Monday, April 23, 2012

❤ Burger Bakar BBS ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Amacam belog baru aku? comey tak. hahah tak de maknanya.. ubah sikit2 je, bukan grand pun.. tak de apa2 sangat perubahan, tak pe la aku ni bukan kreatip sangat nak ubah jd cantik2. simple2 gini pun dah ok kot..
Ok harini aku nak citer pasal Burger Bakar yang orang dok sebut2 tuuuu. so far yang memula aku tau dari BFF aku ler, si sham tu.. dia beli kat Wangsa Maju.. aku pun dah pernah try.. cuma rezeki aku baik masa tu, tak perlu tunggu 3 jam pun.. 15 dah siap!!! ada citer disebalik kejadian. hehehe.. tp bila kat BBS ni dah ada Burger Bakar, harus la dicuba kan..

Ok masa aku datang ni tak ramai orang okeh. Samada aku datang awal (6 ptg) or sebab gerai ni masih baru dan belom di kenali, tp tak pe lama2 mesti ramai orang la tu.. gerai ni betul2 dalam carpark kat Stadium BBS tu

ni brother yang amik no.. no aku 17.. masa ni tengah prepare burger customer no. 7, so ada 10 orang lagi .. aku pi lepak kat kedai makan sebab aam nak makan roti canai..


tengah bersusun atas tu tengah masak

banyak gak daging burger setiap kali masak

jangan lupa balik2 kan bang.. kang hangus lakkk


kebetulan masa aku datang nak pick up burger tu, aku nampak brother tu tengah timbang daging dan ayam untuk burger tu.. ok gak, at least sama berat kan.. tak de la ada yang dapat nipis ke tebal ke..


dah timbang, baru la dia terap dalam acuan bulat tu..


ni la burger aku.. daging burger cheese.. kat sini aku rasa tak de bacon la sebab masa aku beli kat wangsa maju dulu ada bacon..  


tak muat mulut nak nganga, so kita kerat dua.. lg pun nak tukar2 dengan en suami.. dia beli burger daging, aku beli burger ayam.. so dapat rasa lain2kan.. (act gambar ni aam yang snap... aku upload je la kat sini. hehehe)


nampak tak daging tu lebih tebal dari burger biasa???

yang aku tau, dah banyak lokasi yang jual burger bakar ni.. kat ampang, puchong, wangsa maju, bbs dan ada beberapa tempat lagi la, tak hingat lak aku.. ok jangan lupa cari Burger Bakar tau!

7 comments:

lieyalatif said...

wah akak dah rase yeak.....tingin gak nak rase nie tapi cam ngeri nak kene beratur panjang2...tgu redha sikit le kak...kat tempat lieya ni paling dekat kat puchong utama tu ..tapi mmg ramai le dok Q huhuhuh

mamasuri said...

aduh terliur tgk burger bakar ni..
since stil cuti berpantang..
mmg limited jer nak ngulor..
hehee..

onniesham said...

hari jumaat malam aku mkn kat area BBS. Lalu kt situ tgok xde org lgsung. Tp sbb dah kenyang xde la aku bli. Nnti aku try ler. Ada satu lg Rawang burger bakar. Ada masuk paper jugak. AKu nk try yg tu...hahaha

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

sana-sini org cerita burger bakar ni kak...hadoi, kt mana la agaknya sy bleh jumpa? en abu bukan suka nk tggu lama2 ni... terliur tang daging dia tu...tebalnya....

Fida said...

Terliuq nye tgk burger tu....weekend ni balik klang..harus p BBS mencari nih..hehehe...

Emy Omar said...

Adoi,harus cari ni kak.Saya simpan lagi guide yg akak bg hari tu,makin berkobar2 nak pegi cari ni

Anonymous said...

simply dropping by to say hello