Wednesday, December 1, 2010

❤ Majlis Potong Jambul Anak Saudara ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Harini nak citer pasal potong jambul anak sedara aku.. hahah citer raya haji ni sebenarnya.. punya la lama aku peram.. tak pe la, janji ada citer kan?

Ok masa kejadian anak sedara tu baru berumur 4 bulan 20 hari.. belum genap 5 bulan la.. but now dah 5 bulan la kan.. mak buat potong jambul untuk dia. tak de la besar2an.. just kecik2 jer, panggil orang yasin perempuan.. mak sediakan soto / mee hoon soto  paling ringkas sebab tak de orang bantu rewang.. hari raya haritu ramai orang balik kampung..





ni ler serba sikit menunya.. tak banyak pun


kek pisang / kek marble




eh terbalik pulak gambar ni






ni ler anak sedara aku yang berusia 4 bulan 20 hari di hari kejadian.. beratnya 8.5 kg yer.. sangat gebu... sehari sebelum majlis, mak aku sempat jahitkan baju melayu khas untuk dia.. masa ni dia tido.. tp mata tertutup separuh jer



ni kasut aku belikan dia waktu di bandung bulan 6 haritu.. dah muat pakai dah ...


ngam2 jer kaki dia


ni ler abah dia.. mana tak gebu anaknya tu.. tengok la abahnyer tu kak.. big saiz haahahah



ni adik ipar aku... umur baru 19 ok... dah ada anak satu. hehehehe






mak aku beri sorang satu TIPUWARE pada orang yasin . dalam tu ada jajan...


petang tu best friend adik aku datang (shahrin).. mmg kamcing dari sekolah.. padahal shahrin kawin awal 2 thn lebih dari adik aku (boy) , tp rezeki lambat.. tup2 boy kawin, dan bini boy pregnant, alih2 bini shahrin pun pregnant.. dan bini shahrin bersalin awal 2 hari dari bini boy.. hhaha betul2 kamceng dorang ni kan. plan nak anak pun sama2.... yang best, masing2 dapat anak jantina lain2.. boleh berbesan ni

Nur Zulaikah Batrisya vs Nur Farish Haidar


Batrisya berat 8 kg.. Farish berat 8.5 kg


Farhan yang teringin nak adik lagi.. tu yang menyelit kat situ.. Emily tak mo adik.. tak koser dia nak gambar sama. hahahahah .. eh farish apasal kau selak baju si batrisya tu.. tak malu ek

ni ler apak2 nyer.. masing2 tukar pegang anak.. hehehehe .. elok sangat kalau berbesan


kalau perasan, farish ni pun ada lekuk bawah dagu.. macam farhan jugak, dia pun ada lekuk .. 2-2 cucu-cucu LELAKI arwah abah aku mmg ada lekuk bawah dagu sama cam arwah atok dia tu .. cucu PEREMPUAN tak de lekuk tu. hehehe

25 comments:

Mrs. Hakim said...

kak, tombam eh anak buah akak tu. melayut pipi dia.. gewamnye!!!.. kasik aura sket la kat aunty mel ni.. :)

nur easy said...

singgah sini jalan2.. alolo comey2nya f&f ni.

umilia said...

ish geram nye tgk lipat2 di tgn farish ni..klu sy msti tiap2 ari kene gigit..tu yg Allah tak bg anak sy gebu2 cmtu..tak psl2 uminye gigit je.hahahaha..

eynda said...

Suka tengok gambar babies dlm entry ni...comel2!!!!! :-)

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

kak, awat muka babies ni sama? geram la bam bam nyer

aiDieNa said...

dua² anak member kamcing tu dah macam adik beradik pulak saya tengok.. seiras jer.. sama² tembam laks tu.. :D

LyNn HaMzAh said...

alahai...comey2 nyer kak...suka betul lynn tgk...kalau dapat jumpa live dah tentu la lynn gomol2 nanti...

Sham Ummi Echa said...

mak ko masak ke sumer tu. wpon simple tp sumernya menyelerakan.

eh muka bdk 2 orng tu sama la. wahhh ada jodoh nih..kekeke

Emy Omar said...

Ya ALLAH kak..geramnya saya tengok anak sedara akak tu..gebu sungguh rasa nak cubit je pipi dia yang montel tu..

atty's said...

tomeynya ..rasa nak gigit2 je pipi ..

sedapnya menu tu kty tgk..

Cik Nurul Pinky said...

bulatnya matanya hehehehe..kalau tgk mcm ikut belah adik akak hehehe..geram tgk pipinya rasa nak gigit hehehe

Cik Nurul Pinky said...

bulatnya matanya hehehehe..kalau tgk mcm ikut belah adik akak hehehe..geram tgk pipinya rasa nak gigit hehehe

☆ lieya latif ☆ said...

ya Allah kak...mmg gebus...mase dlm baby cot tu tak nampak sgt, bile maknye dokong tu baru org nampak....mmg semangat kak oiiiiiiiiiiiiiiii...sedap gomol nie heheehehehheeh......

meriah la tu kak menu akak....sedap lak tu...meleleh tgk trifle tu...buatan khas akak la tukan heheehehe...sedap sejuk2 tuh.....

akaaaaaaaaaaaaaakkk kasut tuuuuuuuuuuuuuuuuuuu............ auwwwww!!!~~~

Puan Iza said...

tembamnya farish ni kak...geram sgt2....rasa nak gomol jer....hehehe....ni kalo dukung mau lenguh tangan nie....:-)

Softtouch [Hanim] said...

comeinya bb tu..haahlah kak gebu sgt....comei putih...

oklah tu menunya...paling suka bergedil tu..kalu dpt kat sy mau habis smua tu...

deaf-angel said...

the bergedil looks delicious

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

alahai kakkkkk
gebunyer anak sedara ko.....nie anak adik ko yg kawen tahun lepas/tahun nie kan.....geramnyer...sedap gomol2 nie.....

muda nyer lagi adik ipar ko kak...untung muda2 ada anak..nanti anak dah besar..nampak cam adik ngan akak jer...

anak kawan adik ko pun..boleh tahan kak...eeee..geram wei....muka lebih kurang jer....mentang papa depa kamceng..anak pun muka lebih kurang jer....

Ciklinn said...

ayoyoyoyo kak oiii tambunnyerr geramm linn tgok.. rasa nk ku pecet2 jer nie.. hihihiih

geraammnyerrrrrrr ber ketak2 tangan ha...

Linda Musa said...

muka farish ngan batrisya tue nak sama la kak...cumelllll...igt kat anak buah saya dulu...3 bulan 7kgs...

*∽ IZAN ∽* said...

comelllnyerrr!! gebot sungguhhhh!!!! muda mak nyerr... esok2 bila dah besarrr anak, jalan sebelah orang tanya..'adik' ke tuhh.! memangg besttt laaaa

::Mamalyna:: said...

kak... mereka sungguh tembam!! gerammmmmm....

rasp said...

geram tengok both babies tu...
bam bam je ye...

Mimi said...

masyaAllah..tembamnyer anak buah ko ni..geramm aku nengok, rasa nk cubit2 pipi dia...

Hirda Ibrahim said...

comeinya ko,
tgn berulas2 tuhhh.. memang rupa adik ko la mimi.

dh muat ek kasut tu? bila le aku nk rasmikan kasut tu ntah..

MiErA said...

comaynye,,tmbam sgt..cute!..mata pun bulat