Thursday, August 16, 2012

❤ Cara bawak tudung Fareeda balik kampung ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Sebelum-sebelum ni, setiap kali aku nak pergi bercuti or balik kampung, selalu aku terpikir cemana la nak bawak tudung2 fareeda ni.. kalau tudung2 biasa senang sikit, aku campak je masuk dalam bag. ni tak leh la, kang kemek awning, compem aku nangis .. so selalunya aku akan gantung tudung2 tu kat seat tempat duduk belakang kat pemegang tu, bergayut2 la 3-4 hanger kat situ .. tapi minggu lepas aku masuk page Fareeda di FB, ada beberapa orang jual box ni.. aku pun pm sorang2, semua jual agak mahal .. tp ada la sorang hamba Allah ni jual murah.. alhamdulillah. aku grab 2 box sekali gus.. satu nak letak tudung Fareeda, satu lagi nak letak lain-lain barang persendirian.

ni ler box tu.. comel.. rasanya dia beli kat ROMANTIKA ni. kata penjual tu, box ni ada beberapa jenis saiz.. tp aku amik kecik sudah la.. kang beso2 berat lak. pastu aku mmg mintak lain2 corak, so boleh la beza nanti mana satu bekas tudung, mana satu bekas barang persendirian

comel kan . hehhe

aku akan bawak balik 6 helai tudung aku.. so 3 helai pertama, aku gulung macam ni
yang baki lagi 3 helai aku gulung dan tindih atas yang tadi .. tak yah tindih mampat2 tudung kat bawah tu..
letak sesedap rasa je

nampak tak awning yang atas tu nampak terkeluar dari box kan.. dun wori, dia mmg tak akan kemek.. aku dah try

sebabnya penutup tu tinggi. so mmg selamat awning tudung tu ... opsss bekas cincin HABIB tu lama punya dan  x de cincin pun .. aku letak brooch kecik2 ajer. hehehe

ni box lagi satu.. aku letak barang2 persendirian setempat.. senang nanti nak cari, tak yah punggah2 bag beso.. tp tu tak penuh lagi tu . ada beberapa benda lagi nak kene sumbat kendian

❤❤ makin tak sabar nak balik kampung.. malam ni baru nak packing baju2 dan kuih2 raya .. mak dah pesan beli bunga kekwa (ada jual kat kedai india yang jual bunga malai tu).. mmg tetiap tahun aku beli bunga kekwa pelbagai warna untuk ditabur atas pusara arwah abah di pagi raya nanti

17 comments:

MRS. K said...

my fren cakap box lebih kurang cam ni kat romantika harga rm5 sajok

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

MRS.K - kebetulan seller ni lupa nak buang pelekat harga pd 2-2 box ni .. harga RM39.90, tp seller ni amik untung RM5 je. so sangat2 berbaloi beli dengan dia..(sebab tak de masa nak pi ROMANTIKA) maybe yang RM5 tu kecik sangat. sebab ni mmg tak besar tak kecik. dan kotaknya keras dan tegap. mmg puas hati..

mamasuri said...

comel box2 ni...oo..gitu caranyer yek..myb kat tudung lain pun leh wat gni jugak kan kak..

ayang said...

comel la kak.. secomel kak mimi.. hihi.. mmg best pun ada beg mcm ni. tp nk beli harga sgt mahal.. tak penah lagi la jumpa yg bwh rm50.. feel nak buh mekap mcm mak andam gitu.

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

mamasuri - insyallah semua jenis tudung yang berawning leh letak gini. malah kalau jenis ariani atau ala2 ariani, boleh gulung satu2, dan susun macam kita susu kuih popia.. pun jimat space.. kalau awning fareeda ni kan gemuk dan keras, tu yang makan space sikit

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

ayang, ni rasanya RM39 je. murah dah tu.. keras lak tu, yang penting cantik .. hehehe

Zana Md Nordin said...

mmg sangat praktikal guna bekas nie kak
zana ada gark pm salah seorang yang jual tu...uish..harga mcm leh dapat sehelai FNj sudah...
tp yg akak dapat nie mmmg betul2 murah kak...pm zana sapa kak..
leh beli ngan dia nie

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

haah tu la memasing jual kemain mahal lagi Zana, nanti akak PM yer

Nur a.k.a admansyah said...

Terbaeekkkk!!!

Selamat beraya ngn tudung Fareeda. Nur biase2 ajer.. hihihi

Mooniqueen said...

Ni yg dalam2 pun elok jugak letak sini kan... Practical sangat...nak angkut pun senang...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

Nur - ala tudung2 biasa2 pun ARIANI kan? gorjes gak tu

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

Mooniqueen - eh ye la, tak terpikir plak.. bagus gak idea tu!

POSH76 said...

salam aidilfitri...mmg berbaloi santek ala2 english

qaseh zakura said...

Salam kak mimi...tlg pm sape hamba Allah yg jual box tu kak..sy nk grab la

najwa makeover said...

salam..akak sy nk tnye box ni akak beli kt mana ye?? sy baru nk bjinak2 di dlm pengumpulan fareeda..hehehe,boleh x akak pm kt mane akak beli box comel ni? tq

FAIRHANIE BEAUTY CENTRE said...

salam... Cik puan mimi, bleh pm sy x spe yg jual box ni? Tq...

Sha Mernas said...

salam sis, boleh emel sy kat mn nk beli box ni x? plsss... shamernas@gmail.com