Friday, July 27, 2012

❤ De Baron Resort, Langkawi ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Ok ni bukan cuti2 mesia.. aku ada kursus Pemantapan Setiausaha Pejabat pada 4 Julai hingga 6 Julai 2012 anjuran Kementerian aku ler..oleh sebab kami naik bas ke Langkawi, so kami bergerak malam 3 Julai tu.. dan sampai di Kuala Perlis pada jam 6.30 pagi.. kami naik ferry pada jam 9.00 pagi dan tiba di Langkawi pada jam 10.30 pagi la lebih kurang..  gambar di Kuala Perlis dan dalam ferry nan ado.. tak de mood nak snap sebab semua tak mandi pagi lagi. hehehehe.. moh kita tengok bilik di De Baron Langkawi ni.. hotel ni pelik sikit.. hotelnya depan mengadap laut, dan hotel kami ni terpisah .. kene lintas jalan.. sat lagi mesti korang paham apa aku cakap ni

bilik dia not bad.. besar gak.. katil semua selesa la

tp bab siaran TV agak fail disitu.. siaranya bergegar.. cam semut aku tengok TV
almari dia konsep Open Wardrobe.. tak de pintu..
kupon makan
 
ha ni la dia.. ni pemandangan dari bilik aku..nampak tak signboard hotel tu.. depan tu la lobby hotel.. dan mengadap laut.. hotel kami ni macam terpisah sikit ler.. kene lintas jalan.. kelas kuliah kami pun kat hotel belah sana

Oleh sebab kelas akan bermula malam, so siang tu kami bersantai2 pi tempat jual gamat, idaman suri, HIG dan RAMS (tp aku tak amik gambar pun)..

penuh asap.. abis tudung baju semua bau asap. heheheheh

gamat yang dah dimasak




hasil borongan coklat di Idaman Suri, HIG dan RAMS
breakfast dia terbaik la.. nampak tu.. jemput2 putih tau.. sedap giler, macam mak buat kat kampung.. pastu siap ada sambal nasi lemak.. berketul2 aku bedal sampai berpeluh2 ...
besar giler pool dia. cantik lak tu
 
group aku..

satu2 nya geng dari Arkib.. yang lain dari jabatan/kementerian lain2

posing2 sebelum kami balik ke Kuala Lumpur (heheh citer pasal kursus nan ado, aku malas snap)

geng satu kepala yang macam nak pecah perut aku asyik gelak je.. (apasal mata ko stimmmm ni mimi)

tak puas gi Langkawi, next time nak pi dengan en suami dan anak2 plak..


 ❤❤ Ok sangat hotel ni.. ownernya orang melayu, food bg aku ok .. sedap, pool dia menarik.. lokasi paling best sebab dekat giler dengan RAMS kedai jual coklat tu.. so kalau hari terakhir nak check out pun kalau tak sompek beli coklat kat tempat lain, leh jalan kaki jek beli kat RAMS.. coklatnya pun antara termurah dari kedai lain2.. percayalahhh

5 comments:

Yati Ali said...

salam ramadhan. cantik jugak ya de baron ni tapi lagi cantik header awk kat atas tu.

ratna said...

Untung...untung...jeles...jeles...hehehe

Alin Marlini said...

seronoknya sambil berkurusus leh jenjalan

nieda said...

pernah check in kt de baron ni bln mei lps...sama lah dpt bilik mcm ni.best kalau dpt menghadap laut

onniesham said...

not bad gak hotel dia. yg penting dkt town sng nk shopping.. hehehe