Tuesday, March 12, 2013

Inai Mekah

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Lama tak berceloteh, ada yang rindu?? sapa la kita ni kan... heheh poyo!!! sejak dua tiga menjak ni tak de citer menarik nak dikongsikan.. walaupun ada jek jalan2 hujung minggu lepas, tp cam lemau jek nak citer dalam blog.. yelah kang ada plak yang kata, bila citer best2 je nak citer dalam blog, tp citer2 yang tak best or yang buruk2, tak nak plak citer or war2 kan?? eh takkan la seme benda dalam kain kita nak citer kat orang.. serba sedikit kene la simpan.. tak perlu ngebang kat semua orang.. nanti orang pun naik menyampah..

Oleh sebab tak de citer dan tak de kerja.. aku pun telah berinai kat opis ni ha.. eh buat masa rehat la.. sejam jek pakai, dah merah sesangat tau.. inai ni aku beli kat mekah masa buat umrah last year.. masa raya tahun lepas aku pakai inai serbuk.. masa tu mak mertua aku yang pakaikan.. tp haritu bongkar laci kat rumah terjumpa lak inai tube ni... senang nak guna, tak yah suruh2 orang pun, boleh buat sendiri .. 




                                sebelum                                                                        selepas


                              sebelum                                                                        selepas



hahah jangan tak tau, aku over tau siap pakai kat kaki.. sekali pandang cam peranten baru jek. hahaha 

9 comments:

*∽ IZAN ∽* said...

Cepat sungguh menjadi inainya Mimi. Kaler pun cantekk jekk merahnya.

Err... tak nak up sket lagi ke ukir2 inai kat tangan tu hihihi

Jasfyra said...

yup betol..ada benda kita xperlu nk cerita kt fb,blog kan kka :)

rajinnya berinai..cantikkan
pakai tube ni senang,boleh pakai sndiri

Rasp said...

cantik!
manis je jari2 tu bila dah berinai kannnn :)

ina khairina said...

wow!saya mmg suka inai ni sbb merah dia mmg ang ang....saya ni hantu inai,pendek kata kuku kat jari xpenah nye putih,merah sokmo....hehe

Daddy Ziyyad said...

Inai Mekah ni sebenarnya, made in Mekah ke? Or made in china? or india? hahahaha...mmf famous kan inai ni..

mer said...

salam sis

jual x?ngeeee...tgh cri inai utk nikah...
if jual akk emel ye

asmanabila04@gmail.com

mer said...

salam sis

jual x?ngeeee...tgh cri inai utk nikah...
if jual akk emel ye

asmanabila04@gmail.com

lieyalatif said...

Lieya pun same mcm akak suke pakai inai....lagi2 inai mekah kan kak...merah menyal walau pakai kejap hehehehehe...

Pn Mardhiah said...

Amboiii suka benor dia berinai2.. Sama la kita dulu2..time kecik2 dulu gigih menumbuk2 inai..nk amik inai amik daun yg tua ada bintik2 hitam..katanya tu lg power tp x tau la betul ke tk..tp mmg segala petua humban dlm lesung tu.. Asam jawa..arang..beras..nasi..limau nipis semua ada.. Mujur milo je x masuk..klu tk tmbh gula.dh siap milo perasa daun inai.hehe..

Tp skrg dh mlas tumbuk..amik je inai mekah yg serbuk tu tmbh air, bubuh kt jari sure merah menyala hasilnya..bau pun best.. Korang2 yg merasa nk jd pengantin balik boleh la sms saya 0194344930.. Sy ada la 5 kilo hangkut dari mekah tu.. Sape2 nk terutama B2B tu sila2kan sms ye.. Sementara stok masih ada...