Monday, March 25, 2013

Giler Novel - Sebenarnya Aku Isteri Dia, Awak Suka Saya Tak & The Wedding Breaker...

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Semalam bawak budak2 tengok wayang The Croods kat Wangsa Walk.. amik tiket kul 5.30 petang, tp kami sampai awal, jadi ternampak la ada pameran Buku Popular ni.. menarik gak  ...


Sebelum ke pameran buku di ruang legar, kami masuk ke permis Popular dulu di Tingkat 1. En papa nak beli buku2 study dia guna voucher buku yang dia dapat tu.. yang menariknya, beli guna voucher RM150 tu dapat free voucher buku popular RM10 dan juga otomatik jadi member card popular.. so dapat la member card untuk setahun.. expired 31 Mei 2014.. aku nak cari novel, tp budak popular tu kata, novel yang aku nak tu ada kat ruang legar.. so aku kene le turun ..



Ni la antara buku2 yang aku cari..  Sebenarnya Saya Isteri Dia..  lakonan Tiz Zakiah dan Izzue Islam.

RM 30.00

Giler tebal nak ngabiskan..
Citer ini akan di tayangkan jumaat depan menghiasi slot zehra selepas tamat citer HANYA PADAMU  jumaat lepas (uwaaa tak dapat tengok muka BETO lagi)...  tak sabar nak tunggu jumaat depan nak tengok citer ni.. kene khatamkan dalam minggu ni gak.. kalau tak pun kene baca sikit awal2 citer ni, supaya faham jalan citernya..


Ni novel kedua.. Awak suka saya tak??? RM 35.00 .. Kalau rajin aku bg review ok, kalau aku malas, korang kene la beli novel ni.. sebab daripada yang aku tau, citer ni sesuai dibaca oleh orang yang mencintai Allah, mencintai pasangnya dan cintakan Qada dan Qadar..

Untuk kedua2 buku Sebenarnya Saya Isteri Dia dan Awak suka saya tak  ni RM65.00 , tp ada diskaun 20 % dan 25 % kan so total cuma RM52.00 sahaja.. jimat RM13.00 .. banyak kan jimat ??
 
RM 35.00
harga novel ni RM 25.00 tapi ada rebate 20% untuk member card  ( after less RM20.00) dan aku ada voucher buku popular RM10 .. so aku cuma bayar RM10 ajer. heheh untung sangat2

2 ni jek tebal, yang lagi satu tu tak tebal sangat

agak2 berapa lama baru abis baca?  1 bulan 2 bulan? haha jangan sampai raya sudah!


Dulu2 aku suka giler novel dari Alaf 21.. mmg tetiap bulan aku harus beli 2 buku novel (masa bujang la) bila dah kawin nan adoo.. terus tepadam minat beli novel.. al maklum anak kecik2 kan.. ni anak dah besar2, barulah leh layan novel malam2.. masa bujang2 dulu sempat aku beli buku Sehangat Asmara, Ombak Rindu, Adam Hawa dan karya Sharifah Abu Salem yang citer Rosyam Noor dengan Fauziah Gaus tu (Trilogi Cinta) - Tak Seindah Mimpi, Tak Semanis Impian dan Tiada Lagi Mimpi .... tu pasal novel2 aku semua muka depan dia versi veteren jek. tak macam buku sekarang semua dicetak semula dengan muka baru..  contohnya

Novel baru versi Novel lama

Novel baru versi Novel lama

Novel  lama versi Novel baru

11 comments:

lieyalatif said...

Bagus akak!!! Lieya kak mase bujang mmg hantu novel...lepas satu satu beli...kawin je terus minat terkubur kak...bace majalah pun amik mase nak khatam hahahaahah.....

Skrang byk novel didramakan kak....mmg excited nak bc dulu sebelum drama abis tayang....

Innanie | Ariffin said...

wah wah wah kak, bukan main ni borong novel. saya dah lama betul tak pegang novel2 tebal2 gitu. tapi minat membaca tu bagus. menjadi contoh pada anak-anak kan. hehehe :)

salam kenal kak!

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Oh ... Saya dah baca novel yg tebal skali tu ... Menarik sangat ... Tak sangka plak didramakan ... Harus tgk nih ...

Faiza Erina Rahmat said...

seronok nya beli novel bebanyak,, mesti akak ni suka berangan sekali kan time baca nanti, hihihi

ape ending sehangat asmara kak,, nyampah tengok mak Kay dalam tv tu,, hihihi

Cik Nurul Pinky said...

salam kak... nurul pun baru nak baca the wedding breaker. Macam best je tajuk Sebenarnya saya isteri dia tu hehehe harus cari ni. Macam kat office nurul kitaorang main tukar2 so siapa dah beli cerita sekian kena maklumkan supaya tak tindan beli hehehe

Rasp said...

i skarang ni mmg tengah layan novel2....
tapi slalu pilih yg nipis2 skit...
takut tak terbaca :)

Zana Nordin said...

novel "sebenarnya aku isteri dia" tu zana dah khatam kak...best giler jalan citer dia....

tp dah lama aku tak memborong novel kak..mood xde..yg ada tu pun tak terabis baca lagi...adeh!.....

cer cari " I love you, stupid" tu pun best gark kak..jalan citer dia best...

Ibu Siti said...

saya pon tgk The Croods kat wangsa walk...tp ari sabtu...anak sy duk tgk 40mins je...pastu buat konsert lagu2 chanel 613 kat tangga wayang....*malu*....

onniesham said...

dlu time skolah aku pon giler novel.. snggup x tido demi nk ngabiskan 1 buku coz pinjam.. time skolah mana der duit nk bli byk2. so masing2 beli n pusing2 la novel masing2 lps sorang..sorang baca

Emy Omar said...

Saya pun suka membeli novel ni kak..buat koleksi.Bila dah beli harus wrap dengan plastik walaupun untuk bacaan sendiri je hahahah..kalau dah mula membaca mula la berhantu nak habiskan within 1 night gile kan..tapi novel2 yang akak beli tu saya belum ada lagi,harus terjah popular ni

LYAfrina said...

lya pon hantu novel..smpai skarang..skarang ada 2-3 novel y x baca2 lg sbb tlalu bz...