Wednesday, February 8, 2017

Jejak Korea Cik Puan Mimi - Cat Cafe

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Harini tak nak membebel banyak2.. sebab harini just nak share tempat yg anak2 nak sangat pergi iaitu cat cafe... eleeeh mcm kat malaysia tak de cat cafe kan? rasanya ada a few tempat kat sini.. tp dah alang2 pergi korea kot? nak gak jumpa kucing kat korea kan. hehehe

Ok nak masuk cat cafe ni kene bayar.. tp nanti dia akan bagi kita air yang kita boleh pilih sukatilah nak air apapun yang disediakan kat situ.. citer CAT Cafe ni adalah sambungan dari Entry Hari Ke 3 tau.. korang boleh tengok entry yang lepas.. Cat Cafe yang aku pergi ni terletak di Myeondong .. ada juga kat tempat lain .. tp sah2 la aku stay  kat area sana, aku pi yg Myeondong punya la kan.. so nak cari tak susah.. biasanya ada maskot2 kucing ni berkeliaran.. so dia boleh bg korang direction nak pergi ke Cat Cafe ..





Harga untuk masuk ke Cat Cafe (termasuk harga air)

Adult = 9,000 won (dah naik harga.. dulu 8,000 won)
Kid = 8,000 won ( sebelum ni 7,500 won)



Lepas dah bayar, nanti dia suruh kita basuh tangan pakai cecair dia.. takut la kan kita bawak virus kat kucing2 tu.. dan juga bg plastik bag, untuk kita isi barang kita mcm handbag dan winter coat .. lepas dah settel semua... sila la bermain dengan kucing.. tp ada pantang larang gak.. ada kucing yang boleh disentuh dan ada yang tak boleh disentuh (dia ada pakaikan kain kuning kat leher kucing kalau tak silap).. dan juga kita tak boleh dukung kucing2 tu, hanya boleh belai2. bagi makan.. dan pegang2 la.. banyak no pantang larangnya.. aishhh




























kalau ikut tak boleh dukung.. tp masa ni nak balik... aku dukung gak curi2. hahaha

en hubby pun sempat dukung.. berat giler!! hahaha

Ok next.. entry street food plak!

2 comments:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

gilerr kak...kucing2 nyer gemuk2 semua
gebu2 oitt...mau tak geram nak dukung nak gomol2 kak...

Blog Akak Kembang said...

gebas gebus kekucing kat situ