Tuesday, December 18, 2012

❤ Cuti-cuti Bandung Day 2 ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Pagi kedua, siap2kan budak2 pastu aku gosok tudung.. mujur bawak iron sendiri. ni iron untuk stewardess sebenarnya.. dah la aku beli, haritu kemas2 rumah terjumpa balik, sebab dia ringan boleh la bawak pi bandung ni.. malas nak request kat hotel.. pastu kami turun breakfast.. breakfast dia aku serius lupa nak snap gambar.. tak pe la, tak penting. kikiki





ni la hotel kami.. Hotel Andelir

kat lobi ada wifi.. so aku sempat letak gambar ni kat FB & Instagram aku

 
posing dua beranak
tempat pertama haruslah ke pasar baru... tp kami kat sini tak lama.. tak sampai 2 jam pun.. sebab aku tak beli pun kain2 sulam ke, telekung ke.. semua dah banyak, so lebih kepada cuci2 mata jek

bukti aku di sini..
pagi lagi so tak ramai lagi. cuba tunggu kul 10 kang... harus sesat barat dalam ni
tempat pertama kunjungan, cari baru mandi budak2 ni.. sajer beli sebab nak tukar2 dengan baju mandi sedia ada...
ada diskaun gitu
beli la sorang sepasang.. jadik ler
ronda2 lagi.. cuba teka aku pilih yang mana satu.. biru ke fink?
 
 
belang2 la plak
cantik tak cekak2 ni?
 

murah ok cekak2 ni.. tak sampai RM5 pun duit kita.. harus la banyak borong
 




keluar dari Pasar Baru, kami ke Toko Tiga.. gambar nan ado, bz menshopping kan.. pastu dah tengahari, semua pun dah kelaparan.. jom ler kita menyekik
 







eksyen jek, aku tak beli pun.. walaupun aku ni suka banget dengan PARU, tp yang ni tak teringin plak nak rasa.. tak tau pasal apa
nak berani ko nak makan Es Lilin ni??
Es Lilin ni Aiskrim ler..
dah makan, perut dah kenyang, baru la leh stat shopping mopping lagi.. kitaorang cover Jalan Dago dulu.. tp mmg tak de la amik2 gambar setiap FO, maklum sajer bawak anak, nak kene kejar kejaran kan.. takut lak anak2 aku hilang dari pandangan.. cam biasalah Jalan Dago ni macam2 ada.. kalau nak tau FO apa ada di Jalan Dago ni, sila refer SINI
kat bandung ni hari2 aku makan aiskrim durian .. adalah sampai AMPAT kali...
 
Lepas cover Jalan Dago, kira2 dah petang gak la, kami ke Rumah Mode plak.. hari hujan jek.. gelap pun cepat.. so anak2 semua duduk dalam van jek la.. duduk dengan supir.. derang sendiri tak mau ikut masuk FO, nak main games katanya.. supir pun mmg menjaga derang ni. so kami laki bini menyopping tanpa was2..

Lepas shopping, kitaorang lepak depan Rumah Mode, makan Tahu Gejrot

ada banyak jenis..

harganya pun tak de la mahal sangat

sementara tunggu Tahu Gejrot masak, aku try snap gambar.. gelap tak nampak apa.. dengan hujan nya..

ni la dia Tahu Gejrot.. pedas.. banyak cili api

bukti aku di sini lagi. hehehehe anak2 dalam Van, so tak dapat la amik gambar family kat sini..

dah malam kan.. muka pun dah toye jek masa ni

Dinner kat malam ni kami makan kat Pak Chi Met, Jalan Sukahati  eh Sukajadi...

anak2 tak mo makan nasi.. derang request Pop Mie.. sib baik aku mmg standby bawak dlm bag

menikmati dengan penuh khusyuk dan tawaduk

sambal kat Pak Chi Met ni la lain dari yang lain. sedap giler

Ayam Pak Chi Met.. sedap tp tak puas makan, sebab kecik nau

Gurame Bakar ...... terasa2 lagi kat tekak

ni sotong, tp lupa plak sotong masak apa

alamak taugeh ni tak buang ekor la..

nasi dalam daun pisang.. wangi

Alpukat Terrace.. WAJIB cuba.. serius tak tipu.. biasanya kalau minum jus avokado, derang blend kan?? tpi yang ni buah avokado tu dia korek2 isinya mcm kita korek isi kelapa muda tu.. penambah sedap sebab dia bubuh aiskrim seketul.. tu yang sedap dan manis

fuhhhh selera betul.. balik hotel, tukar baju terus pengsan


7 comments:

Jasfyra said...

terliur tgk food2 tu..nk2 yang gurame..huhu..dapnyer

lieyalatif said...

aduh kak..best2!!! rindunye sekerim durian kat sane...terase2 kat tekak hah....

alah akak dah selalu pergi bandung tu kak, akak tak amik gambar details2 pun takpe kak....akak tiap2 tahun bercuti ke sane kan.....

ni rase nak ajak shah pi bandung ni kak heheheeh eh akak pakai angga lagi ke kali nieh...

NUNU EERA said...

indunyer mknn sunda kt bandung.. nak pegi sna lgi..

Lynn Hamzah said...

syoknya tgk akak berjalan ke bandung...lynn x pernah lagi jejak kaki ke bandung tu...

MyKhalish said...

adeh.. teringin lak nk gi bandung lg..

Chekgu Azrine said...

teringin nk g bndung lg tgok gaya mknn dia yg sdp2..hehe

Nazathul Hamimi said...

unknown - sorry sangat saya tertekan delete kat komen kamu.. tp saya akan still jawab yer.. ok iron kecik tu saya beli di parkson. tp dah lama sangat2.. tahun 2006 rasanya.. walaupn lama tak guna, alhamdulillah masih berfungsi.. jenama philips..

jasfyra - gurame tu mmg sedap sangat2.. kalau goreng mmg rangup, dan kalau bakar, mmg sedap sebab dia letak kicap.. kicap indon mmg popular tau

lieyalatif - haah akak angga.. tp now dia jarang bawak customer, sebab dia dah ada orang bawah dia.. kiranya dia dah jadi taukey la.. tp kalau loyal customer cam kita, dia akan turun padang.. bawak sendiri. kalau customer baru, dia suh supir2 dia yang bawak..

Nunu Eeera - ada rezeki boleh pergi lagi.. makanan derang mmg sedap kan..

Lynn Hamzah - lepas bersalin nanti tunggu baby besar sikit, boleh la plan pi bandung plak

MyKhalish - promo AA murah now.. lepas pi GC, boleh la pi repeat pi Bandung

Chekgu Azrine - betul tu, selain shopping, makanan derang pun sedap2 belaka..