Tuesday, August 20, 2013

Pagi Syawal yang mulia

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Alhamdulillah kami sekeluarga masih diberi peluang untuk menyambut hari raya lagi pada tahun ni.. oleh sebab lauk2 raya semua dah siap dan tak perlu terkocoh2 dipagi raya, so aku dan anak2 buah serta SIL mengambil kesempatan bersolat sunat hari raya. selalunya asben pergi atau kalau aku pergi, kebiasaannya tak bawak anak, tp tahun ni semua pergi termasuk farhan dan emily.. seronok derang tengok ramai2.. pagi2 raya selepas mandi sunat raya, aku & family terus menyarung jubah untuk ke masjid, mmg tak pakai baju raya sebab takut renyuk dan tak selesa nak duduk beriktikaf dalam masjid..

muka ceria baru balik dar masjid


Farhan tu tak abis2 dengan ipad dia.. ajak gambar pun tak mau

suka tengok Farhan pakai jubah lelaki..
masa ni dah bukak telekung..


kebetulan sangat2 semua pun berjubah

lelaki pun ada yang berjubah
selepas bergambar dengan jubah, barulah kami semua tukar baju raya tahun ni..

dan yang lagi best, tema kaler tahun ni bagai dirancang padahal takkk.. tema biru pink!.. family kak long biru + tudung pink, family kak ngah biru dan keluarga kami pink.. combinasi yang sangat cantikkan.... tp aku confius apasal laki aku berdiri tengah2 tu.. bukan patut berdiri kat belakang aku ke

gambar candid - ha yang ni baru duduk ikut keluarga masing2

ceria muka masing2














Pastu kitaorang berjalan di rumah jiran2 sebelah rumah



terjumpa kuih lidah kucing or rainbow almond.. sedap, pasni aku wajib order dengan tokey ni


petang tu aku ke johor, berhari raya dirumah kawan di Taman Daya, Taman Mutiara Rini dan Taman Sri Skudai.. malam baru pulang ke pangkal jalan.. heheh

8 comments:

Chekgu Azrine said...

Cantik warna tema sis..selamat hari raya sis

beta kupu said...

comel je farhan & emily bersalaman....hihi
Selamat Hari Raya sis & famli =)

Cho Zila said...

sukanyer akak tengok gambar ni semuanyer.. macam2 cerita dapat diolah dari gambartukan... memang macam rancangkan semuanyer pink ngan birukan... tu baru sehati sejiwakan..

~aSHa~ said...

wah ceria2 gambar.....kami mmg tak sempat nak bergambar2 pagi2 tu..sbb rumah duk dekat dgn surau....jadi rumah mak mentua jadi tempat utama dan pertama...selepas solat raya...

kak ok la tu husband akak duk tgh2 biru tu.....jadi penyeri kaler kat situ

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

so cute gambo bersalaman emily n farhan tu..
tacing betuiii...

btw, salam aidilfitri kak..
cantik jugak theme pink

onniesham said...

cantik2 gambar.. rasanya tahunni ramai tema pink ngan biru kan. pastu bju kurung noden ngan tampal lace.

Hirda Ibrahim said...

meriah raya kat kg din!! baju2 korang pun kaler combination masuk je.
cantik dlm pix.

muka2 anak2 sedara din memang mcm dia kan?

~aYu~ said...

Kebetulan pulak kan warna tema sama. Cantik je tgk. Abang kiss adiknya tu sweet sgt.