Thursday, April 16, 2015

Short Trip 2 hari 1 malam ke Kamalodge Resort Taiping - Day 1

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Bulan ni dah masuk bulan 4 dah, tp tak sempat nak gi holiday ke mana-mana.. maklumlah sibuk... paling2 pun balik kampung.. kejap segamat, kejap ke kulai.. e'eh aku tak abis lagi kan cerita pasal Superstar Cruise tahun lepas tu ?? hahah tu tunggu minggu depan lah. sebab gambar banyak, malas plak nak sort.. harini kita cerita pasal jalan2 ke taiping aje lah...

Last minit planning, so cuti2 pun sehari ajelah.. jadilah janji anak2 happy dpt mandi kolam.. kitaorang sampai di Taiping lebih kurang 12.30 tengahari. tapi kita lencong ke Kuala Gula sebab nak pergi lunch di JS Muara Restoren Terapung Kuala Gula.. kat sini ada  macam2 seafood.. tp yg paling suka sebab ada ketam kulit lembut... mmg sedap.. seekor RM8.00 (kecik sikit dr tapak tangan ).. aku pergi 3 family, so banyak sikit lauk yang kitaorang order.. kalau nak order sebelum datang pun boleh. boleh contact no ni 016-5418751 .. masakan yang paling popular kat sini Ikan Sembilang masak kari.. derang akan masak panas2 .. mmg sedap ler.. aku ni jenis tak memilih..  ikan sungai ke ikan laut ke, ikan darat ke semua aku bedal..



sementara tunggu food sampai, selfie dululah

dengan anak2 aku

Ikan Sembilang masak kari.. sedap giler

Ikan Jenahak Masak Asam Pedas

Sayur Campur

Baby Sotong Goreng Kunyit

Ketam Kulit Lembut Celup Tepung

Ketam Kulit Lembut masak pedas

Siakap 3 rasa

Ayam goreng Kunyi untuk kanak2 ... ada tomyam, sup dan telur dadar juga.. tak larat nak snap. hehehe

yang ni tak tau nama siput apa.. tpi nak makan kene cungkil dengan lidi, tak leh sedut.. bernanah plak bibir kang..

my buah hati
Dah selesai makan, kami terus ke Kamalodge Resort untuk check in.. comel beca kat depan lobi ni.. gambar bawah ni sebelah kanan tu lah kami menginap.. dekat dengan kolam.. mmg best la..



budak2 tak menyabar terus masuk kolam.. kolamnya tak berapa dalam.. so tak bimbang anak2 lemas



malam tu kami dinner dekat belakang bomba



Lepas dinner, anak2 nak tengok night safari.. so oklah, dah alang2 sampai taiping kan.. boleh la singgah ke zoo.. tu kat bawah harga tiket siap gst


kalau pi waktu malam, naik tram la kan. kalau jalan kaki kang ada sesat plak gelap2 tu. besar gak zoo ni..


Sepanjang dlm train tak amik gambar pun, sebab malam kan.. gelap.. tp seronok gak la tengok, cuma tak puas sangat sebab ada yg tido, pastu gelap kan.. tp still nampak la.. kalau siang2 tu baru puas..


dari zoo terus balik ke kamalodge resort.. esok kita sambung lagi ye..

3 comments:

lieyalatif said...

tang jjcm tu menarik kak....semua menu mmg nampak sedap....soft shell crab tu nampak sedap...lieya penah try sekali jek....lupe kat mane tapi mmg sedap....

FadMN said...

wah,memang menarik ni.esp tang makanan yang sedap tu lah paling terbaik.

FAD

Sanisah eeiyss said...

yang nak makan kene cungkil dengan lidi tu, first time is tengok... lamaaa ja duk tenung (^___^)