Monday, June 14, 2010

National Geografi .. hehehehe

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Korang kenal tak apa kebinatang ni? aku panggil mengkarung.. sebenarnya, sumpah aku geli ganbar ni.. gambar ni aku amik masa kat rompin haritu, tengah aku syok2 berangan tepi kerusi mengadap laut, aku ternampak sesuatu bergerak2, cepat2 aku amik kamera nikon p90 aku tu.. aku zoom 24x baru nampak clear gambar ni.. apa korang ingat aku nak pi dekat2 close up si mengkarung ni ker? nak mampos? belum aku datang dekat dia dah lari tau.. hehehe.. so terima kasih la dengan mr. nikon aku tu



ni kat tepi pantai.. cuba cari ketam tu kat mana.. ketam ni agaknya ketam pasir kot (ada ke ketam pasir??) sebab kaler dia serupa dengan pasir


ada sapa2 tak kenal siput? tp bukan siput khizir tau ..



ni bukan tangan aku, ni tangan pinjam

haritu ada gak aktviti memukat dorang tu.. korang nampak tak ikan todak.. tetiba aku teringat citer Singapura di langgar todak .. heheh


last but not least.. sebenarnya nak close up tapak sulaiman, tp salah setting kamera.. huhuhu

14 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

kak...mengkarung la tu...hehehe

..nOj.. said...

lawo gile mik gambo pakai camera gedabak. jelas2 binatang tu seme. h ehehe. kak tul ke tapak sulaiman tu? keciknye. memang besar ni je ke

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

erk......tak larat aku nengok mengkarung tu kak....kalau kat pulau2...ko dpt jumpa biawak komodo...jenis besar gabak cam buaya ko...lagi ler ngeri..

tu bukan siput ler kak..tu umang2....kalau tak silap aku...dia pinjam kulit siput.....he he eh

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

izan: haah akak pun panggil mengkarung gak

noj :- yer besar tu.. mungkin anak dia kot. heheh, tp tu la husband yang amik gambar ni, selalu akak yang amik, dia tak setting close up rasanya tu

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

zana :- la ye ke.. sah aku tak leh jadi jurucakap.. nak kenalkan kat orang, diri sendiri salah rupanya. hehehe ok akak take note.. umang2 yer

~aSHa~ said...

wah study sambil jalan2...bila nak dpt kamera mcm tu...best woo..ermm leh masuk dlm wishlist kot...ehhehe

Jasfyra said...

sangat cantik gamabr2 akak...puas tgk..

*∽ IZAN ∽* said...

weehh ganazz ganazz gambar2 nih... siap nampak garis tapak tangan tuhh!!! dasatt beb!

btw.. aaa.. geli tgk mengkarungg.. !shohh shohhh!!!

☆ lieya latif ☆ said...

kak, aku geli tau....cepat2 aku scroll ke bawah ....takut tgk pic mengkarung tuh kak....huhuhu...

ape2 pun suke ngan tajuk entry akak ni, sebab berjaya buat lieya tertanye2 ape laa entry kak mimi kali ni heheeheh....

♥Azie♥ said...

azie suka gmbar nie semua..sgt cantik & seni

SD said...

tolonglah jangan jeleskan SD....SD ni kempunan nak beli Nikon.....duet ada je masalah....(xpa2 nanti mesti dpt gak)

Sham Ummi Echa said...

gelinyer poms tgk mengkarung tu.. mremang bulu roma ai tau..

wah poms..mmg leh buat national geographic nih.. cntik2 pic ko amik.. clear betul

nikzairfan said...

nak kamera ni jugak....dah lama mengidam...tp tak tau bila lah kak.....adus...

Hirda Ibrahim said...

laaa sungguh national geografi kannn? heheheh

ya Rabbi pompuannn
aku geli geleman tgk mengkarung niiii...
meremang2 bulu roma aku...