Tuesday, May 14, 2013

Mother's Day @ Sham's Home



Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Ahad lepas, Sham buat house warming sempena masuk rumah baru. kebetulan Ahad tu Hari Ibu so kitaorang celebrate sekali.. food meriah gak haritu.. walaupun Sham masak macam2, tp kami as BFF ni mmg selalu akan bawak makanan @ potluck.. Aku bawak puding triffle dan Asam Pedas Ikan Pari, Lieya bawak Ayamas dan Hirda bawak Kek Secret Recipi.. Sham masak macam2 gak, ada sayur campur, ikan kerapu 3 rasa, masak lemak ayam ciliapi, ikan bulu ayam masak sambal, sambal udang dan lain2 lagi.. mmg penuh perut haritu.. aku dan lieya cheat day gak la haritu. tp still lebihkan protien dan less karbo ..


hidangan untuk suami2 di atas meja

ikan bulu ayam sambal

sup sayur campur

sambal udang

tu dia, Lieya tengah memotong ayamas
 
Asam Pedas Ikan Pariku
Kerapu 3 rasa
Ayamas
 
Ayam masak Lemak Cili Api

puding triffle ku
 
tukang senduk nasi

bapak2 makan kat atas

ibu dan anak2 kat bawah jek

mia mija jek bagus nak makan, yang lain, main lebih penting. hehehe
bapak mithali tengah suap anak makan tu. hehehe

aam jek nak duduk dengan geng bapak2

jemput makan
lama kitaorang tak jumpa tau.. pasni projek berbuka puasa plak.. tunggu
 
budak paling baik.. duduk diam2 main ipad jek..
emily di apit mia dan echa.. awak bila nak berisi cam derang ni emily??
mia memula malu2 nak main, lama2 terus rapat

acara di tunggu2 .. potong kek mother's day


terharu.. ada nama kitaorang


cari posisi lain sebab nak amik gambar ..
hirda tengah bagi arahan kat budak2..
gambar ni kelakar, semua mata tengok tempat lain.. aku tengok kamera aku, sham tgk kamera dia. hahaha
 

budak2 nyanyi lagu untuk kami


last but not least.. kami semua dah hampir slim kan?? sham pun sikit lagi tu nak slim.. hirda, cepat diet!


psst:- Happy Mother's Day U'ollsss

10 comments:

NinaAz said...

Lapo tgk makanan niiii

lieyalatif said...

Fuhhhh mmg cheatday yg terbaik kak!!! Sbb mcm2 ade n sedap2,,, full perut dibuatnye heheheeh....ape yg penting kite semua hepi sbb dpt jumpe kan...hope plan kite lepas ni menjadi key....

Lawak plak tgk daku yg tgh mengepak potong ayam hahahahaha

Jasfyra said...

sedapnya suma food :)
mmg nmpk perubahan la..dh kurus masing2

Rasp said...

gigil tgk gambar food tu sis...
mengecurkan jer.....

bestnya selebret sesama...
meriah....

tu lah sis...bila dah jadi cam retis...
ramai photographer...
dah tak tahu nak tengok camera mana kannnn....

bagus lah uols...
sama2 berdiet...sama2 lawa...
good good...

Cho Zila said...

TERBAIK makanannyer... sekali2 makankan mimi... memang Nampak kuruihjer belaka...
hari ibu yang meriah ...

Atie said...

akak dah slim banyak la....atie dah try untuk diet atkins jugak...tapi tak berjaya...sbb atie tak disiplin sangat....cuma atie banykkan exercise jer skang nie...nasi memang tak makan...cuma biler atie puasa atie akan makan jugak nasi skit...akak kongsilah menu2 diet atkins biler puasa yer....

Hirda Ibrahim said...

hahaha.. hirda semedang cheat!!
tunggu posa je lah kot. letih mak.

Azian Elias said...

salam kenal..


seronoknya ramai2 gather2 cam ni. then pot luck.. menambah ukhwah.. berkekalan harapnya..

atty's said...

kty hari tu lagi dh nmpk sham mcm dah selim..

argghh..jeles ni..harus diet gak nie

onniesham said...

setelah brp lama brjumpa gak kita reramai mcm ni kan... sronok sgt. Alhamdulillah sempat aku prepare food utk korang. Mmg nk kasi korang kenyang pon... hahaha

auwww slim ker aku... xdak makna okkk