Thursday, August 2, 2012

❤ Ori atau Fake ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Sapa suka pakai henbek coach angkat tangan.. hehehehe.. tak kisah la samada suka beli di butik atau di online, kita kene tau serba sikit tentang keoriginality henbek coach ni .. tapi kalau dah beli kat butik, takkan la tak ori ye dak.. sendiri mau ingat ler...

Aku tau raya nanti ramai yang pasti cari henbek raya kan... so entry ni sajer je nak share info yang aku tau sikit2.. ye aku suka beli henbek coach.. tak kira la beli di butik atau di online (ceh bajet macam ko ada 40 ketul henbek coach jek).. tak de la, aku ada beberapa ketul jek.. tu pun beli tengok gak harga mampu milik.. kalau harga RM1K ke atas, pikir 50 kali gak nak beli.. kalau ratus2 tu, insyallah aku beli (kene ikat perut dulu, eh tp ko apasal tetap nampak gemuk?)..hahahaha

Ok jangan merapu di bulan puasa ni.. aku just nak share ni supaya jangan sampai ada yang terpedaya.. Mujur coach yang aku beli tak de yang fake.. cemana aku tau dia ori dan bukan fake.. aku ada terbaca post sorang dealer coach yang selalu aku beli di online.. memula aku kurang percaya sebab aku tengok semua sama jekkk dan tak nampak beza.. tp bila aku dah terjumpa barulah aku tau.. tp biasanya yang fake ni adalah grade AAA la.. tp mmg kalau sekali pandang tengok mmg nampak Ori.. tp fake rupanya.. kadang2 mmg la tak de beza atau salahnya kalau kita pakai gred AAA ni, tp dalam hati kita sedikit sebanyak mesti akan cakap "eh bag aku ni tak ori ler", pastu cam segan2 nak pakai gi jalan2. betul tak???...  ye dulu aku pun pernah pakai bag AAA ni dan ada rasa macam tu.. heheh tak tau la orang lain.. la ni dah tak pakai lagi... ok tak pe sebelum aku bertambah melalut, meh sini aku bandingkan

nampak tak??? nampak tak???? cuba teka ini Ori atau Fake..hahahahha sekali pandang nampak ori kan.. dengan designnya... dengan kaler bag tu.. dengan logonya.. serba serbi nampak cantik dan sempurna .... tp sebenarnya ini adalah fake.. sebabnya logo kuda coach tu tak berada di tengah2 C tu.. masih tak faham? mari tengok gambar kat bawah

perasan tak logo kuda tu berada di tengah2 antara "C" tu

meh kita tengok yang ni ... pun sama.. ORI sebab logo kuda tu kat tengah2...


❤❤ aku tau info pasal henbek coach ajer tau, tapi kalau henbek jenama LV ke, Prada ke dll ke aku tak tau nak beza fake ke ori. lagipun aku belum tahap nak pakai henbek jenama tu lagi.. hehehehe

9 comments:

Mimi said...

sharing is caring..lagi satu nk share, if handbag ori jahitan kt bag tu nampak kemas and tak putus; contoh: mcm benang tak cukup kan, kena sambung jahit atas exisitng jahitan, but kalo bag ori takkan ada jahitan bertindih.

Mooniqueen said...

Good info... Thanks dear...

Fatin Izuwan said...

Akak selalu beli coach online kt mane?

Fatin Izuwan said...

akak beli coach online kt mane?

lieyalatif said...

tips yg bagus kak...selame ni tak tau pun....lepas ni leh laa 'intai' dulu sebelum beli kan...n leh le 'intai' org lain tu pakai fake atau ori ekeekekekeke

ratna said...

Ooooo baru tau....

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

mimi - oo ok dapat info lagi satu.. thanks

mooniqueen - u're welcome

fatin - akak beli kat Raz Collection, RnR dan banyak lagi la kat FB

Lieya - hahahaha ko nak intai sapa la tuu

ratna - akak pun baru tauuuu.. hehehe

onniesham said...

kalo ori, kat tali leather boleh pasan. quality jauh beza. jahitan yg fake pon x kemas, sambung2.

-Sharleenz- said...

itu hat ada C... kalo hat leather lak tang mana dia letak kuda tu.. hehhee... yolah mana tau dok beli kat online tetibe TERkena kan kan kan...