Monday, April 9, 2012

❤ Jalan2 Cari Tudung FAREEDA ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Sebenarnya citer ni dah 2-3 minggu lepas kot.. time tengah hot pasal pencarian model untuk tudung fareeda.. aku pi hari ahad sebab hari sabtu en suami adalah bz.. tak pe lah, hari ahad pun ok, janji jalan2

Sampai2 ajer kat SACC Mall, terus la aku pi kat booth yang jual tudung fareeda, niat di hati nak ler menyambar barang selai dua, tp rupanya nan ado yang berkenan, stok plain semua yilek pocik... yang ada semua corak leopard .. eh leopard ke cheetah ek.. ala tak kisah la.. aku tak berapa minat sangat lg pun dah ada sehelai kaler coklat kat rumah. so tak mau la beli banyak2.. stok plain sabreena banyak, tp aku kureng minat.. tapi rezeki aku la kan, tengah bebelek tu, ada sorang kakak ni, dia bawak tudung kaler purple, beli masa crazy purple day, dia kat dia tak mo sebab dia beli banyak helai.. aku pun tanya, nak jual ke, dia kata yer, aku pun berkenan terus beli dengan dia dengan harga RM100 jugak la.. mmg rezeki.. sebab harga biasakan RM160.. dah jimat RM60 di situ. heheh






muka senyum sebab dapat gak sehelai tudung kaler purple dengan harga crazy purple day
(padahal salenyer ni seminggu sebelum tu)


Lepas dah dapat apa dihajati, moh le makan dulu, perut pun dah berbunyi, pusing2 cari tempat yang nak dimakan, last2 masuk sini.. 


berwestern la kita harini yekkk



air ni sedap.. rasa red bean.. mmg sedap le.. 


dah makan kitaorang masuk balik dalam mall tu nak tengok program pencarian model tu... VIP pada haritu tu Dato' Mashita.. cantik dia sekarang.. dia pun pakai tudung fareeda gak.. nampak tak? yang pakai awning kaler pink tuuu


pengara yang best giler.. ZIZAN ler.. mmg best ler dia..


ni plak 3 orang duta Fareeda sebelum ni.. yang tetengah tu anak pengasas tudung ni kalau tak silap
Cik Mawar


depa bertiga ni Juri tambahan kalau tak silap..


juri sebenar... ada fidah ex mamat sepah (pakai tudung awning turqoise).. cantik dia pakai tudung fareeda sebab biasa tengok dia pakai tudung syria ajer kan.. tpppp muka masamm jer.. kurang senyum. so kurang la manisnya..


ok sebelum acara bermula, biasalah kan ada menari2 dulu.. ada la dekat 3-4 tarian depa ni joget2, tp aku snap satu pic je la


ok model semua ada 17 orang kalau tak silap aku.. tp aku snap pic yang mana aku berkenan ajer la yerk.. yang gediks2 sikit tak koser aku nak snap... hahah jangan marah, aku tak tulis nama sapa2 pun kan kat sini, so jangan nak marah2 aku plak yek..

model ni cantik.. tinggi lampai


yang ni pun cantik gak..


dia ni dealer .. sweet jer 


suka kaler tudung dia..


ni la juaranya..


ni plak sessi zizan bersama peminat.. mmg kelakar giler la 


artis jemputan NASH


aku tak tunggu sampai acara abis sebab anak2 aku dah boring dah.. so kami pun balik ler.. tp sebelum sampai rumah, kitaorang minum petang dulu kat tepi jalan, makan rojak mamak ngan cendol. hehehehe

rojak mamak + sambal sotong = mantoppppp


slurppppppp cendol mamak mmg ngancam ler hahahhahaha

5 comments:

Zana Nordin said...

mmg rezeki akak lerrr
tak kemana kalau dah rezeki kak..ye tak...he he he..

dato' dr mashita mmg cantik kak
kulit dia..alaahi..putih merah jambu gitew...zana pernah tengok live masa majlis kawen anak arwah sosila..dia kan mak angkat hubby si wati tu..
senyum jer muka....sejuk kan mata memandang...

eima said...

farhan dah pakai spec ke .....

umilia said...

sedapnye mkn rojak n cendol..

Fida said...

Salam...
baru jumpa blog ni last week n ari da khatam baca entry2 sis..suka la baca blog sis mimi xpecially bab p indon(bandung-medan)byk info yg sy dpt..plan nak p thn ni or thn dpn..
yg best kt blog ni pasal byk gambo..sy suka baca blog yg byk gambar..baru semangat nak membaca..hehehe...:-)

http://mizaeda.blogspot.com

fairuzia azmi said...

tudung fareeda mmg lawa-lawa..tapi saya pakai tudung bokitta sbb shawl yang dah siap jahit dari lebanon. saya if nak cari tudung mmg beli kat sini..telekung dorg special ada batu..xpernah jumpa kat mana2 before this..very comfortable..boleh check www.myvalorem.com ni patut mintak commission ni sbb promote website dorg ni..hehehe..