Tuesday, April 16, 2013

Winter Sonata

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Haritu kemas2 laci kat rumah. tetiba terjumpa CD lama .. Winter Sonata.. citer korea pertama yang aku tengok.. lepas tu baru Autumn in My Heart.. dua2 aku ada CD nya.. dua-dua citer ni best sangat2.. tp lepas2 tu aku tak tengok lg citer2 korea sebab takut terjebak ... hahaha satu kerja pun tak leh buat.. tp sebab minat dengan WS dan AIMH ni, aku terus beli CD.. dulu2 CD ni mahal nak mamps... ingat lagi, beli CD ni share dengan kakak aku.. beli kat Kotaraya nun sana. hehehe, kira dah lebih 10 tahun umur CD ni.. tetiba rasa nak tengok lg sekali. maklum ler citernya pun dah ingat2 lupa.. 

dah buruk kotak CD ni


 ada 20 keping CD.. jenuh nak ngabiskan. tp tak pe, aku nak tengok gak lagi.

Lepas jumpa CD ni, aku cepat2 google blog2 yang pernah ke Korea.. bestnyaaa tengok pengalaman orang, ada yang pergi sendiri ada yang pergi dengan travel agency...  kalau nak tengok tempat shooting citer WS ni ada kat Nami Island.. selain tu ada jugak theme park ala2 Disneyland kat sana (Lotte World dan Everland).. ni dah bagus ni.. boleh pasang angan2 nak ke Korea lepas ni.. tahun 2015 maybe? hehehe kene kumpul duit la lepas ni..

Pergi musim apa best? spring? winter atau autumn?? semua musim pun best kan?? tp dah nama pun Winter Sonata kan, haruslah best pi musim Winter... tp takut sejuk sangat, tak tahan badan. hehehe asyik berangan jek aku ni ....tak pe berangan tak perlu kene bayar .. mana tau angan2 jadi kenyataan..

12 comments:

NinaAz said...

musim winter boleh main salji. hehehee

mrsfiza said...

betul2 nilah crita korea ptama yg sy tgk jgk..hehe

Chekgu Azrine said...

plg suker citer korea citer autumn in my heart...sedih lap air mata sis...best!

shidah said...

x per kak....berangan nanti jadi kenyataan :)

lieyalatif said...

Impian lieya jugak tu kak nak ke korea...so moh menabung heheheheh

Ishhh ni laaa cite korea pertama lieya tgk kak....pastu skrang lagi hebat2 citer nye...dah le hero hensem nak mampus hahahah.....lieya tgh layan playfull kiss skrang....kawan lieya laa gile korea rajin memdonlod so lieya copy je la hahahahahah....

Lynn Hamzah said...

salam...
lama x dtg berkunjung ke blog kak mimi...
lynn pun ada beli gak cd nie...
best citer nie...

~aSHa~ said...

sy pun berangan nak ke sana

opismate sy nak ke sana hujung bulan ni..jumpa isterinya..

bestnye

Rasp said...

caya ke tak...
i lum pernah tgk citer winter sonata nie sis...
nak layan gak lah one day nanti....

my bonda gi korea bebaru ni...
hurrmmm tak silap i feb kot...
still winter...
and best tempatnya...
berjalan gi mana pun best kan sis :D

Emy Omar said...

Saya pun ada koleksi cd winter sonata ni kak..bila time tgk cite ni dulu berangan2 nak jejak kaki ke sana juga

Emy Omar said...

Saya pun ada koleksi cd winter sonata ni kak..bila time tgk cite ni dulu berangan2 nak jejak kaki ke sana juga

Cho Zila said...

dulu tengok kalua boleh tak nak kelip mata.. taksub.. sekarangni dah tak sempattu semua...

-Sharleenz- said...

impian saya nak ke korea taun ni terkubur... patut plan bln may ni tapi korea dah tutup tak bley masuk dah... sbb derang kan korea utara ngan selatan tu tengah hangat skrg... huhuhuuu... sabo je laaaa