Thursday, August 4, 2011

❤ Trip to Singapore - Day 3 (Back to KL) ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Lama betul aku tak update citer kan.. alasan seperti biasa la, bz sokmo yer tak.. dah hampir 1 bulan lebih peram citer Singapore Day 3 ni.. tak de apa2 yang menarik pun.. 

Sebelum aku bercerita, aku nak ucapkan Selamat Berpuasa kepada semua readers blog ni.. tak kisah la yang aku kenal ke, silent reader ke, tak kisah lah kan. semoga kita semua dapat menjalani ibadah puasa dengan lebih sempurna. insyallah

Hari ketiga, pagi2 hujan turun dengan lebat. so kami naik Cab ajer  la pada haritu.. plan pagi2 nak gi Bugis Street.. nak tengok keadaan cemana kan.



Ini la dia Bugis Street, kat dalam dia gelap sikit. dah macam chinatown je sebab tak berapa nampak orang melayu.. so food2 mmg kami tak beli kat sana pun, just jalan2 cuci mata..




opsss ada kedai cencored la pulak


sapa suka magnet angkat tangan???





emily kalau jumpa aksessories macam ni mmg dia leka...


Ok dari Bugis Street kami ke Geylang Serai. kat sini mmg tempat melayu la.. so kami cari makan kat sini..




rojak singapore...



nasi brayani aku.. adoh tengok ni lapo la plak..



air sirap bandung dengan air mata kuching..


kat sini gerai2 melayu mmg banyak .. cam biasa lah jual baju, telekong





ok dari geylang serai nak ke Choo Jiat Compleks boleh lalu jejantas ni atau pun lintas jalan ler kat bawah.


opss sebelum tu, kat sana walaupun masa aku pergi tu 2hb Jun, dah stat okeh pre hari raya.. ada bazaar2, orang nyanyi2.. mcm2 la


kami malas nak naik jejantas, so kami lintas kat bawah



hehehe sudah tiba..


tengok kat bawah ni dah ada bazaar2 jualan padahal baru bulan 6 tau




kira-kira jam 2 ptg kami balik hotel sebab nak amik bag semua.. shuttle bas kami dah tiba nak jemput untuk di bawa ke terminal.


tetiba ternampak Jalan Ampas.. agaknya kat situ la dulu Studio Jalan Ampas kan..


sampai kat terminal, bas kami dah tunggu.. dapat bas lain, tp still lebih kurang masa pergi haritu. tetap selesa giler..


bye-bye Singapore nanti aku datang lagi next year..


tp haritu agak malang sikit, sebab katanya kat kastam JB sistem rosak. so jalan jem giler2 vavi.. ko bayangkan la dari jam 5 ptg sampai jam 8 mlm kami tersekat kat jalan raya.. tengok gambar bawah ni. orang dah tak sanggup, siap jalan kaki jer..


kete mmg berderet2 la time tu .. bergerak cam siput vavi..


mujur anak2 mmg tak buat hal langsung.. depa layan CARS lg bagus..



tak yah susah2 fikir pasal makan, mmg dah disediakan dalam bas lagi.


aman bahagia sambil makan sambil tengok movie.. naik flight pun lom tentu dapat cenggini. hehehe


ok itu jer.. ada masa aku bg tips ke USS plak yer.. 

4 comments:

POSH76 said...

bagusla info ni....nak jadikan ref...tq

onniesham said...

lama ko x hapdet kan poms. sama la ngan aku. now bz sket, nk baca blog pon payah.

mujur le bas tu giler selesa kan, dah le lama giler nk lepas kastam tu. mujur bdk2 leh layan dvd segala, xde la dorang bosan.

ZanaNordin said...

awalnya kak....bulan 6 lagi diaorg dah buat jaualan raya......betul2 persiapan awal org sana buat yerk kak

mak aiii......dekat 3 jam ko stuck kat situ kak...adeh..nasib ler bas selesa, ada kemudahan, takde ler bebudak boring...kalau tak...adeh!.....

deaf-angel said...

memang giler ler kalo kena lalu tambak johor atau tuas 2nd link masa jam.
boleh berjam2... tapi aku publik transport so boleh jalan kaki, sapa dalam kereta yang problem