Friday, May 7, 2010

Kek Almond Daim

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Ok hari yang jumaat yang mulia ni aku nak sajikan korang kek almond DAIM.. wah kek ni aku beli kat IKEA masa dating dengan mama2 vogue haritu.. ni semua gara2 si Lieya la ni, cakap kek ni sedap... dia pernah belikan mia sepotong RM5.20.. so dia nak beli lagi untuk tapau bawak balik.. tp alang2kan nak beli, baik beli sebuku terus.. so aku tengok cam sedap, teringin la pulak nak cuba.. so ini la dia, Kek Almond DAIM

wah terliuar tak korang tengok.. oh ya sebuku ni harganya RM 22.00 ajer..


tak besar sangat..


tu dia, dah kena potong.. memang mengancam


ok selamat menjamu mata ajer la yer.. kalau agak2 teringin nak makan, meh la datang rumah, ada lagi tu dalam esbok..

37 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

kt mana lg ada jual kek ni kak? teringin plak dah nengoknya...

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

sue :- entah la, yang akak tau, kat IKEA ajer. heheheh

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

uihs kak...aku now pantang ngan cake...
he he he he..pantang jumpa....
sure sedap nie kan kak...

Hirda Ibrahim said...

benci tauuuu
dh le aku posa today. saja je nk bg terliuq... ;)

Cik Nurul Pinky said...

wah sedapnya!!nanti nak pergi belilah jugak hehehe...

☆ lieya latif ☆ said...

fuh kak....aku tgk ni meleleh2 air liur aku...mmg sedap kan kek ni...tak sia2 beli sebuku...org sekejap jek licin...mialaa pengkongker nye..sempat laa bwk sebekas kecik kasi jamah budak2 opis...

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

zana :- sama la kita.. pantang gak.. pantang jumpa.. hehehhe semalam baru bedal kek classic cheese dari SR.. giler asyik makan kek jer aku ni, mana tak tembun

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

hirda :- lorr kau puasa ke. heheh sowi, nanti sok kau ajak le shahnun bekpes kat IKEA. heheh

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

nurul.. pergi jangan tak beli pulak tau.. rugi!

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

lieya :- tu la akak dah agak dah, mesti mia kongker kek tu.. dia punya fave kan?

nieda said...

sedapnya..

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

nieda :- memang sedap!

Jasfyra said...

fuh!!! gaak berjaya buat saya terliur..sapa2 penah mkn kek ni jek, akan tau camne rasa terliur tu.hahaha

Jasfyra said...

gaak ???silap le...akak..hehe

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

zuera: sedapkan? tak sesia membelinyer. hehehe

Mimi said...

aku sukaaa kek ni, Najeeb pun sukaaa..baba najeeb pun sukaaa..aku ingat lg first time beli almondy cake dlm box ni utk birthday najeeb yg ke 9 months (ngengada kan..9 bulan pun nk buat celebrate birthday)..tp aku bagi dia secubit je la ko..kalo bagi byk2 kang x elok lak bb kecit lg masa tu...
tp sedapp tul kan almondy ni..tetiba aku rasa nk gi ikea malam ni..huhuhu..mekasih la bagi aku idea utk alasan nk gi ikea malam ni..keh keh

wanshah said...

waa.. memang terliur la tengok.. nak gak kak. rumah katne yer?.. =P mana dapat benda tu? saya tak penah jumpa pun. gula² daim tu biasa la jumpa kat kedai². kat pulau langkawi lagi la berlambak. tapi kek ni tak penah jumpa pun. wawawa.. nak cket..

http://wanshah87.blogspot.com

|| NaFiRaa || said...

adessss.. sedapnye.. kecur air liur ku~

qellissa said...

Akak! nape buat lissa teruja ni? kang jap lagi lissa g serbu ikea lak nak beli kek Daim...sedap sgt kan....meleleh air liur ni kak..huhuhu

ibu_Arifa said...

mak aii.. mmg terliur saya tgk.. habis lah plan nak diet saya kejap lagi.. nk ajak hubby gi mkn kek mlm ni lah.

ArenaBetting.com dukung fair play FIFA world cup AFSEL 2010-TUKIRAN said...

salam blogger..oya sobat...saya sudah pasang link blog ini diblog saya,,,di sidebar kanan..di blogroll " sahabat-sahabatku di malaysia"..pasang juga ya link blog saya,,,untuk persahabatan..terima kasih...

POSH76 said...

adui ni yg nak gi cari...i pun suker kek daim ni hehe

(¯`°¤•» YuYuN «•¤°´¯) said...

wah..terliur..dhla lapar ni @_@

key-one said...

wahhhhh....nmpak seprti lazat gilaa...wowww.... murah pulak tuhh....=p

s h e e said...

cik puan mimi...ade lg x kek tu..nk datang umah ni...hehe...

eija28 said...

akak nie saje jerk bg eija terliur....happy mother's day kak....

faizal said...

sedapnye...mana nk cari kek nie?

.: SharLeenZ :. said...

terliur tengok nyeee.. ish, tak bleh tahan ni.. nak jugakkkk..

a t t said...

waaaa!!! mcm sedap nih~~

atty's said...

kecur air liur den hah..uhuhuhuuh

As@Aza said...

dah lama dah menjenguk ke blog baru mimi ni...tapi tak tertinggal msg jeeerr....bz gilooosss....bloghopping kat rumah jeerr...itu pun time nak tido.... ;)

waaahh mimi....ko membuatkan aku nak pi cari jugak kek almond daim ni...kami satu family memang penggemar coklat daim....bila tgk kek ni...lagi mengancaaaaaammm ;)

Emy Omar said...

Kak Mimi,
Kita gi Ikea baru ni pun gi cari almond cake DAIM tu..huish..sedap hingga tak cukup sebuku rasanya :P

Syahrul Iman said...

adeyh..meleleh air liur tgok kek nie..cik puan mimi sihat x arini?.. (ayat bodek nak paw kek almond daim)..hehe

.:fyzz:. said...

gulps..sedapnya..tgk pun mmg terliur..wat kan pijot tingin je tau..heheh.. tgk very yummy

As said...

sedap erk kak... kalo sedap lain kali leh beli..hehheeh....mmg terliuq tgk kek tuh

BeaN MorENo said...

wah bestnya...

ibu 2AZ said...

ikea..ermm pernah ase..mmg sedap..hehe