Thursday, June 10, 2010

Rompin Beach Resort - Day 2 (29.5.2010)

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Sori, ampun ok, entry terlambat, dah lama dok peram dalam draft, tp oleh sebab bbbbzzzz (ni betul tak tipu ok) so harini baru boleh edit semula entry ini ....Ok kali ni aku nak tunjuk bilik pulak.. kat sini ada 3 jenis penginapan.. so yang ni bilik aku.. besar jugak la bilik dia.

ada ruang nak solat, dan kerusi baring malas ni..


meja solek yang simple.. dalam laci  meja ada hair dryer.. sempat gak aku guna


dari arah katil aku, kat depan katil ada sofa rotan dan TV.. ada astro semua lengkap.. HBO jek tak de


pastu ada lagi kerusi yang emily duduk kat sebelah pintu..


ada ruang meja makan.


dalam bilik air ada bathtub..


penginapan pertama, macam bilik hostel jer kan..


penginapan yang aku duduk ni chalet berkembar dua


yang ni chalet berkembar dua tingkat .. kira ada 4 chalet la


ok pagi2 lagi dah bangun, breakfast dulu sebab jap lagi ada game untuk family day.. amboi emily, tak de kerja ke pakai kasut papa ni


botol susu tak tinggal. hehehe

ni kat tempat main counter dia.. farhan nak promote RBR


ada beskal kat kaunter tu.. trademark kot?


ok sebelum game bermula, meh kita berjemur kat pantai dulu...

ok adegan kat pantai adalah adegan paksa.. anak aku tak minat main pantai sebenarnya.. sibuk nak main pasir jer dorang tu

nasib baik jumpa tunggul kayu.. soh farhan posing kat situ

alamak ada tumbuh pokok kelapa la atas pale si emily ni

aku amik gambar ni jauh.. sayup2 jer budak 2 orang ni .. nice view kan?


ok acara pun bermula.. untuk kanak2 cam biasa ar, acara kutip gula2 .. tp conpem anak aku kalah.. sebabbbbbbbbbbb anak aku kecik lagi (terhegeh2 nak kutip gula2 tu), yang lain2 tu dah tahap beso dah, pastu dorang pakai baju mandi, so cemana nak masukkan gula2 dalam baju kan? pastu acara bola dalam dlm sudu pulak.. yang ni ok la, dpat tempat 3 & 4.



ok pastu acara dewasa pun bermula.. aku malas nak join.. aku kan kaki bangku, mana suka sukan2 ni


ok emily dah tak sabar nak mandi kolam.. sangat suka kalau main air, sambil minum air (tp tak telan) pastu sembur2 kat aku..


farhan lagi best, siap bawak timba ok.. kau ingat mandi KOLAH ke?? ni mandi kolam ok, KOLAM!


wooii apa ni, apa ni, mandi kolam pun nak berkasih sayang ke??


kolam dia best, siap ada slide


ok ni waktu malam nak gi dinner


jom makan, food penuh semeja

papa kena bagi ucapan alu-aluan


ok acara bagi hadiah.. aku kagum ok anak aku naik pentas sorang2 masa umum nama tu, siap tak sabar2 lagi.. aku ingat dia penakut.. rupanya  berani si emily ni


oleh sebab si adik adalah berani, maka si abang pun semangat gak nak naik (abang ni ada sikit rasa penakut)


ala bukan hadiah apapun budak2 tu dpt.. hadiah tumbler air jer.. gambar micky mouse.. jadilah kan, pembakar semangat dorang jer.. ok hadiah kat sebelah tu, hadiah lucky draw kami lakibini tau


budak2 tak sabar nak bukak hadiah .. ok hadiah yang kecik tu tupperware jer, tp yang besar tu kami dapat kipas angin duduk.. alhamdulillah..


ok tu jer.. nanti aku sambung hari last..

19 comments:

Jasfyra said...

seronok nya baca..emily bagusla,berani dia naik pentas sorang2.comey ar anak2 akak..suka part kiss2 tu.

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

zura :- heheh zura selalu jadi orang pantas baca blog akak. heheh.. emily memang berani dari abang dia..

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

wuyoo syoknya byk dapat hadiah....

cantiknya bilik yg akak duduk :) luas.....

☆ lieya latif ☆ said...

selesa bilik tu kak...mmg berbaloi utk pi cuti....cantik plak tu suasana bilik tu...bekenan sungguh aku.....

bagus emily...berani naik stage...kalo mia n mija kene pujuk n kerah gak tu kak heheheeh.....

wah semangat f&e....bersukaneka ngna baju swimming...senang keje pas tu kan kak...terus splash2 je, tak yah nak salin baju...leceh nanti, kotor ngna pasir2.....

♥Azie♥ said...

syoknyer dapat adiyah...

nieda said...

cantik bilik tu akak, mmg kalau tidur liat nak bangun..suka tgk anak akak comel2, part farhan kiss emily lagilah suka..

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

sue :- alhamdulillah rezeki...

lieya :- tu yang objektif utama, malas nak salin baju, terus jer terjun kolam. heheh

azie :- rezeki azie

nieda :- bilik tu memang best, besar dan luas.. rasa tak cukup tido 2 hari. heheh

Emy Omar said...

Memang confirm busy ni ye kak..lama tunggu akak update..happy budak2 tu ye..kalau saya gi family day pun kak ada acara kanak2 kutip gula2 budak2 ni selalu ni la kalah..paling2 dapat 1-2 sebabnya tak reti berebut huhuhu..camne suka tengok pic emily kiss abang dia..sweet sangat..tak sabar tunggu Mia besar la nak ikatkan rambut macam anak dara akak tu :D

Echa said...

cam bes je kan... saya dulu masa induksi duduk kat apartment.. masa kursus pa dulu plak duduk kat chalet kembar dua tingkat tu.. bilik dia pun ok...

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

Emy :- memagn bz emy. sebab jaga KP, PA dia cuti.. tak lama lagi panjang la rambut mia tu.

echa :- kat sini memang best kan. mana2 penginapan pun sama jer.. yang penting enjoy

ratna said...

bestnya pegi family day.. release tension sikit kan..

Hirda Ibrahim said...

wahhh sgt berani emily naik stage sorang2. kalu hardy sure malu2. heran aku, ikut sapa pemalu ntah.

pompuan, congrats dpt lucky draw kipas meja. ok la tu ko, nk beli pun dekat rm200 gak kan?

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ratna :- betul ratna, memagn release tension sikit..

hirda :- ye cik puan, si emily siap nak berlari naik stage tau.. excited giler.

atty's said...

kty suka tgk baju emily ..tu cantik ..
baju kaler pink..

sweetsal said...

waaa...cantiknye gambar2 ni...seronok gi jalan..chalet pun cantik gak..

Nur a.k.a admansyah said...

eee... saya org pahang nie pun lom jejak kt cni taw! 8thn dulu jer gi kenduri adik... Canteeeek banget!!!

Best jadi Cik Puan Mimi nie... leh jalanX2 sokmo! Jauh perjalanan, luas pengetahuan ewaaahh...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

besar gark bilik dia kan kak
syok tengok gambar2 anak2 ko kak....

Linda Latip said...

Hi kak mimi..hehe lamanye dah tk ngomen..bukenye salu tp tk smpat tinggal jejak kekeke..

best gak ye tmpat ni..tak nah ag jupe..n si emily comelnyeeee! nmpk cam dah besar!..mana gmbr family potrait kak mimi? nak tgk jgkkk! dah lama tk buke..tertinggal kot entry die..msti comel si emily! eh abg farhan pn ensem tau..jgn kecit ati lak ye ehe

s h e e said...

wahh...beshnyew...percutian yg menarik...hehe...chantekla bilik cik puan mimi stay tu...