Monday, March 4, 2013

HKK, HKK, HKK - Hari Kraf Kebangsaan 2013

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Jumaat lepas, Puspanita opis aku ada anjurkan lawatan berpandu ke Kompleks Kraftangan sempena Hari Kraf Kebangsaan 2013. Sebagai ahli puspanita seumur hidup, harus la aku nak pi kan. hehehe, bos pun bg pelepasan, so takkan tak mo pergi.. Kami pi hari Jumaat 1 Mac 2013 jam 11.30 pagi sampai 2.30 petang.. amik time lunch hour jugak. so tak de masalah.. oh ye Hari Kraf ini bermula dari 27 Februari hingga 11 Mac 2013.

Sesampai nyer di sana, kami di beri buku or pamplet ni untuk rujukan



Oleh sebab kami datang secara berkumpulan dari agensi kerajaan di bawah Kementerian yang sama, kami diberi penerangan oleh staff di situ.. (yg pakai baju pink tu)
dah settle diberi penerangan, kami pun turun ke bawah. jumpa labu sayong ni, besar tuu.
 

ok jom jamu mata ok



derang ajar anyam bakul rotan





 










cantik buai ni. kalau buat majlis berendoi pun mesti unik.. just tambah bunga2 kasi cantik.. ada 2 jenis.. klasik kan?

 
bunga rotan.. bila dah banyak2 jadi cantik.. kalau ada yang mampu boleh buat bunga telur untuk bunga pahar.. lain dr yang lain..

So far, aku dah pergi Hari Kraf ni hampir tiap2 tahun juga... tips untuk beli Batik Sutera yang rege dia ratus2 tu kan, kalau nak beli, pergi hari terakhir iaitu pada 11 Mac .. Insyallah harga akan turun giler2.. mmg tetiap tahun macam tu..

10 comments:

NinaAz said...

kakkkk...cantiknya batik yang gmbar first tuuu... warghh... giler sy tengok... Jalan conlay kat mana erk????

lizz said...

saya kalo pergi kraftangan..memang suka sangat ngan batik semua lawa...harganyer pun ok...

*∽ IZAN ∽* said...

bab shopping mopping tu yg besttt tuhhH!!!

Rasp said...

i lum pernah pegi Hari Kraf Kebangsaan ni tau sis...
cik abe i ada cakap hari tu cam nak pegi...
tapi disebabkan wiken aktiviti sendat je...
tak pegi2...
this wiken pun busy...
tgk pics nie semuanya menarik sangat......

Cho Zila said...

bagus gak gi sinikan.. tak penah sampai lagi hari krafni.. ada masa lagikan.. tapi penah sampailer ke situ sebab der orang kampung yang lukis batik aka jual batik kat situ.. memang harga batiknyer mak aiii mahal... sebab kebanyakan pembeli adalah tourist...

atty's said...

cantiknya batik..
lps tu kty suka kerongsang utk kebaya tu..unik + tradisional

LYAfrina said...

cun2 blake.. lya suka pegi tmpat gini..mcm2 blh tgk..esspecially batik tu..mmg cantik la..

PUANSTOBERI said...

Salam...
Hihi.. thanks ah sudi berlawat2 sambil berpandu2 ke tpt kami..
rupanya sy yg "memandu" uols tu hari.. Arkib kan?? Tp saya hari tu jalan ngan kak wan since yg lain kata nak jalan sendiri. Lagipun kenal kak wan tu masa course kat Pangkor dulu :)

PUANSTOBERI said...

Hai Mimi,

boleh je nak emel apa2 berkaitan HK tu..jgn segan2..meh tinggal jejak meh.. kita ke 'sefamili' (se KPKK kan... hikhik)

Umaira Umar said...

salam...
ibu sy call td.ajak gi HKK.dia kata x da kawan nak gi.maklum lah..ank semua dah besar2..semua dah x duk KL.ibu je duk KL.Dia
beria ajak gi HKK.mlm ni balik rmh ibu, esk pagi2 nak gi HKK..hihihi nest sgt opis akk buat lawatan berpandu. opiss sy x da pon walaupon gomen.huurrmmm...