Thursday, December 2, 2010

❤ Sesi melukis dengan Water Color ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emilyu

Semalam balik kerja ada opismate bagi aku hadiah.. dia baru jer abis pantang sebenarnya. tu pasal dia bagi hadiah tu lewat.. so balik rumah jer, tak sempat aku nak snap gambar hadiah, depa dah koyakkan pembalut hadiah.. so hadiah2 adalah set kaler.. nasib baik hadianya lebih kurang, so tak de la berebut

Oleh sebab dorang dah biasa guna kaler pensel dan crayon, so kalini papa ajar cemana nak guna water colour. siap amik bekas air (isi dalam bekas tau fu fa)

ok begini anak2.. celup berus dalam air, dan sapu pada kaler..
korang tengok anak2 aku punya excited..


kira ok la kan, kenalkan dorang dengan water colour. ada gak dorang aktiviti


masing2 dengan hadiah set kaler ..









tak kisah la cantik ke tak.. yang penting belajar dulu.. mana tau kan ada bakat terpendam..
boleh jadi pelukis terkenal pulak. hehehhe

14 comments:

Jasfyra said...

pandai anak2 akak guna water color tu.dah nampak bakar terpendam doirang.saya pun ada belikan set camni tok anak.dah sampai lunyai skg ni..hahaha

Pn. Zana said...

hehe. cute je diorg nye excited tu .

btw, nnti Ammar dh besar bolehla ajarr.:D

☆ lieya latif ☆ said...

eh bagus kak aktiviti nie.....alah, cantik tak cantik belakang kire....tapi yg penting kekreatifan dieorg di asah...ececewah cam prof plak lieya berckp haahahahahaha......

mmg besar set tu kan.....mcm2 ade....mmg sah2 budak2 sonok tu....lieya selalu beli yg set color water yg tiub2 tu jek......murah n senang, abis pakai terus buang....kalo tak siap aa masuk angin hahaahahaaha.....

Softtouch [Hanim] said...

cantiknya set kaler dorang tu...suka tgk..betul lah kak , yg pnting ajar dorang dulu, comot monot tolak tepi...sukalah 2 beradik dpt present tu...

umilia said...

anak2 sy tak minat sgt kaler2 ni..klu menulis ikut garisan tu lajula..jap je siap..hehehehe..

Nur a.k.a admansyah said...

yg penting dieorg sonok mama! terserlah muka msgx2... EXCITED BANGETTTTTT!!!

::Mamalyna:: said...

emily gambo first tue memang muka xcited!heheh

rasp said...

tu la sis...beriya2 tgk muka dorang...
suka dpt benda baru...
byk lagi terasa 'learning process' dorang kan sis...

atty's said...

mesti sonok emily ngn farhan mengaler..nanti jadik lebih kreatif.

Mimi said...

budak2 mmg suka xtvt mewarna kan...betul tu ckp ko, x kisah la cantik ke tak hasi kerjatangannya..janji kita bagi dorang peluang and expose dorang dgn benda camni..

re - baju tido woody tu aku beli kt TRU, Hong Kong..ada gak design Buzz tp size kecik so aku beli utk anak buah aku je.

LyNn HaMzAh said...

dah lama nanti tentu makin terror diorang kak...hehehehe...

♥Azie♥ said...

mesti dorang suka kan akak....

Sham Ummi Echa said...

eh best la set kaler nih. byk lak tu. yg bulat2 tu dah mcm pallette eye shadow lak aku tgk. hehehe

aiDieNa said...

Memang dorang nampak sangat excited.. wahhh.. kalau anak² saya pon sama nie K. Mimi.. :)