Friday, October 18, 2013

Citer Hari Raya Haji kami

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Sabtu lepas kitaorang gerak balik ke kampung lebih kurang tengahari.. singgah kat Plaza Damas sebab nak makan Mee Kolok dengan Laksa Sarawak.. mmg sedap sebab susah gak nak jumpa kat sini yang sedap mcm ni.

Mee Kolok

Laksa Sarawak

aku rasa berat dah naik sikit ni.. muka pun dah bulat.. insaf la minggu depan kene diet semula. hehehe

Singgah TRU jap, sebab anak2 nak toys.. kalini emily dah tukar minat.. kalau dulu koleksi dia semua Little Pony.. sekarang ni Pet Shop plak.. dah berekor2 kat rumah tu, ni nak beli rumah pet shop plak..



saje ngada2 suh budak tu bungkus sebab nak bg hadiah kat emily
Ternampak kedai Yamaha, singgah jap.. anak aku ni berangan2 la plak nak beli gitar Ukelele ni.. ok nanti papa dah gaji lagi kita beli yang ni plak ek.. td korang dah pau mainan kan..



ada bakat main gitar tak

ni semua gara2 si Tegar la ni.. tak pasal2 anak aku pun dah minat main gitar
kat RnR benti jap layan budak2 makan aiskrim..


ni aku punya.. mmg suka sangat rasa mint.. aam kata rasa colgate mama.. aishhh!
ni aam punya.. dia mmg suka sangat masam2..
 
dalam perjalanan ada eksiden. rasanya baru sebab sebelah lane sini blum panjang lagi.. tp lane belah sana dah panjang giler
 


Ni citer hari isnin plak.. aku skip citer hari ahad sebab tak de apa yang menarik.. petang isnin tolong mak goreng ayam 2 ekor ... rasa nak cilok je ayam goreng panas2 ni.. tp pakkal la puasa.. so tak dapek la nak nak makan hati dengan ayam goreng panas2 tu.. hehe 



Tau2 jek mak dah siap masak ayam masak merah..
Pastu mak buat pengat pisang campur durian untuk pencuci mulut masa berbuka puasa


Esoknya pagi raya, dah siap terhidang kat atas meja, nasi jagung, ayam masak merah, acar jelatah dengan kurma daging.. tp aku lupa nak snap gambar ..

Dalam pukul 10 pagi kitaorang gi surau sebab nak tengok lembu sembelih. tahun ni adik buat korban.. so dapat gak kami rasa daging korban ..


 


 Dapat gak paru sikit, terus mak perap jap dengan jintan ketumbar, petang tu goreng... nyummy

 

7 comments:

Chekgu Azrine said...

Meriah jugak!!

*∽ IZAN ∽* said...

Meriah raya Mimi! sempat singgah sana sinih ehh...

sedapnya mee kolok & Laksa Sarawakkk..! Izan last makan masa gi sana tahun 2006 dulu.... cari kat sini makan kat Laksa Shack pun tak sedapp sangat uhuhuh

Plaza Damas kat ne tu? kena cari nihh!!!!

lieyalatif said...

mane ade bulat kak...akak menten jek tuh....lieya ni rase dah naik sekilo nie...

kak comel budak2 ni posing ngan gitar kecik tu...teringat lieya penyanyi cilik tegar tu kak heheheeheh.....femes gitar kecik ni lepas tegar femes kan.....

ye la kak...menu same nasi jagung...org sebenarnye frust sbb mak tak mo buat ketupat huhuhuhu....

Alin Marlini said...

sedapnye mee kolok tu tp belum pernah try lagi....

nieda said...

Mee kolok nmpk menarik ..sama mcm anak nieda,suka sgt pet shop dan little pony. Kumpul skit2 dulu

Zana Nordin said...

sedapppnyerr mee kolok kak
pernah rasa masa gi sarawak dulu..kat sini tak pernah jumpa lagi...

comel ler emily rambut pendek kak.nampak kemas jerr..
he he he...gitar kecik tu erkk....

kak...bas hijau tu bas penjara tu kak.....

onniesham said...

sedapnya menu raya...rasa lapor plk perut aku tengok pix ko ni. ayam merah tu sure sedap giler kan...