Tuesday, October 29, 2013

Jalan2 Hujung Minggu - Ana Muslim, One Utama, Waroeng Iga

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Last week, mmg tak de kemana2.. just jalan2 hujung minggu bawak anak2 keluar.. plan nak beli la sedikit peralatan sekolah anak2 untuk naik sekolah tahun depan. hahaha giler awalkan.. sajer beli sikit2 supaya tak terasa sangat nanti bulan 12 nak beli macam2.. moh la kita pi..

harini cik puan mimi serba pink.. biasalahkan pink lover la katakan..
Ok sebenarnya kitaorang nak beli barang Ana Muslim.. Emily mmg suka sangat dengan barangan Ana Muslim ni, so kita beli barang sikit untuk sekolah agama..


mula2 nak beli bag sekolah ni, pastu budak tu kata, bulan 11 keluar design bag baru, so bag kita pospone beli.. kita beli yang lain dulu.. bulan 11 baru kita pi lg sekali

macam2 buku ada kat sini.. mmg bagus untuk budak2.. harga pun tak mahal sangat

ini Ana Solehah.. comel kan
 


tengah memilih
 

bisnes card
banyak design bag, tp nak tunggu bag yang latest
 

beli gak baju Ana Muslim untuk emily.. RM49.00 sehelai.. tp ada diskaun
 
 
depan kedai Ana Muslim. .eh anak beranak pink la .. baru perasan. hahaha

baik plak harini keluar jalan2 pakai skirt labuh..
ms dalam kete, eh nampak mamat ni pakai baju kaler pink... shocking pink lagi tuuuu..
Lepas tu kami terus ke OU, saje jalan2.. walaupun datang lewat, tp still senang dapat parking.. alhamdulillah.. ms jalan2 tu aku cakap kat asben nak beli kasut sukan baru.. nak cari murah2 je sebab nak pakai untuk sesi senaman kat opis.. kasut sukan nike aku yang kaler pink tu, dah "makan diri".. merajuk ko, lama tak pakai, so tapak dia dah rosak sikit.. 
 
ni kasut pink Nike aku yang dah makan diri (gambar tahun lepas, gemuk lagi. wakakakaka)
Pastu pk2, yang ni nak lenjan2 kan. tak yah beli mahal2..beli yang murah2 sudah.. so aku plan nak beli kasut "power" jek.. masa pilih2 tu ada banyak gak pilihan, sekali mata terpandang kan ni..

ada 40% off dengan sebarang pembelian stokin power... ini sudah bagus!
mcm2 pilihan.. murah2 pulak tu
mcm tak kenal aku kan.. apa2 pun haruslah ada Pink sikit2..

tadaaaa.. pink + hitam.. cun tak.. saiz 4
thank you pa..
see.. tak mahal pun... dari RM59.99 dapat Rm35.99 je... murah betul
Pastu singgah MPH plak.. nak cari novel Dekatnya Cinta.. Adam & Hawa 2.. kira sambungan dari Adam & Hawa la ni..


Pastu ternampak Novel Suami Aku Ustaz.. haritu aku dah beli novel ni ms kat pesta buku PWTC.. ms tu cover dia lain skit... ni cover retis la pulak.. mentang2 nak di Filemkan..


 Perut pun dah lapar, kitaorang terus gi makan kat sini


 
  







 
 







Pisang Bakar Keju.. sedap
pastu masuk parkson, farhan nak cari Bidaman
ok kalini emily nak pilih lak bag sekolah untuk sekolah kebangsaan. sebab bulan 11 nanti bag sekolah agama nak beli Ana Muslim kan.. tengah rambang mata nak pilih Hello Kitty. semua cantik2.. harga pun cantikkkk ** pitams
 Ok dah anak2 jom balik, dah banyak nau barang beli ni..

8 comments:

.:fyzz:. said...

seronok jenjalan anak2 dh besar kan kak mi...pijot nih..kejap ja elok..pstu ada la yg twister bagai..hat kecik2 dua orng tuh..sufiya dh OK..pepun nice weekend..best lak tgk kedai ana muslimah tuh...:)

Hirda Ibrahim said...

cute2 nya brg2 ana muslim! nampak kualiti.

eh poms samalah kasut kita!! aku kan beli last yr coz treasure hunt opis. power gak. sib baik x beli nike. if not sure nyesal. pastu simpannn je dlm lemari.

Chekgu Azrine said...

seronok kan bila berjalan2 ngn fmily on weekend...tambahan lagi bila masuk bab nak nyopink..hahaha

onniesham said...

kasut nike aku tapak dh trcabut sbb lama x pakai...gam dia dah lekang..hehehe

eh echa pon sebok nk brg ana muslim ni. jumaat ni ana muslim ada bukak booth kt sekolah dia tp belah pagi. siap ckp...dia nk g skolah pagi la kalo mcm tu..xyah pegi kafa...sukati dia je.

Aida78 said...

amboii awal bebeno cik mimi shoping brg sekolah hi2.kak pun cadang nak beli jugak ler...

Emy Omar said...

Kak,saya pun suka pegi beli barang Ana Muslim sebab based colour dia pink.Kitaorg memang melanggan majalah tu untuk cik Mia.Saya semalam dah pegi survey beg sekolah anak2 mcm biasa anak dara saya nak pink la kan.Pink dan kak mimi juga tidak dapat dipisahkan hihihi

Marsita said...

Boleh beritahu di manakah outlet Ana Muslim ini?

Marsita said...

Salam,
Boleh beritahu di manakah outlet Ana Muslim ini? Terima kasih.