Monday, January 20, 2014

Balik kampung minggu lepas

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Cuti Thaipusam haritu aku balik kampung mak aku.. insyallah raya cina nanti balik rumah MIL aku plak.. biasalahkan gilir2.. tp seronok.. kitaorang balik segamat hari khamis malam.. tp sebelum sampai segamat, kita singgah muar dulu.. tp tido semalaman di rumah kawan aku.. kawan fotopages, FB dan blog juga.. dah lama kenal.. dari anak2 kami masih merangkak sampai lah anak kami dah nak masuk umur 8 thn.. lama kan.. thanks ina sudi tumpangkan kami bermalam kat rumah ..

Sampai Muar kul 10.30 malam macam tu, eina terus bawak kami gi makan .. dia bawak kami ke 

Medan Ikan Bakar Sabak Awor

inilah Eina Mama Jannah & Rizqi.. rasanya ramai juga yang kenal.. thanks eina belanja kami malam tu


 
 
siakap stim

kailan ikan masin

sotong celup tepung KFC
sambal sotong

sampai rumah eina, lepak2 borak 2 sampai kul 1 pagi... esoknya pagi2 kami dah bangun.. tujuan utama gi Muar ni adalah... sebab en asben aku tu teringin nak makan satay pagi2.. ni lah tradisi orang muar.. makan satay pagi2.. dah lama en asben aku tak pekene satay muar.. ms kecik2 dia ikut arwah abah dia sarapan kat muar ni

Eina bawak kitaorang makan sini

kat muar ni pagi2 mmg orang makan satay.. tak mcm tempat lain, makan satay waktu malam

sejuk sikit la.. ada ekon


style kat sini, kita tak order berapa cucuk.. kita makan je berapa banyak kita nak.. nanti masa bayar dia kira berapa cucuk kita makan..

eina dan anak2

budak2 seme tak mandi pagi. sebab plan lepas ni derang nak mandi swimming pool

aku just makan satay jek

eina makan lontong

anak2 aku makan mee hoon soto

en asben makan mee rebus muar

derang share je..

balik rumah eina, terus salin baju nak terjun kolam

dah besar dah emily dan jannah.. dulu masing2 merangkak je..
ni ada gambar 2 keping ms zaman derang berdua ni baby2 lagi.. comel tak

Jannah & Emily

sekeping lagi.. geram kan tengok derang kecik2 dulu
 


aku dan eina... harap kita berkawan selamanya
dalam lif.. mengigil2 sorang2
dengan anak2
alhamdulillah berkat tunjuk ajar.. eina dah sama2 kurus mcm aku.. dia lost lebih kurang 17 kg tau..
  balik dari muar, singgah sg mati sebab nak beli kupang fresh.. mmg geram tengok



sampai segamat, mak aku terus masak.. tp aku tak tau apa nama masakan ni. bedal sahajalah
ni kejadian hari esoknya.. masak sambal kupang.. mmg marbeles sangat2... puas 2 hari berturut2 makan  kupang..

5 comments:

lieyalatif said...

tu le kak...lieya mmg nak komen kak eina mmg dah kurus byk...nampak dah die slim compare dulu...alhamdulillah kan..... rase ringan sikit badan tuh....

sonok akak gather2 gini....tingat mase kat titiwangsa kot kan kite bergathering....zaman fotopages lagi mase tuh....

Zana Nordin said...

lamaaa betul tak jumpa kak ina
seronok kalau dpt jumpa mcm dulu2 kan kak..ingat lagi kenangan raya bersama2..

betul ler...kak ina dah sama kecik mcm kak mimi...haish...bila zana nak sampai seru nie..join korang.

zana kalau gi muar..suka makan kat area bus stand dia kak....tau fu fa and yong tau fu dia mmg sedappp
semalam baru balik dari sana...

onniesham said...

ni edisi jalan2 cari makan ke poms. sedap2 tgok menu..esp. tang sotong tepung ngan satay tu...terliur aku.

jannah dah berisi yer...leh geng echa ni

Iena@MaMaJannah&Rizqi, said...

mimi..tq tau sebab sudi singgah umah aku..harap korang dtg lagi..aku dah ader port sedap makan sate lagi...hehheeh..makan jer kejernya..heheheh

attyfir said...

adoi..lapar tgk satay..
beshnya dpt makan satay pagi2.
kupang tu feveret suami kty tu.