masing2 khusyuk dan tawaduk


ada gurame bakar jugak.. berasap2 tuu
 Lepas makan kami pun mulakan lagi aktiviti menyopping.. kalini ke Rumah Mode dulu


belian tak sebanyak dulu.. tp oklah kan
lepas tu kami ke Donatello sebab nak cari sandal

baru pukul 5 lebih tp dah nak gelap

Malam tu kami makan di Paskal

oleh sebab masing2 kenyang. malam tu kami order satay aje..

dah sampai bilik, kami hantar dulu hasil shoppingan.. 

Dan terus ke Spa.. harini kami berempat amik urut kaki aje. sebab mata semua dah ngantuk.. malas nak lama2 di SPA..  sesudah abis urut kami, time nak keluarkan tu tiba2 aku rasa mcm kenal aje pompuan ni.. eh ni bukan Vicha dari kumpulan Masin (Maharaja Lawak Mega).. terus diajak bergambar bersama.. 

masa ni serabainya rasa.. dengan tudung pun tak betulkan..  dengan pakai selipar SPA aje.. maklumlah dah malam.. mmg serabai abis.. tunggu time nak balik bilik dan mandi

muka masing2 kepenatan..
Alhamdulillah hari kedua juga berjalan lancar .. semua dipermudahkan urusan.. dapat berjalan2 dengan kawan-kawan.. dapat bershopping. dapat urut kaki sama2.. pendek kata datang Bandung ni tak de la semata2 nak shopping aje kan.. ok nanti kita sambung cerita lagi..

2 comments:

Eda Ejai said...

sonoknye gi bandung.. part soping tu eda paling suke.. hehhhee.. kalau eda pon mau rambang mata.. semua nak rembat.. =D

lieyalatif said...

akakkk cargasssss!!! terbaik lahhh..

ya Allah bace satu2...mmg mengimbau2 betul kenangan kat sane..... gelak ajek laa sampai kejang2 perut...semua best...

tq kak sebab ajak...pastu kenalkan dgn kawan akak yg gile2 gak tu.... mmg ohsem sgt...hope pasni jgn stop kat sini...ade siri2 trip lain plak kite2 ye...pi dekat2 pun jadi ler....