Monday, May 23, 2011

❤ Jalan-jalan Hari Minggu tengok wayang Nur Kasih The Movie ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan Emily

Dah lama tak citer jalan2 hujung minggu kan.. selalu malas, tp kalini cuba la jugak merajinkan diri.. ok hari sabtu baru2 ni, kami plan nak tengok wayang citer Nur Kasih The Movie.. so keluar rumah pun lambat sebab tiket tu dah beli awal.. kirim dengan Sham sebab dia mmg nak pergi OU hari Jumaat haritu.. beli awal2 senang sikit, tak berebut.. mmg betul jangkaan aku, wayang citer NKTM tu full house...

Sebelum wayang mula kami jalan2 dulu ar..  sekarang ni apa angin, setiap kali kat dalam kedai, mesti emily suh amik gambar dia.. so layan jer la..

gambar peluk tiang pun jadik la...


Lepas tu kami singgah ke GAP KIDS, plan nak beli baju untuk ke Singapore nanti.. opsss tercakap pulak.. ingat nak beli baju je untuk budak2 ni.. sekali tu farhan dan emily nak topi pulak.. ok beli la jugak sebab nanti kat SANA mesti panas kan..


dah alang2 beli lebih RM200 SA suruh register untuk jadi Member.. isi la borang



pas dah siap beli, jom tengok wayang.. kul 12 tghari...


Citer ni mmg best la, mula2 tu macam tak faham, tp bila dah tengok tu baru la faham jalan citer dia.. sedih gak, bergenang2 air mata.. tp tak la sampai teresak2.. lepas abis wayang kami terus gi lunch kat Nandos

adik nak makan apa...


ceh korang dah rasmi topi baru ek... tp apasal pakai terbalik ??



biasalah aksi sebelum makanan sampai, posing2 dulu 






pas makan, ayam licin, tp jagung mentah ar... potong betul...


keluar dari Nandos, kami ke butik coach, tp satu pun tak de yang berkenan di hati.. design banyak dah abis.. sedihhhh.. tak pe la... jimat duit aku.. pastu kami ke luar dari OU.. dan menuju ke KLCC sebab nak gi amik cermin mata hubby aku... pastu ternampak plak GAP kat situ.. (padahal kat OU ada gak GAP, tp tak masuk la pulak).. so hubby ajak aku beli baju gak kat situ.. nanti leh pakai gi Singapore jugak.. aku ON jek..

ko tengok emily amik gambar dengan kaki patung pulak... sabo je la aku


dah pilih yang mana berkenan, jom la bayar dan blah... mujur kat OU aku dah register tadi, so kat sini dah boleh collect point..


anak2 aku kemain enjoy kat dalam GAP ni berlarian2 mcam rumah korang ek.. mujur tak kena marah.. dah jom balik, kaki mama pun dah tak leh nak heret ni.. penat betul ..


beg beso untuk anak2 beg kecik untuk mak pak.. tak aci betul. hehehe



3 comments:

Lynn Hamzah said...

lynn kalau gie KLCC sure akan masuk GAPKIDS...kalau ada yg berkenan sure sambar juga untuk qistina...hehehe...

onniesham said...

bes x citer nur kasih tu? cooi xmo pi tgk la. huhuhu. kena la aku pi tgk sndiri nnti.

wahhh sakan shopping yeh. bes la now dah leh combine resit utk jd members. kalo x dlu kena bli rm700 one resit mmg jenuh.

Nur a.k.a admansyah said...

Larr.. Nur ingatkan pi tgk NKTM ngan BFF sekelian rupe2nya Famili. Kalo Nur ler... sahkan 3A, Mr Hubby pun dh geleng kepala! hehe

Wahhh.. nx cuti gi kota Singa? kwn Nur pun pegi ms tur... I blk Kg jer!!