Wednesday, October 27, 2010

Konsert Qdees 2010

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Entry lama tp kena update jugak untuk kenang-kenangan.. ok pada 10.10.10 haritu sebenarnya ada 2 perkara yang terjadi. pertama ialah harijadi Emily tp tak sambut pun apa2 sebab suami aku tak de kat KL  - outstation.. satu kejadian pulak ialah pada hari tu ada konsert untuk persembahan akhir tahun la ni.. macam biasa buat kat Dewan di UIA, Gombak.. masa mula2 aku kena gi sana, aku risau gak, boleh ke aku gi sana dengan emily & maid ajer.. maklum ler aku ni kalau kawasan yang tak berapa familiar ni risau gak la.. tp akhirnya sampai gak la aku kat situ.. selamat.. heheheh

Ok jam 12.45 tengahari aku kena pos farhan kat sekolah dulu, sebab teacher akan make up dan dressing budak2 la kan.. pastu ada amik gambar sorang2 dengan pakaian konsert masing2.. lepas hantar farhan, aku terus chaluuu balik rumah kakak aku kat SETAPAK.. lepak sana sampai kul 2.30 petang gitu.. pastu drive ke UIA... mujur senang dapat parking.. orang ramai ok datang haritu..

Ok moh le kita tengok gambar2 ni seme.. malas plak nak berceloteh... gambar2 seperti biasa kurang memuaskan nak2 gambar di atas pentas.. almaklum budak2 menari kan.. so tak dpt nak capture betul2.. heheh saya kan tukang tangkap gambar amatur ajer.. bukan professional pun.. hehehe

Ok ni gambar di sekolah farhan ketika nak hantar dia .. kemain adik dia meleser2 kat dia.. kalini farhan menari konsep hip hop.. kena buat rambut pacak dan pakai rantai.. hahah rantai ni beli kat Medan haritu.. loket WALI lagi.. heheheh


rambut pacak ala2 balung ayam je gamaknya


amacam anak mak?? ada gaya hip hop tak?? heheh macam askar kecik... tpkan baju untuk classmate dia budak perempuan sangat sweet ok... sangat seksi.. kalau emily pakai mesti sweet


maid aku snap gambar ni.. gigil2 ok.. senget benget. ni pun gambar kali ke 3 baru la elok sikit.. dah elok gambarnya, ada la pulak orang lain kat belakang.. ceh potong stim betul


ok masa ni pukul 3 petang.. aku lepak2 dalam auditorium sambil tunggu konsert bermula .. farhan kelas En Newton.. persembahan dia yang ke 4.

cantik jugak backdrop ni


masa ni dewan belum penuh.. aku datang awal, so dapat duduk depan2 belah kanan.. tp ada slek sikit la... rupanya farhan menari belah kiri.. so agak jauh la jugak aku nampak farhan..



mc of the day.. katanya kembar arwah isteri M. Nasir.. sapa ek nama dia Junaidah kot? kalau tak silap


ok moh la kita tengok konsert.. tengok memasing punya baju ok.. mengancam abis..




cuba cari farhan di mana?? hahahah yang paling "comel lotte a.k.a rendang" tu ler dia


gambar adalah kurang memuaskan.. rasa nak balik kamera ni kat longkang.. yang aku marah tu bukan apa.. time gambar kelas lain elok la pulak gambarnya.. tp bila kelas farhan gini gaya plak gambarnya.












oleh sebab farhan tahun ni last sekolah kat situ, so kira merangkap graduation day gak la.. amik sijil atas pentas .. kamera ni mmg betul2 nak sabotaj aku.. bila gambar lain elok jer.. asal aku nak snap gambar farhan terima sijil.. gambar adalah blur.. sabooo jer la, so tak yah letak.. buat sakit hati aku jer. gambar kat bawah ni dia beratur.. no 2 dari depan. hehehe



ntah cemana budak sebelah farhan ni leh sesat kat kelas dia.. yang lelain tu kan seme baju pakai sama ...

hahahaha apasal topi farhan tu kemek senget benget tu.. tak cun ok..

tahun ni farhan dapat class teacher favourite a.k.a day care teacher dia.. so kat bawah ni bersama principle audrey..

gambar kat bawah ni adalah persembahan terakhir sebelum majlis bersurai

seee? baju budak pompuan comel kan.. seksi jer tang dada..



ok ni gambar masa dah balik.. kat bangunan kuliah ni .. farhan dan sepupu dia

Emily kenapa seluar kau senteng sebelah???


ok alhamdulillah farhan dah abis konsert dia.. tp sekolah masih ada lagi.. paginya kat sekolah dia ada amik gambar semula (pakai jubah pegang sijil)... kalau dah siap nanti aku tunjuk ok

Emily pulak insyallah tahun depan akan masuk kindy jugak, antara Q-dees or Smart Reader.. tu jer 2 pilihan aku buat masa ni.. kenapa Smart Reader?? sebab aku nak tengok pulak syllybus dia macamana...

12 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

mmg kelas konsert q-dees kak...baju2 budak2 mmg cantik2.....

farhan punye style tahun ni sgt gempak okey!! stylo abis laaaaa.....lain plak die buat camni...selalu ala2 rambut kemas jek kan...sesekali mcmni mmg nampak macho youuuuuuuuuuuu heheheheheh

Syasmeen said...

aah farhan nya style gempak tuh ngan rambut cacak nya hehe..so thn depan dah darjah 1 lah kan....

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

syoknya konsert q-dees ni...meriah! x lama lg maryam plak...dia masuk pakaian beragam ...

km pun tgh pk nak anta maryam tadika mana thn dpn ni...

Jasfyra said...

wah...meriah betol konsert farhan..ala, cian akak kamera xbg kerjasama.setting lari ek kak.geram je kan

LyNn HaMzAh said...

meriahnya konsert diorang...ramai ek budak kat q-dees nie...kat JB x der q-dees nie...kalau x leh juga htr qistina masuk q-dees...

Emy Omar said...

Kelas konsert dia kak..meriah gitu. Handsome je anak bujang akak dlm attire hiphop tu

.:fyzz:. said...

aceehhhh..farhan cayalah ..tuh menari hip hop la tuh yer..hehhe.so cute..semuanya cute mute budak2 nih...

meriah sngt tgk:)

Sham Ummi Echa said...

hebat dan menarik betul konsert qdees ni kan. baju pon cntik2 je. cute je bebudak tu sumer aku tgk. a'am hensem ar wat rambut pacak cam2. nmpk macho. hehehe

Sham Ummi Echa said...

hebat dan menarik betul konsert qdees ni kan. baju pon cntik2 je. cute je bebudak tu sumer aku tgk. a'am hensem ar wat rambut pacak cam2. nmpk macho. hehehe

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

phewwittt....stylo ler anak bujang ko kak.....hip hop ala2 abg tentera giteww...

yelah kak...baju budak pompuan kelas farhan...comel arr...aku suka tang leher and suar dia tu...cari ler satu utk emily..boleh sedondon ngan abg dia nanti

uish...tak sabar nyer tak tunggu turn batrice plak buat persembahan mcm nie

eynda said...

Amboi hensemnyer farhan...best kan konsert budak2 tadika...dulu adam pun macam tu...nanti2 hannah pulak...

Aimi said...

amboi..hencemnya farhan dgn rambut pacak tu.... anak2 saya tak suka kalau saya buatkan rambut mcm tu... tapi saya suka!!! kdg2 siap gaduh sebab nak soh berambut gitu... hehehe... pastu kalau nak sikat rambut diorang, siap soh belah tepi, sikat skima... grrrr...saba jelaaa...