Monday, May 26, 2014

Photo Instagram Cik Puan Mimi # 3 Boboi

Mama Farhan & Emily
Salam Bismillah

Ok insyallah akan2 datang, setiap hari Isnin adalah hari Instagram Cik Puan Mimi, tak kiralah sapa yang mmg dah friend aku kat Instagram dah tengok, nasib lah kan.. hehehe ok tak banyak pun yg aku nak share setiap minggu..5-6 keping ajer bersama caption-captionya.. orait??

Ok kalini tema kucing.. ni kucing parsi yg asben aku beli beberapa bulan yg lepas.. jom kita tengok peel dia ok..

tengok si Boboi ni ngada-ngada.. tido telentang.. tiap2 hari tido atas katil dengan kitaorang.. kalau tak pun, dia tido dengan A'am.. hari2 mau tido dlm ekon tau.. mengada (nasib baik kami anak beranak tak de athma)

ni Boboi teman asben aku tengok bola.. tak bergerak langsung dari depan TV, tu asben aku snap pic dia

ni Emily punya kerja.. letak Boboi kat dalam trolley mainan dia.. redho la kene usung kulu kilir

masa ni kami nak balik kampung. so kami hantar dia ke "hotel" dia.. heheh petshop kat area rumah kami je.. sedih dia kene tinggal

dia mmg sayang kat A'am.. berkepit jek.. ni dia tengok sama2 iklan Rio 2 kat Ipad.. macam paham kan??

gambar ni tak clear plak.. setiap petang dia akan setia tunggu kami balik dari kerja/sekolah.. tu port tetap dia.. kalau dengar je auto gate tu berbunyi, kemain tegak kepala dia.. tau lah kami dah pulang..
ok esok jumpa lagi..

8 comments:

lovely said...

sama cama kucing saya.
setiap petang dia akan tunggu kat depan pintu rumah. tunggu kami pulang.comel je kan..

emy pokden said...

alooolo...comeinyer..ni kalau suri tgk ni mau mengarut nak bela kucing kat umah..nasib dok apartment..mmg takleh nak bela kucing lagilah...

joijoi80 said...

kat apartment pun boleh bela asalkan pandai jaga...sesetengah orang bela sampai 5 ekor duduk dalam apartment je..
tapi i sekor pun jenuh nak menjaga bulu bersepah2 .. rela bela kucing kampung bulu kurang gugur

Chekgu Azrine said...

Aloh2..comel kucing ahkak

*∽ IZAN ∽* said...

comeyynyerr Mimi!!!! mmg bagus bela pet ni sebenarnya.. kata org memupuk sifat kasih sayang pada anak2... tapi tu laa.. tak bersedia nak jaga 'toilet' pettt ni..

seronok tgk orang ada petttt.. sendiri tak tau bila bleh huhuhu

lieyalatif said...

manjeeeee nye kak boboi....syok plak...dayyan suke sgt2 kucing...tapi tu laa maknye belum rase sampai seru nak bela lagi ahahahahaha....

tapi siyes tgk keakraban boboi ngan a'am rase mcm best plak..kemain siap berkepit bagai hah..

Emy Omar said...

Manja betul dia dengan Aam kak..ni kalau semua orang pegi keje dan ke sekolah dia akak biarkan free dalam rumah atau masuk cage kak mimi?

Hirda Ibrahim said...

sumpah kiut boboi ni ko...
muka sgt cheeky & cerdik.