Monday, June 14, 2010

Rompin Beach Resort - Day 3 (30.5.2010)



Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

ok hari last tak berapa menarik pun.. tak de aktiviti apa2, just kemas2 untuk balik.. aku siap warning budak2 tak mau mandi kolam lagi.. malas aku nak kemas baju mandi basah2 nanti.. leceh kan. heheh kijam, kijam..

sebelum balik, aku bawak emily dan farhan jalan2 sekitar kawasan dan amik gambar jer




kat situ aku terjumpa kereta antik.. so layankan jer la.. sori ek tuan punya kete.. anak i tumpang gambo jer, bukan nak tumpang naik ..

last pose before check out


dah check out, kami terus jalan nak balik kampung.. kami cuti satu hari nak balik rumah Mertua.. so kami lalu endau mersing pulak.. singgah kat tepi jalan beli jagung.. kiranya sepanjang jalan mmg ada orang jual jagung..


pastu kat Mersing, kami tersinggah kat kedai jual keropok

baru goreng.. panas2 sedap

10 sen seketul.. murah kan? aku beli RM2 jer, takkan nak beli sampai RM5 pulak.. sapa nak mengabiskan.. tu yang dua puluh keping tu pun seksa nak mengabiskan..

ni ler kedai nyer... sapa2 lalu boleh singgah..
dipertengahan jalan, ada eksiden

jalan jem la kejap..

tu dia motor terbalik.. ni rasanya dah laluan ke Kota Tinggi ni

ok tu ajer citer yang kurang menarik harini.. sekian.. jap2 aku sambung citer lain

9 comments:

..nOj.. said...

moto tu eksiden ngan ape kak? jatuh sendiri je ke. dh la tengah2 jalan lak tu. ngeri betul. kalo dh jatuh ni kena cepat2 bangun. dh la kt corner kan. buatnye lori tgh laju ke. issshhh

☆ lieya latif ☆ said...

WAH KAK, best tgk kopok leko tu..dpt beli yg panas2 lak tu...mmg sodap kak heheheeh...lieya ni kalo dpt kopok leko, tak mkn nasi pun takpe heehehheh.....

comel posing kat kete antik tu.....bukan kete tu yg comel, tapi anak2 akak yg comel heheeheh

ish kak, seriau laa tgk eksiden tu...sempat akak snap kan....

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

noj :- entah la , nampak moto tu ajer, tak tau dengan sapa dia berlanggar.. tp orang dengan moto jauh2 tau.. orang yang jatuh terpelanting tu jauh belah kiri, motor tu jauh kat tengah2 jalan

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

lieya :- kata nak jd mamarazzi kan. sempat jer aku capai kamera.. tu pun dalam kereta, tu pasal gambar tu kelabu..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

uish kak...kedai kopok norlita tu mmg glamer kat mersing....kiri kanan dia ada kedainyer...

alahai...motor tu jatuh sendiri ker apa kak..ngeri jer...kot2 ada keta laju dari dpn tak perasan....adoi lerrrrr

Jasfyra said...

terliur tgk kopok lekor tu kak..amboi kemain lg 2 badek tu posing kt keta antik tu ek..comel tau

Sham Ummi Echa said...

poms, mak mmg admire la ngan camera ko nih, cntik pic dia dah mcm dslr dah kan.. bila ko xlarge pic ni lg cuns gambar..

eiiii ngerinya aku tgk pic xcident tu.. siannya..hrp org tu selamat la

~aSHa~ said...

antara keropok mersing dgn sini..sy suka keropok sini lagi...jatuh cinta dah sy ni kat apa yg ada kat tganu...ehehhee...

Hirda Ibrahim said...

ish ish.. awat makin besar aku tgk menantu aku tu?
rs cam lg besar fr hardy kan? heheheh