Friday, December 28, 2012

❤ Jalan2 hujung Minggu ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Sabtu lepas, bawak emily gi gunting rambut.. ala kat wangsa walk je.. tu pun tak plan sebenarnya.. tetiba dia kata nak potong rambut.. so ok la masuk Redken.. tak potong banyak pun. adalah dalam 3 inci.. kalau tengok dari belakang macam tak potong, tp dari depan mmg nampak pendek rambut dia..

 nampakkan.. panjang rambut dia lepas dari aras ketiak




tu dia.. rambut baru emily.. dari belakang tak nampak sangat beza.. tp dari depan, nampak kan.. baru la nampak macam muka kanak2 kan.. tu pun orang selalu kata muka emily nampak matang.. nampak muka tua sangat ke anak aku ni?? huhuhu
 

upah potong rambut, dapat Upin dan Ipin..
sebenarnya sorang satu.. adik dapat upin, abang dapat ipin
 
ok ni citer cuti krismas haritu.. jalan2 ke Shah Alam sebab nak ke Setia City Mall ... plan nak pi Sunway Piramid, tp orang punya la ramai, sampai parking full.. so kami lunch sini dulu

Serius aku cakap, nasi briyani dia mmg sangat sangat sangat sedapppp.. puas hati makan..

alamat kedai ni.. kalau la rumah aku dekat dengan kedai ni, harus aku suh papa bawak pi makan sini tiap2 hujung minggu, pakkal jek jauh.. heheheh

muka mogok baru bangun tido

Bandung SODA yang marbeles ..  Teh O ais limau adalah air wajib kalau pi makan kat mana2

amik 3 set nasi jek... farhan dan emily share.. sebab dorang mmg takkan abis punya, last2 mak dia ni jugak yang kene tolong abiskan..

En Papa punya.. Nasi Briyani kamben mbek mbek

aku punya .. Nasi Briyani Ayam.. sodap!
mmg terbaekkk la..
tahu bakar dia pun sedap.. ala2 kat JM Briyani.. tp lagi mantopppp.. aku ingat nak oder Rojak Petis, tp perut dah sengkak, tak leh masuk .... so kansel.. next time aku nak rasa Rojak Petis lak.. tu peberet aku tu.. selalu beli kat pasar malam kt kampung2... aku kalau order rojak petis mesti nak lebih sengkuang, nanas tak mo, kacang lebih!. hehehe


 ❤❤ dah hampir ujung tahun .. kami pi tak bercuti2 ke mana2 bulan ni, En Papa sibuk dengan assignment dan nak exam ... tak pe Pa, kami paham, .. tp nanti next month Cuti Sem, bawak kami jalan2 ok?

6 comments:

lieyalatif said...

suke rambut baru emily kak...nampak sweet n kemas....cantik....kirenye ni rambut masuk darjah satu la kak yeak heheeheheh....

alamak kak...lieya setekak ngan abg din laaa...hhaahahah...kalo lieya pun harus order set kambing....nyummm sedap nyeeee...teliur sudah ni!!

MyKhalish said...

Nasi bariani pak anjang tu mmg feveret kami.. Setakat ni kt sini yg terbaik.. Kena plak sirap bandung dia.. Mmg selera org johor.. Hehe.. -rill

Cik Puan Mimi said...

lieya :- akak kalau makan kamben mmg ingat kat ko selalu la lieya.. gimme five..

Rill :- kalau dah nama tekak orang johor, dah tentu la kene dengan selera kita kan? mmg sedap sangat2 ler walaupun makan nasi briyani kosong je

Hirda Ibrahim said...

Ehhh kena try ni. Aku yg dok s.alam pun x pernah tau wujudnya kedai beriani ni ko. Okeh esok aku heret shahnun pi. Fr rupa dia mcm ala2 jm beriani kan?

Emily org kata camtu maybe coz derang compare dgn a am kot. A am kan baby face.

Nur a.k.a admansyah said...

Rajin jugak dak kecik ni ber-Saloon, ber-SPA etc.. Ank dara I punye ler susah nk potong/ cuci rmbt! nk wat sendirik ktnyeee

Mimi, Nur suke tgk Mimi buat persiapan ank2 sekolah... esp tang stationeries tu! budget sethn turrr

Err.. kedai jahit lencana tu kt ner Mimi? Nur nk carik area Wangsa Maju/ Melawati... esok br nk survey! Mimi tahu tak...?

Chekgu Azrine said...

Cantik rambut emily..lurus hitam..