Friday, September 21, 2012

❤ Open House terakhir Syawal ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Kisah hari terakhir syawal haritu.. kiranya last day open house la kan.. rumah pertama kami pergi yelah rumah Kak Azah, teman semasa menunaikan umrah dulu... rupanya rumah dia kategori dekat la dengan rumah aku. adalah dalam 20 minit gitu.. kat Ulu Yam sana.. okeh la tak la jauh sangat.. moh le kita serbu


Cantik rumah Kak Azah ni.. orangnya kecik, tp pandai masak, macam2 food ada, tp tak semua aku makan, kang sat gi se'eh perut cemana aku nak membedal kat rumah satu lagikan. so amik apa2 yang patut jer la.. Kak Azah masak nasi ayam, murtabak, lontong johor, rendang, dan macam2 lagi la.. kalau aku taip semua list food ni mau aku hantuk kepala sebab nyesal tak jamah semua2 tu ...

suweeetkan Kak Azah?? umur 42 thn anak 4 orang.. nampak muda sangat2

Dah siap makan, aku terus gerak ke Putrajaya.. rumah pertama yelah rumah Mel kawan se UiTM dulu .. ada besday anak dia .. masa aku tiba baru jek lepas anak dia tiup lilin.. haha melepas lagi tengok cake cutting.. tapi tak de hal ler.. janji food banyak lagi.. haha dasar kuat makan... kat sini tak sempat nak snap pic sebab food pun banyak yer.. sampai tak tau nak makan apa.. semua sedap2 dan tuan rumah sangat rajin me"refill" food2 tu .. mmg tak putus food ler.. pastu tak sempat nak bergambar dengan besday boy sebab dia sibuk posing2 dengan official photog.. so tak mau kacau.. oleh sebab mmg dah janji dengan geng2 yang lain nak pi rumah derang.. so kami pun tunggu la kejap.. tp ramai tak muncul.. balik2 muncul muka2 ni gak.. tp tahun ni fina ada.. dia baru balik dari Austria.. yang best dia balik bawak baby Amni.. (kami semua masih keep in touch walaupun dah hampir 10 thn tinggalkan UiTM)


tudung bubble colorful tu Arin & baby Qistina
semua muda2 lagi yer.. aku jek yang KERTU.. maklum la masa mula2 masuk UiTM time tu semua freshie lagi baru abis SPM, aku jek masuk UiTM lewat umur 23 thn.. so sekarang ni of cos la aku yang paling tua kan
 

Nazalia - Ummi 3 orang hero.. tu yang try dukung baby Amni amik berkat, kot2 dapat baby girl plak lepas ni

haha yang ni pun amik berkat, kot2 lepas ni melekat gak ke kan.. sian anak2 aku sibuk nak adik

Fina bertudung Hitam, dan Uji bertudung krim... kami semua PA-PA yer.. haha dah sah2 la dari UiTM dan course yang samakan
candid! semua pandang kat kamera lagi satu
ha ni baru la semua pandang kamera
 

bagaikan 5 beradikkan
 

❤❤ hopefully next year dapat kumpul lebih ramai lagi .. insyallah rumah kak mi boleh jadi tempat perjumpaan

3 comments:

lieyalatif said...

cantik akak!! matching gile fareeda ngan baju akak kak...sweet jek....

meriah tgk kawan2 sebelajar jumpe...bagus ar camni kak, still keep in touch kan.....

Alin Marlini said...

seronok berjumpa kawan2 lama yg mmg rapat hingga kini kan..

Nur a.k.a admansyah said...

Saya suke tgk bj pepel awk ni Mimi. Cantikkkkk! err.. beli ktner? nak jugakkkk