Wednesday, June 2, 2010

Rompin Beach Resort - Day 1 (28.5.2010)

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

mmm mood malas memang dah menyerang.. malas segala2nyer, bz pun yer jugak.. pelik gak aku cemana orang boleh update sampai 20 entry sehari.. (sori aku tak kutuk2 sapa ok, jangan sapa2 makan cili disini).

Hari wesak haritu, kami telah ke Rompin Beach Resort.. ada familly day bahagian hubby.. this year buat disini pulak.. last year buat kat gambang kan.. tahun ni tercepat pulak... tak pe, janji seronok dan happy masing2..

Kami ikut Senawang, Serting, Bukit Putus semua la laluan jalan lama.. penat sebab terasa lama sangat perjalanan kali ini..  kami tolak kul 8.30 pg, tiba kat sana ngam2 pukul 1 ptg.. terus kami lunch di resort itu


Our lunch.. ok untuk kami hidangan dah siap.. yang lain2 ikut style buffet jer

Lepas makan, kami terus dapat bilik masing2.. kami dapat Perdana Studio 1 iaitu rumah chalet berkembar.. kat sini ada 3 jenis penginapan.. nanti next part aku tunjuk ok...

Lepas dah check in bilik masing2, budak2 ni tak sabar nak main pasir.. kat rumah hari2 mintak aku nak main pasir ok.. sampai tak larat aku nak layan pertanyaan dorang.. so sebagai mak mithali aku pi la mengheret budak2 ni panas2 buta ke pantai..

Gambar budak2 ni kat pantai sangat banyak ok.. tp aku tak upload kat sini semua, kang muntah kedarah pulak korang tengok... lgpun aku dah terer sikit.. tak mau upload banyak2 kat sini, kang space aku over loaded pulak.. so korang kalau agak2 nak tengok muka2 anak aku yang comel2 tu, korang gi ler tengok kat FACEBOOK aku.. aktiviti kat sini mmg balik2 main pasir, balik2 mandi kolam, tu jer la aktiviti 2 hari disitu.. so nanti next entry juga adalah berkisar tentang pantai.. sila jangan boring..

muka farhan dan emily yang sangat happy berjemur ala2 anak mat salleh celup


tengahari2 buta pun ramai umat manusia

amboi sampai terkangkang2.. cuba duduk molek2 sikit

loves this picca so much.. natural beautykan anak mak ni.. :)


anak bujang mak ni pun nampak manis hensem jer kan.. <--- ayat2 seorang mak yang perasan


ha yang ni ditulis oleh my hubby..



ok kami main pasir sampai dah itam legam kulit kami tau.. so budak2 dah penat, terus balik bilik, mandikan dorang dah tido... malam kami dinner kat situ jugak..  yang lain2 amik style buffet..


ok nanti aku cerita pasal day 2 pulak ... jap2 lagi aku ronda2 blog korang.. aku baru balik bercutikan..kerja pun banyak.. so tunggu kedatangan aku di blog korang. ehehehh

23 comments:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

cuti2 lagi walaupun kali nie family day office hubby ko kak....
syok ler office hubby ko..tiap2 tahun tak pernah missed buat family day kan..tempat best2 plak tu.....

emily mmg cute
farhan plak mmg hensem pun...

aku suka gambar emily main air tu kak

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

nampak menarik tempat akak pegi ni..

Jasfyra said...

bestnya p family day kan..
anak dara kak mimi mmg cun melecun,anak bujang lak mmg ensem :)

Sham Ummi Echa said...

apa yg ada kt endau rompin ni poms.. laut la eh.. hehehe aku x tau coz x penah pegi..

anak2 ko mmg comel ok.. putih melepak plak tu.. bes ofis laki ko kan..tiap2 thn ada family day kt tmpat2 bes camni..pas2 buat ikut dept. bes sbb x ramai sgt

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

zana :- family day pun seronok gak.. sebab kita dapat release tensen.. urusetia pandai cari tempat yang best2.. so far akak dah pergi Penang, A Famosa, Gambang, dan latest Rompin ni
anak2 akak ni zana, pantang nampak pasir, maklum ler kat kl tak de pasir, harus la masing2 mengeletis kan

sue :- tempat ni terletak kat dalam sikit.. kekadang orang tak perasan.. tp memang cantik tempat ni

Echa said...

rompin beach resort ni tempat saya induksi luar dulu kot... kalau tak silap la...

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

zuera :- setahun sekali jer zuera pi family day .. mekasih ek puji2 anak2 akak. heheh

sham :- rompin ni tak de la menarik sangat, tp dia lebih kepada pantai. so pada pencinta pantai leh la gi sini.. release tensen .. haah yang bestnya family day, buat satu opis yang maha besar tu.. tp ikut bahagian masing2.. ada yagn lgi best dari ni pun ada.. siap ada gi langkawi, tioman.. ikut urusetia jabatan masing2.

nieda said...

seronoknya, untung farhan dgn emily selalu dpt jln2...

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

echa :- ye ke echa.. best jugak kan.. sebab tempat dia terpencil sikit, so tak de la orang ramai sangat

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

nieda :- ala jalan bukan tiap2 bulan nieda.. setahun bajet 2-3 kali jerk

..nOj.. said...

kak, gambar emily tu mmg cun. comel betul. rase nk gigit je jari dia tu. hehe

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

noj :- jari yang penuh pasir.. :)

*∽ IZAN ∽* said...

seronoknya berfamily day!! Izan pun suka gambar Emily tunjuk peace tak cukup jari tuh!!! Memang nampak sungguh cute dan sungguh suci!!! *jelesnyer tgk penangan kamera canggih nih!" hu hu

☆ lieya latif ☆ said...

akak!!!!!!!!!!!! tak tau pun akak nak gi sini....wah kak, best2 ....mmg best kak....dpt hirup udara segar....relakz kan minda...sonoknye kak....lieya ni takat pi sg tekale jek laaa....huhuhu...hubby ku ittew dah start busy sejak join JPM huhuhuhu....cedey!!

kak, cnatik2 gambar akak....sharp n fokus...gambar emily tu lieya suke kak...dah le comel....gambar lak posing camtu...mmg cantik kak...kalo di kanvaskan ni mmg cun kak.....

psstt...tak sabar bulan 6!!!

eh kak, opis org takleh bukak skype dah tau...bongok tul IT sini....ape2 yg korang borak, bgtau laa kalo ade yg penting2 yeak...

Hirda Ibrahim said...

ala tomeinya menantu aiiii....

kesimpulannya dua2 comei la ditambah pulak dgn camera yg kellas itu... maka bertambah le cantik...

emy/mamasuri said...

dah 29 thn jadi orang 'pahang'
tapi tak pernah jejak kaki pun kat rompin..cantik gak pantainyer...

~aSHa~ said...

wah ada ke pantai timur rupanye..

1st..comey betul gambo anak2 akak...

2nd mmg anak2 akak cantik dan hensem

3rd...kak mainan tu la sy beli gak...yg watering can tu la yg digunakan tuk siram muka sy...ehehhehehhhehe

4th...ermm bila nak ketemu lagi..

5th..udah udah..ini part komen bukan entry sendiri..

pis to emily

atty's said...

suka tgk semua gambar2..cantik2..

Ummi Dania Yasmine said...

Sangat best kalau dapat cuti bersama family!!! Mengeratkan ikatan kekeluargaan....

DeLyla Style said...

check this blog..
http://www.delylastyle.blogspot.com/

qellissa said...

bestnya g jejalan kak, indeed ur doter n son mmg cute lah..fotogenik gitew..

nieda said...

pandai akak snap yg tulis natural beauty..mmg angel yg cantik..kalau masuk contest boleh menang lah..comelnya emily rasa nak kiss jer

*∽ IZAN ∽* said...

waaaa seronoknya gi family day orang sponsor nih!!! Cantik bilikk chalet tu... luas & selesa!
comellnya tengok emily... dah makin mcm anak dara dahh!! Bestnyer nko Mimi.. dapat hadiah kipas angin lagi tuu..!! luckyyy betull!!!