Thursday, May 6, 2010

Produk Sendayu tinggi

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Ok haritu masa dia buat groomingkan, pihak Sendayu Tinggi membuka booth jual produk mereka.. pastu mereka bermurah hati beri diskaun untuk jadi ahli.. ok biasanya kalau jadi ahli kena bayar RM25, tp oleh sebab dia buat promosi, so kami cuma bayar RM20.. sangat berbaloi2 ... kenapa aku cakap berbaloi2 ialah sebab kad keahlian (lupa plak nak snap) dapat 10% setiap kali beli barang dan boleh kumpul point..

Selain tu, dapat buku katalog.. buku katalog ni boleh la korang jamu mata, segala mak nenek produk dia.. cantik2 tau.. gambar saya letak sikit kat belah bawah nanti..


dapat buku voucher ni.. lagi la berbaloi2.. ada voucher RM5, RM10, voucher jimat RM5 nak beli lipstik la, nak join bengkel la, macam2 lagi.. memang jimat giler2

dapat pulak pouch kecik untuk isi barang mekap.. of course PINK.. i likeee...


kat situ aku beli ni .. krim muka dari susu kambing + mentimun... RM36.00

maskara fibre,  makin korang apply banyak kali, makin galak la bulu mata korang... RM29.90


yang ni eyeshadow base.. dari dulu aku cari ni  RM21.00
semua 3 brang tu lebih kurang RM87.. tp aku dapat guna voucher tolak RM10 = RM77 jer.. untungkan?


ok gambar kat bawah ni dari katalog.. aku amik dari blog ratna.. aku lupa nak snap dari katalog.. minta izin dia jer amik gambar ni



part paling suka, bulu mata palsu.. aku nak beli tp kalau beli satu2 rugi.. sebab kalau satu pasang harga RM9.90 tp kalau beli 10 pasang dapat RM40.00.. so satu pasang jatuh RM4 jer.. ada sapa nak tak? kita share.. lieya, zana, atau ada sapa2 yang nak, meh la kongsi

yang kat bawah ni la krim muka yang aku beli.. tp pencuci muka tu aku tak beli..


pasni aku pasti beli produk ni lagi, harganya amat berpatutan.. tp ada satu barang dari SIMPLY SITI yang aku berkenan.. nanti la kalau aku dah beli aku tunjuk la yer..

heheh sekarang ni aku tengah kemaruk nak bermekap, tp lawanya tak jugak.. heheheh

30 comments:

ayang said...

ler.. ye ke bule jd ahli? awat saya beli produk ammy 60day xdpt apa2 pun??

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ayang :- boleh la ayang.. dapat diskaun lagi kalau beli produk ammy 60day tu..

iz-AnN عبداللطيف said...

behnya...tapi saya tak suka mekap...so kongsi2 ilmu jelah...hurmmm

☆ lieya latif ☆ said...

wah best la kak...mmg berbaloi...dpt buku voucher yg syok tu...sakan lar sopink barang STlepas ni.....dpt gi bengkel die pun best kan....

haaaa mmg best pakai maskara fibre nie...leiya sejak ade maskara fibre ni tak pkai dah bulu mate palsu sebab lagi senang n takde laa mate pedih asek terkena gam bulu mate palsu eheheeheheh

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

*PENGSAN*
best produk sendayu tinggi nie.....aku sampai sekarang guna sabung dia kak...golden herb soap tu...tp 2 hari lepas pergi...aku terbeli sabun baru dia...yg yogurt & mutiara tu....

make up dia pun cantik2 kan...tp tu ar...mahal sikit arr.....eyeshadow seketul tu jer pun dah RM19...he he he...

kat sini susah arr...mana aku nak cari utk jadi ahli yerk..nanti aku jengah2.....

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

izan - sesekali bermekap apa salahnya .. nampak la lain dari yang lain..

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

lieya :- berbaloi2 gak la.. dah la barang dia tu memagn dipercayai turun temurun kan.. akak belum pakai maskara tu.. natni akak terai.. bulu mata palesu sesekali pakai ok . kalau selalu tak leh la, tak sempat

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

zana :- kalau kau nak beli barang dia, leh jer kalau nak suruh akak belikan.. kat sna susah yer nak dapat .. kat sana stokis ke apa.. kalau stokis memang payah nak jadi ahli

akak pun nak try sabun mutiara tu, macam best jer

Cik Nurul Pinky said...

Wah cun-cunnya barang ST..OOO boleh jadi ahli yer..mekup dia memang cantik sangat..nurul teringin nak beli stick foundation ST punya nampak muka mcm licin aje..tak pe akak mekup aje..nurul tgk lawa akak mekup neutral beaty..sangat lawa..

Jasfyra said...

xpenah lg try beli mekap st ni.nak gak la menerai nanti.

Aimi said...

wahhh....dah jadi ahli ST... saya tgk iklan pun cam best gak produk dia..pasni bertambah2 cunla cik mimi kita yg sorang ni... :D

.:fyzz:. said...

kak mimi tau tak..rmai officemate pijot kai bedak compact sendayu tinggi..mmg nmpak cantek dn mulus je kulit..cantek kan..packaging(tui ke eja nih) pun cantek..pjot mmg suka make up...kalau tak oleskan make up kt muka rasa kurang confident skit...umm byk..hehe

pepun..berbaloi la beli brg ST yg ada diskaun nih kan...

nieda said...

wah cantiknya..pakai make up nmpk confident sikit kan

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

nurul :- barang2 dia memagn lawa2 la nurul.. nanti nurul cuba la. berbaloi2..kalau nurul teringin nak beli stick foundation ST punya, nanti boleh beli dengan akak.. rasanya ada diskaun tu

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

zura - cuba sekali pasti nak lagi. heheheh (macam slogan la pulak)

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

Aimi :- saya teruja sebab tengok iklan la.. besar betul pengaruh iklan.. yang best nyer aimi, harga dia tak de la mahal sangat.. masih mampu milik

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

pijot :- ye ke.. nanti akak nak try pulak bedak compact dia la.. cam teruja pulak dengar. nak abiskan yang sedia ada dulu ni..

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

nieda :- betul tu nieda.. pakai mekap mmg nampak lebih confident

atty's said...

macam menarik gak produk nie ..nanti leh terai

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

kak atty :- try jangan tak try... tak rugi mencuba

watie said...

salam.. product sendayu memang best kan..

~aSHa~ said...

wah dpt voucher tu best sekali....

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

memang berbaloi-baloi kak...eee syoknya make-up 2 ni...kak..hembus sket aura rajin make-up akak tu kt saya...

Sham Ummi Echa said...

wahhh bersendayu tinggi plak dah.. ok ke mekap2 dia poms.. yg aku tau produk kurus dia jer.. akak aku dlu guna produk kurus dia..

wei poms..aku dah bli satu produk simplysiti tu..aku bli yg C Bright (simply 5 cream)..baru sminggu pakai..

Mimi said...

pas baca entry blog ko ni baru ku tahu Sendayu Tinggi ada produk kosmetik..jakun kan aku nih..hehe..selama ni dok ingat dia produk utk kuruskan badan dgn produk berpantang je..
Tapi mmg berbaloi la ko beli barangan dia dgn diskaun and kupon bagai..
re: tu la anak aku mmg suka mcm2 ie. toy story, airplane, lori, bas, truck semua..tapi Thomas tu takkan dilupakan walo mcm mana toys yg ada sekalipun..setia sungguh kan..heheh..obsess pun iyer..koleksi dia x de la byk mana...byk gak yg hilang/tercicir bila travel..sayang sungguh..

A D I A said...

selalu tgk testimonial kat magazine. produk ST ni kalau orang pregnant boleh pakai ke?

IZAN said...

wah memang sangat berbaloii nihh...! izan pun cam berkenan je ngan simply sity tuhhh! hu hu

Hirda Ibrahim said...

aku tau apa brg simplysiti yg ko suka tu.. hehehhe....

ibu 2AZ said...

kene jd member dulu lah ek mimi..ish lah nak sgt try produk st nih..tp riso je..

midmieda said...

sy pn ada jd ahli gak hjg thn lps tp xdpt voucer pn?dpt gift dgn majalah tu je.ha,ni stokis ipoh tpu kn?btl x?geramnye!