Friday, January 3, 2014

Azam Tahun 2014

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Salam Tahun Baru semua. Semoga tahun ini dan akan datang lebih baik dari tahun2 yang lepas.. apa azam atau target untuk tahun ni.. ha seperti biasalah, banyak sangat wishlist2 untuk dipenuhi..

1. Kuruskan Badan

Alhamdulillah syukur sangat2 tahun 2013 aku telah berjaya kuruskan badan, tahun-tahun sebelum ni mmg jarang kurusnyer der. Kronologinya.. aku mula berdiet pada 13.2.2013 iaitu setelah seminggu pulang dari bercuti di Kelantan. ha mmg makan tak ingat masa kat Kelantan haritu. makanan sedap2 dan manis2 belaka.... so aku nekad untuk menurunkan berat badan secara Diet Atkins (DA).. ms tu berat aku 61kg dengan ketinggian 144cm.. scary tak?? ye, sekali pandang macam penguin bergerak jek... mcm ikan buntal pun ye jugak .. lepas tu aku buat dalam masa hampir sebulan setengah dan aku berjaya menurunkan 10 kg.. dan berat aku ketika turun tu adalah sebanyak 51 kg..(awal April) lepas tu aku stop buat DA.. berat aku menten sampai raya puasa .. lepas raya aku makan mcm biasa dan sampailah lepas raya haji berat aku naik 4 kg dengan jayanya..... serius, mmg aku kuat makan masa tu.. semua benda aku makan tp aku tak menyesal berat aku naik.. tak baik menyesal.. sebab kita sendiri yang tak kontrol makankan.. so dengan berat sekarang 55kg (1 Januari) aku akan cuba dalam masa sebulan setengah je lagi untuk aku dpt kurangkan lagi 10kg (45kg kalau boleh).. doakan2 aku yek.. aku dah start balik induction 1 Januari haritu.. ni masuk hari ke 3..nanti 2 minggu lg aku timbang yek..

2. Bercuti

Ala tiap2 tahun pun pergi bercuti.. antara dekat dengan jauh jelah kan.. bulan 3 cuti sekolah nanti insyallah kitaorang sekeluarga akan ke Langkawi.. dah lama tak bawak anak2 bercuti ke sana. rasanya last masa Farhan umur 4 thn Emily umur 2 thn kot.. ha lama kan.. tp aku ada lah pergi kursus di Langkawi 2 thn lepas.. so kalini nak bawak anak2 naik cable car lah.. pastu borong coklat banyak2.. ada lagi satu percutian dengan keluarga kakak aku.. tu bulan 9 insyallah.. ala dekat je pun.. oh ye aku tengah kumpul duit jugak ni, nak bawak anak2 jalan jauh sikit. tp bukan pergi holiday. ha cemana tu?

3. Lasik

Ni wishlist tahun lepas.. bawak ke tahun ini.. insyallah rasanya aku dah cukup yakin dan kuat untuk buat Lasik.. inshallah Lasik bersama Dr. Muhaya menjadi pilihan.. doakan aku ye.. cuma masa yang menentukan bila.. semoga aku kuat!

4. Samsung Note 3 Pink!

Bila la nak keluar note 3 pink ni... agak2 korang ada tak kat Malaysia.. sebab masa awal2 dulu promote gambar ada keluar kaler pink, tp katanya sampai kat Malaysia kaler hitam putih je.. kadang2 pink ni special edition lambat sikit nak keluar.. so kene sabar la kan.. tapi agak2 kalau tak keluar jugak kaler pink masa besday aku bulan 3, beli jelah kaler putih.. huhuhu

cun kan

fuh sangat la feminin rasa..

5. Nak update blog

Kalau boleh nak update blog selalu la konon.. ntah ada masa ke tak.. aku tak pandai sangat nak bercerita sebenarnya.. apa yg terlintas kat pikiran tu aku tulis.. tu kadang2 bahasa tonggang terbalik.. lg satu aku sebenarnya bz, sebab tu aku tak komen kat blog orang.. tp aku baca semua cerita2 korang .. aku berterima kasih pd yang sudi komen.. rajin2 singgahlah selalu.. 


Ok, tu je buat masa ni, kalau ada lagi nanti aku share ok..

7 comments:

norey said...

salam...selamat tahun baru buat kak mimi..nanti harap dapat share pasal diet tu..nak sama² kurus...

DHHassan said...

Heppi New Year, moga semua azam dapat dicapai

Cik Nurul Pinky said...

salam kak.. tahun ni pun nurul azam nak kurus lagi dan lagi hehehe... wah bestnyaaa... nak jalan mana tu kak ngan anak-anak jauh sikit tuuu ke sama destinasi kita hehehe

Chekgu Azrine said...

Happy new yr sis..
Semoga apa yg sis hajati terlaksana ye
InshaAllah

NinaAz said...

cantiknyaa note 3 pink!

NinaAz said...

cantiknyaa note 3 pink!

Emy Omar said...

Happy new year kak..semoga apa yg dihajati tercapai ye..saya ni pun azam besar kumpul duit bebanyak utk misi hujung thn ni kak..doa2kan hajat saya yg 1 tu tercapai ye kak