Tuesday, November 30, 2010

❤ Rapunzel, Italiannies, Crocs ❤

Salam Bismilllah
Mama Farhan & Emily

Maaf banyak2 yer kawan.. semalam terpost 2-3 entry kosong.. sebenarnya ada citer  untuk setiap entry, tp gambar blom transfer kat komputer .. tp yang terautopublished awal tu.. sori ek kalau korang datang sini tp entry kosong jer ..

Ok hari ahad baru2 ni setelah En Hubby sihat sikit, dia bawak kami keluar amik angin sikit. maklum ler budak2 ni dah lama tak keluar rumah semenjak dia sakit.. so plan kami pada hari ahad baru2 ni adalah gi tengok wayang.. ramai dah gi kan?  Sham, Lieya, Zana pun dah tengok kan.. memang best sangat.. sesuai dengan mood kanak2.. gambar cam biasa la mesti kat depan wayang punya




kat dalam wayang time ni dah gelap.. emily duduk satu seat dengan farhan.. alhamdulillah tak banyak ragam..



abis tengok wayang, kami lunch kat sini..


aku suka dia punya kata2 kat bawah ni

 





ni 1st appetizer kami - spicy soup tomato


olive oil + vinegar.. 


gini la jadinyer


complimentary bread


jemput makan.. 


2nd appetizer.. ntah apa kenamanyer .. lupa ar



main course.. ikan salmon.. nama dia pun aku lupa..


yang ni pizza.. lupa gak nama sebenar


oo sungguh tak percaya ini anak dara makan sekeping pizza.. sebelum ini dia mmg bukan pemakan orangnya


emily tukang rasmi pizza tu



lepas makan, jalan2 tetiba ternampak orang jual bag.. eh leh lak tersama bag tu dengan baju emily. hahahah design zirafah ok.. lawak betul


lepas tu kami singgah crocs.. memula sajer nak cuci mata, tp farhan dah berkenan dengan satu kasut.. dia test sendiri kasut tu.. heheehhe


siap tengok kaki kat cermin


crocband sneak - new design gak ni 


emily pun nak gak.. dia punya pun new design ... aku pun beli gak.. kasut crocband untuk women la..  kaler plum..  rupa2nya, ada diskaun tau beli crocs2 ni.. before this jarang sangat crocs ada diskaun hebat cenggini.. tp kalini oleh sebab harga semua tu lebih dari RM300, maka crocs bagi less 30% gitu.. mmg berbaloi ..


Crocs Keeley Mary Jane Shoes



crocband flat plum - aku punya .. nak cari jibbit yang comel sikit pasni


ok jom pulang anak2.. semua dah dapat kan.. say thank you to papa..


ni masa tunggu papa amik keta kat parking.. yang tengah2 tu aku punya. hehehe


thanks papa belanja kami tengok wayang, makan2 dan kasut crocs..

14 comments:

::Mamalyna:: said...

komen saya, sungguh jeles tengok rambut emily yang itue...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

cantik baju emily ..suke tp itulah nak tgelak plak sekali sama ngan beg la pulak... keh keh keh.. akak geram tgk emily la bila lepas rambut...ayu sgt muka dia...

Hirda Ibrahim said...

patut le entry kosng je b4 this..
heheh...

yg complimetary bread tu, kalu aku pi aku will mintak yg ada cam fibre tu. yg roti plan putih aku x mo... soh dia angkat balik.

ko punya 2nd appetizer tu nama dia bruschetta. yg tu pun sedap.

apsal ko x try stuffed mushroom dia? yg tu is y wajib appetizer bila mkn kat sana...

aku suka semua kasut2 korang.. sgt le comels...

Sham Ummi Echa said...

eh mak suka la kasut farhan tu. stylo abis. kalo aku ada anak boy, msti aku trkinja2 gak nk blikan mcm ni. kekeke

oowhh tu ke beg ko ckp tu. haah la ala2 baju emily. cntik la baju emily tu aku suker sgt.

sdp eh mkn kt italianies tu. mak x penah mkn kt situ lg. salu kalo nk mkn pasta cooi suh aku msk sndiri je. leh tambah2 n mkn byk kali dia kata. kekeke dasar kuat mkn kan

ciK mOt ©™ said...

comel emily...jeles ngan rambut dia...

LyNn HaMzAh said...

syoknya...jalan-jalan gie tgk wayang then makan-makan then shopping-shopping...suka la lynn tgk family akak nie...

ZanaNordin said...

rambut emily dah mcm ala2 rambut rapunzel....comel arr...dah panjang rambut dia kan kak...

mmg best kan layan rapunzel nie kak....

wah...memasing ngan croc baru...serius..cantik croc si farhan tu.....kot2 ada kaler yg mcm gegirl..nak gark ler aku sambar utk batrice....

kak, emily ngan farhan dah sama tinggi erk..nampaknya..emily ikut baka papa dia nie kak..tinggi sikit...farhan ikut baka ko....

☆ lieya latif ☆ said...

ye la kak, mmg best cite tu kan...sonok tgk...dok gelak2 jek kiteorg....

cantik laa kak kasut2 budak2 ni...especially emily punye...mmg cun...very the gegirl gile okey.....sweet jek kalo budak pompuan pakai.....

aduh terliur tgk m enu akak wooooooooooo....... tu laa akak tekejtu tgk emily mkn sekeping sebab die jenis tak kuat mkn, tapi kalo si mia tu plak kalo dpt pizza mmg 2 keping die bedal sekali kak.....tu laa lain budak lain kan carenye.....

syukur abg din dah sihat...harap terus sihat kak yeak...amin...

☆ lieya latif ☆ said...

oo lieya plak kak bukan sebab malu...kdg2 tu snap makanan pakai kamera godang lagi tak malu, sebab org tak bape tgk sgt, dah pakai kamera besar kan ha ha ha....cume tu laa nak tranfer ke laptop tu lagi senang kalo pakai henset..blutot jek....tu yg malas nak pakai slr sebenar....nak transfer2 tu leceh...pemalas pun ade sebenarnye ha ha ha

Mimi said...

oh yes..hirda telah jawabkan..nama food itu..

aku suka tgk design giraffe...nmpk lagi lawa dr design harimau/zebra...matching la pulak kan luggage troli tu dgn baju anak dara mu...heheh..but cute ok..

Softtouch [Hanim] said...

bestnya aktiviti akak n family ahad tu...cntiklah kasut2 anak kak mimi n kasut kak mimi jgk...

Emy Omar said...

Kak..cantik kasut Emily tu..owh appearance dia kali ni pun sangat cantik tang rambut tu jealous ooo bila la cik Mia saya nak panjang rambutnya hiihihi

aiDieNa said...

Emily dah macam model beg ruphernyer.. promoter beg kat situ tak pasan ker?

rasp said...

sis!!!! emily makin besar makin ayu laaa...