Thursday, May 16, 2013

Diet sebelum dan selepas.. Diet Atkins

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Alhamdulillah, setelah 2 bulan lebih berdiet.. berat aku mmg dah lost almost 10kg.. syukur padamu Ya Allah.. tak pernah aku termimpi akan kurus balik walaupun dah berbagai cara aku buat.. dan kini walaupun ada 5 kilo lg yang aku nak turunkan, tp aku tak mo turun secara drastik.. biarlah perlahan2 janji turun dan tak naik2 lagi. Daripada turun dengan drastik tp nanti naik pun secara drastik jugak. 

Alhamdulllah, aku dah boleh amik karbo seperti biasa tp masih dalam kuantiti terkawal.. dan walaupun aku dah amik karbo sedikit demi sedikit, berat aku tak naik2 yer.. tu part yang aku paling suka.. pinggang pun alhamdulillah dari saiz 32 sudah ke 29.. In Sha Allah lepas aku balik dari HK nanti, aku akan puasa rejab, syaaban and of course bulan ramadhan.. disamping dapat pahala berpuasa, dapat juga aku menjaga kesihatan. In Sha Allah..

Untuk yang tidak tau, aku mengamalkan diet atkins.. bukan diet dengan mengambil apa2 produk.. bukan nak kata produk tidak bagus, tp maybe aku jenis yang tak suka bergantung pd sesuatu produk sebab aku cepat jemu..

Yang gambar sebelum tu gambar aku masa kat Istanbul.. giler tembun ... pipi macam kuih pau.. perut aku terpaksa cover dengan bag (mujur bag beso) sebab perut aku serius mcm preggy 5 bulan.. peha ajer toksah cakap, maluuuu hahahaha (gambar ni aku buat bulan April yang lepas.. tp baru harini aku letak kat sini)



14 comments:

NinaAz said...

waaaa. tahniah kakkkk. bestnyaaaa
nk mcm ni jugakkkkk

beta kupu said...

Tahniah sis, moga smngt trus kental...all d best 4u =)

intandayani said...

wow kagum jap..

Cik Nurul Pinky said...

nURUL KAGUM DENGAN AKAK !!!!!!

nieda said...

good job..kagum dgn semangat akak

mila abdullah said...

Salam, tahniah akak ucapkan dah berjaya kuruskan badan tambah cantik dan jelita.

MrS. F!zA said...

diet tnpa amik produk mmg maik msa skit kn kak? syabas lah kak! sy lg besar dr akk ni ha..sedih betul.. nk diet atkins mcm tkblh je sbb sy BF anak lg..

atty's said...

syabas mimi..nampaknya kty kena start balik diet atkins..dulu kty penah buat..mmg dpt turun byk.lepas tu ..hangat2 taik ayam..

oleh sbb tgk mimi ni..semangat kty membara balik nk diet..tq mimi.. <3

ZarinAziz said...

Tahniah kak..perbezaan yg amat ketara..:)

onniesham said...

auwww ... dah kurus!!!! congratsss

Cho Zila said...

mimi.. memang ketaralah... tahniah... gembira dengan kejayaan korang tau... a

noor said...

tahniah mimie....berjaya juga akhirnya....nak ikut juga cara mimie nie...semoga bertabah dengan diet atkins nie..

noor said...

tahniah mimie..cantik dah sekarang nie...kurussssss...nak ikut jugak nie..diet atkins ...tabahlaa wahai hati

momnsofea said...

fuyoo cayalah...cam anak dara