Monday, June 11, 2012

❤ Telekung Siti Khadijah ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Ok semasa aku buat persiapan nak mengerjakan umrah ni, aku ada la sepasang beli telekung baru., dan 2 helai tudung ihram . Bak kata ustaz yang bagi ceramah kursus haritu, jangan la bila kita ada jemputan dinner, jemputan kawin ke, kita kene beli baju baru lip lap lip lap, mahal2 dan cantik.. tp bila dapat jemputan dari Allah s.w.t, kita pakai tudung lama yang dh kusam... kita juga sebenarnya  harus berpakaian baru dan cantik untuk mengadap-NYA kan.. so aku pun google dan terjumpa la website SitiKhadijah ni .. oleh sebab butik Siti Khadijah ni di Bangi, so lepas Majlis Harijadi Dayyan, aku pun pergi la beli telekung baru. oleh sebab tak familiar jalan Bangi ni, sesat gak la aku. hehehe
ni butiknya.. tak besar tak kecil, tp cantik dan kemas di dalam

memula takut gak nak snap gambar kat dalam ni (siap curi2 gambar dengan hp), tp pembantu butik ni tersangattt la baiknyer. dia tak kisah pun.. terus aku snap pakai kamera. hehehehe




 ni la dua orang adik manis yang baik hati ni..


pelembap bibir ni bagus sebab kat sana, kita tak leh pakai benda2 wangi2 time dalam ihram..

kebetulan time aku pergi tu ada promosi adam. dapat diskaun sikit ler..


oleh sebab adik tu baik hati, masa fitting telekung tu, dia suruh aku cuba satu persatu telekung kat situ.. dia kata tak pe la kak, terai jek semua..siap cakap nak tolong aku amik gambar lagi. ok layannn jek la.. ok meh aku terangkan satu persatu.. kat SK ni ada 3 jenis telekung..

TELEKUNG SITI KHADIJAH ORIGINAL


gambar kat atas tu nampak kembang sebab aku pi cekak tangan kat pinggang. lepas dari tu aku tak cekak pinggang dah.. ok kat bawah gambar close up.. telekung yang ni cantik, tp aku kurang minat..


 TELEKUNG SITI KHADIJAH KLASIK,

ok aku beli telekung yang ni.. sangat2 sedap pakai sebab melekap kat muka. kalau nak beli kene fitting untuk tau muka kita saiz S, M or L .. walaupun muka aku bulat bak pinggan arcopal, tp mmg selesa la pakai

TELEKUNG SITI KHADIJAH MODEN.

Ok yang ni pun cantik gak.. tp aku lebih minat yang jenis klasik.. kalau korang rasa nak tengok betul2 lagi secara dekat, korang leh pi website dia. boleh beli secara online atau lawat FB dia tau.. kalau nak pi websit dia, sila masuk SINI


Ok tu ajer la, kot2 mana tau ada yang nak beli telekung baru sempena nak raya kan, kot2 nak hadiah kan kat mak ke, mak mertua ke, atau pun untuk persiapan korang nak pi umrah dan haji ke, boleh la beli telekung ni. insyallah puas hati walaupun harga dia mahal sikit. ala beli tudung FAREEDA boleh, takkan beli telekung buat sembayang tak boleh kan........

entry autopublished

4 comments:

♥cikmOt♥ said...

sokong ayat akak yang last tu...hehehe

rasp said...

telekung dia memang sedap dipakaikan sis....
i pun last month kot rasanya baru membelinya....

ComeyBelako said...

Tak de la sampai cam pinggan arcopal (tergelak sorang2 kat sini;)).

Anyway, nak habaq bagi kata kami kat sini pun juai telekung. Tu anak dara tomey2 sangat tu. Jengah la Telekung Comey Belako ;) http://telekungcomeybelako.blogspot.com

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.