Monday, December 16, 2013

Hari Sabtu yang lepas

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Hari sabtu lepas genap mak seminggu berada kat rumah.. jaga Farhan dalam pantang.. so adik dan kakak aku pun datang dan tido rumah.. seronok plak himpun ramai2.. pastu pg sabtu tu mak dah nak balik kampung.. sebelum balik dia masakkan kitaorang semua nasi lemak dan juga roti puri.. roti puri mak aku mmg sedap.. tak yah makan kat kedai mamak tau. hehehe

roti puri
sambal ikan bilis + telur.
 
nasi lemak yg tak berapa lemak.. kurangkan santan.. mak aku masak dulu santan sampai menggelegak sebelum masukkan beras... hasilnya, nasi ni tahan lama.. esoknya pun tak basi.. boleh makan lagi
 

Tengahari pulak kakak aku nak belanja kitaorang makan nasi mandy kat Saba Restoren kat Setiawangsa .. sempena hari lahir dia 1 Disember haritu.. semoga kakak aku dimurahkan rezeki selalu.. Amin.. oh ye Farhan dan baik dari bersunat.. alhamdulillah seminggu je.. dah kering..

Teh ni sedap.. ada rasa cengkih dan halia
 



Nasi Mandy Lamb

Nasi Mandy Ayam
Air Nenas
Kakak aku pakai tudung hitam.. sebelah dia suami dia.. yg hujung adik lelaki aku dan isteri
yang tudung pink tu mak aku
jemput makan




Pencuci mulut - Puding Caramel..
Lepas makan, kitaorang bersurai, pastu aku terus gerak ke KLCC sebab nak tengok Papadom2.. boleh lah cerita dia.. tak la best sangat..


Lepas tengok wayang, TERsinggah plak ke Jelly Bunny.. ni gara2 terpenggaruh dengan kakak aku la ni. hahaha.. kebetulan ada sale.. aku pun tak tau ada sale sebenarnya.. masa kat kaunter nak bayar baru lah aku tau, laaaa ada less rupanya... rezekilah kan..
 
mula2 nak amik kaler ni.. tp pucat la pulak kaler dia
berkenan yang ni.. tak de pla saiz 6!!! stress...
 Sebenarnya aku pakai ngam2 saiz 5, tp mcm ketat.. so salegirl tu sajes amik saiz 6 besar sikit.. ok jugak, tak le melecet nanti kan

akhirnya amik kaler ni.. sweet gak kan. hahahhaha
dengan design yg mcm kat atas, tp kaler baby blue.. comel tak, cute tak. kikikiki
ok compem yang ni.. jom bayar
Emily nak pose kejap kat sini..
Terima kasih abang!

10 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

nice :)

Chekgu Azrine said...

Blm try lg jelly bunny tuh..tingin jgk nk try 1

Zana Nordin said...

masakan mak mmg terbaikkk kak oittt
sedapnya roti puri tu kak..

bila kumpul reramai nie mmg meriah kan..
nasi arab nie kat bp and pontian jer yang ada...tp zana tak pernah try lagi....

kak..cun ler kasut jelly bunny ko kak..
kaler pun sweet n comel jerr

psstt : makin menjeles tengok ko kak..makin nipis

attyfir said...

ingat nak terai gak Jelly Bunny
tp lom berkesempatan .

Lynn Hamzah said...

comeynyer kasut tu...warna pun lembut jer...

NinaAz said...

Roti puri. Nmpk mc best. Xpernh mkn punn. Kakk. Nina dah kembang skg. Jeles tgk akak

Faiza Erina Rahmat said...

chomel je kaki pakai kasut jelly bunny tu,, kaki kita x sesuai kot, sebab besar,, huhuhu

ayu Ismail said...

Cantiklah kasut tu...

lieyalatif said...

alamak kak terus teliur tgk roti puri tu...lieya selalu pekena kat mr kabab, tu pun sbb si hirda la rekemen....terus jadi peberet sekeluarga...pandai mak akak buat kak...syok camtu....

ooo tu tips masak nasi lemak tahan basi kak yeak....lieya nak cube la kak...sbb selama ni buat campur semua pastu masuk dlm rice cooker tekan cook....lepas ni leh cube petua mak akak plak lah....

-Sharleenz- said...

lawanya yg bb blue tu!!! aku pun dah kemaruk ngan jelly bunny ni ha... hihi... yg pink tu pun aku ada tapi aku nye kaler nude... best suka bau kasut tu... macam bau gula2... haha