Monday, July 22, 2013

Iftar with BFF - Ramadan Buffet @ Rajang Hall, GTower

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Dah hampir 2 minggu kita berpuasa kan.. mcm tak percaya.. dan aku pulak baru terhegeh2 nak update blog. hehehehe, ntah le tak de semangat lak nak update blog macam sebelum2 ni.. tp suka tengok orang update blog pasal menu berbuka dan sahur.. aku mmg tak de modal nak citer sebab aku tak pandai masak mcm orang lain.. banyak beli lauk tunjuk je.. takkan tu nak gebang dalam blog kan? anak2 plak sahur tak mo makan nasi, nak makan roti nuttela je hari2 tanpa jemu.. aku dan suami pulak, sahur kurma dan air suam.. tu pasal tak le la citer dlm blog ni.. terima kasih pada silent reader yang sanggup add aku kat fb nak tanya kenapa aku tak update blog.. rindu ekkkk... hihihihi.. 

Pd silent reader yang terjumpa aku kat Jalan TAR Jumaat lepas, sorry saya mmg tak perasan.. nanti tinggal la jejak kat bawah ni.. boleh kita berkenalan.. dan kita dah sampaikan salam awak juga pada Lieya Latif tau. hehehe..

Oklah, tahun ni aku dah berbuka puasa sekali di luar @ di Restauran Mohd Chan Abdullah.. tp malas betul nak snap gambar.. teruk betul mood bulan puasa ni.. so 2nd time ni kami berempat mcm biasalah tetiap tahun mesti berbuka puasa bersama. Tahun 2010 berbuka puasa di rumah Hirda, tahun 2011 di rumah aku dan 2012 di rumah Lieya .. sepatutnya tahun ni di rumah Sham, tp oleh kerana tahun ni Sham dah buat house warming bulan 5 haritu, so kami tak mo la susahkan dia lagi.. kalini kami sepakat nak gi buffet ramadhan sahaja.. dan sebulan sebelum puasa, kami telah sepakat nak berbuka di G Tower .. Link2 berbuka puasa aku amik dari blog lieya memandangkan dia jek rajin update saban taun. kami2 ni ada yang rajin update ada yang tak rajin update... lg satu korang leh tengok muka anak masing2.. dari kecik hingga besar.. lain2 belaka...

Jam 5.30 petang masing2 dah keluar rumah.. aku sampai paling awal sebab jalan tak jem langsung.. sampai kat G Tower (sebelah bangunan Tabung Haji) pukul 6 petang terus park kete dan asben ajak jalan2 kat Ampang Park.. budak2 ni mana leh duduk je melepak.. kang merengek kebosanan.. so kami jalan2 kejap kasi hilang boring.. kat Ampang Park sempat aku beli kasut raya tau. hehehe


jam 6.45 petang semua dah berkumpul kat sini.. kami bertiga tak plan langsung nak pakai hitam.. kebetulan jek.. sham ayu berbaju kurung (awat la tudung aku kembang setaman ni)

hirda terus pi kat kaunter
oh ye kami sebenarnya beli groupun voucher tau.. 1 adult = RM 45.. dan kids =RM28 (bayar kat situ).. so adult kami dah beli siap2 masa kat groupun tinggal nak bayarkan anak2 je la 6 orang tu.. kalau ikut harga sebenar adult = RM90 dan kids = RM45.. (so sangat2 save la beli kat groupun)

Food dia nampak tak banyak, tp mengah nak abiskan okeh.. ada pelbagai pilihan la.. dessert dia pun banyak, puas hati juga.. yang penting ada kamben yek. hehehe


Satay
 





 


ABC

ikan bakar & air asam yang marbeles..

kamben yang super sedap

mee bandung
muka anak2 yang berpuasa semuanya.. tengah bertabah menunggu Azan
 


heheh amik awal2.. malas bangun banyak kali

4 potong kamben & 3 sudu nasi berempah

Air Bandung dan teh tarik
ikan bakar & air asam marbeles

satay

mcm2 ada.. lieya punya ni
budak comel kesayangan ramai ni tak pose dah membedal dulu.. siap "bruuup" lagi kekenyangan sebelum azan.. hehehe

harus lah ada kan.. i dengan kekasih i ni
happy tengok anak2 semua berbuka puasa.. terasa anak2 dah besar dah.. masa kenal dulu masing2 baru merangkak lagi..
 

anak2 satu table... mama papa semua table lagi satu.. pandai2 la korang nak makan ye anak2 .. nak apa2 makanan tambahan sila bitau mama dan papa masing2 ye

tu dia.. penuh meja
 Sementara tunggu para2 suami semua solat magrib, kami makan dulu dan jaga anak ..


Dalam jam 8.10 malam gitu, kami berempat take turn menunaikan solat magrib kat sini.. tp jauh plak surau yang disediakan..

kat belakang tu bukan hantu tau.. tu orang bertelekung .. cam biasalah kan blogger, tetap nak pose di mana sahaja, kikiki .. luas gak surau dia.. (sib baik lieya tunduk, kalau tak nampak plak dia tengah tak pakai tudung.. hehehe)

muka ceria lepas solat, jom kita sambung melantak sampai kembung..

makan ringan2 jek.. bubuk lambuk pun amik la 3 sudu

pencuci mulut
masa ni meja bertukar lagi.. bapak2 duduk semeja.. senang nak borak.. mak2 duduk meja sebelah senang nak gosipping.. anak2 gasak la korang pandai2 bawak diri nak main

kami makan dan lepak2 sampai kul 10 malam.. pastu baru la kembali ke pangkal jalan.

Alhamdulillah... dapat juga berhimpun bersama2 dengan BFF tahun ni.. tahun depan kita pi buffet ramadhan lagi yok...

8 comments:

beta kupu said...

sis slimnyerr..mmg nmpk dah kurus byk dah...ai is jeles uuu...hihi
btw mknn2 kat situ nmpk melazatkan, slmt berpuasa sis :)

lieyalatif said...

fuh cayalah kak....cargas akak up...lieya masih dlm proses edit2 gambor lagi ni hah ekekeekeke...

mmg lengkap gile laporan akak...siap link2 tahun2 lepas punye kite program berbuka hah...terbaik la kak...

mmg berbaloi kan kak...tempat selesa....budak2 bebas main...rasenye tak salah kalo next year kite repeat ke sini lagi ni kan kak....

salwana nordin @ che'wa said...

alhamdulillah...sedapnya makanan :)

banyak pulak tu pilihannya :)

mama leen said...

emm sedapnya.. :)

Hirda Ibrahim said...

oklah kan? not bad tempat dia. paling penting eja sebelah buffet table.
ada area bebudak nk lari2.
pastu buat mcm jamuan raya sendiri.
hahahah...

ko dh mcm budak sekolah mimi. kecik je aku tgk. keep it up!

next yr... if ada rezeki, aku bwklah dobot sekali. sure dia happy berlari2 sama. hehehe

onniesham said...

terliur plak aku tgok pic2 food tu sumer.. nak2 cheesecake ngan red velvet tu... lazatttt.

aku stuju cadangan lieya tu... nx year leh repeat sini lg

Emy Omar said...

Sedap-sedap food kat situ nampaknya tu kak..makin runcing muka kak Mimi..suka,suka

Aida78 said...

salammmm....bestnya u olls berbuka bersama...best la baca u olls punya blog rajin update...sy ni kureng sikit x tahu nak cerita apa hi...apa pun salam kenalan..mimi and lea