Tuesday, August 7, 2012

❤ Klinik Gigi HUKM ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Isnin minggu lepas, aku bwak anak2 ke Klinik Pergigian HUKM. ni under pascasiswazah la kiranya.. kawan aku ada kenal dengan doktor2 pascasiswazah ni, so depa mmg cari budak2 untuk training la kiranya. so khamis sebelum tu salah satu Dr. Wan ni call aku.. so aku pun buat appointment dengan dia, untuk 2-2 orang sekali.. Alhamdullillah Dr. Wan ni sangat2 baik dan pandai tackle hati budak2.. yang penting FREE.. hospital kerajaan maaa, sapa kata tak sehebat klinik gigi private?? tempat dia bersih dan cantik


memula kena daftar dulu. selamat tak de orang.. cepat betul urusan

isi form untuk anak2

dada tu tengah dup dap dup dap .. al maklum ler penakut sikit

oleh sebab abang adalah sedikit penakut, kita pas baton pada adik dulu.. adik pun sporting

Dr. Wan ni baik.. dia siap panggil Emily pun "Adik".. so budak2 rasa friendly sangat..

nak bg leka.. siap bg emily pakai spek pink!

hahah abang pun pakai spek PINK gak. gasak ler nakkk

for 1st time datang ni, mmg akan di check samaada gigi berlubang ke, rosak ke apa ke.. kalau nak tampal next appointment


oleh sebab kedua2 anak kecik ini gigi bermasalah, so gigi depa kene x-ray kat unit radiologi.. masa ni aku tak leh ikut.. kene tunggu lat luar.. risau gak anak2 aku tu

memasing dengan hasil x-ray
tayang la gigi kamu yang "CANTIK" sangat tu

dah x-ray Dr akan cuci / scalling gigi budak2 ni..
 
cam biasa la, Emily dulu.. so masa ni Dr. Wan tengah buat introduction yang dia nak brush gigi adik.. so tak nak kasi dia takut, dia cakap la brush tu lembut, kene kat jari pun tak sakit

kemain khusyuk emily tengok Dr. Wan tunjuk brush tu.. tu yang pink tu ubat gigi strawberry

kemain anak aku tu

excited gitu sebab ubat gigi strawberry

good girl


si abang amik kesempatan tengok adik cuci gigi.

Dr. Wan siap bg cermin untuk adik tengok cemana Dr. proses cuci gigi adik


kumur2 mulut

Dr. Wan cakap dengan aku, adik lebih berani dari abang, so dia nak buat tampalan kecil kat gigi adik.. berani giler la ko dikk



kelas ko dik, tampal gigi pun tengok cermin

time ni Dr. ada bgtau aku kenapa guna tu. tp aku tak ingat

❤❤ next appointment yelah lepas raya.. nak tampal gigi adik yang pecah kat depan tu kasi cantik dan rata.. alhamdulillah Dr. Wan ni sporting, dia tak tegur pun aku snap2 pic anak2. siap dia cakap kat emily, "nanti balik rumah, adik tengok gambar mama snap ni, next time tak takut jumpa Dr. lagi okeh".. si abang plak buat cuci gigi ajer.. bila time tampal dah tak mo.. siap ko bang, ko tunggu lepas raya nanti ...

6 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

adik berani kan.. give me five ! :)

ratna said...

Aduhai farhan...jgn takut2. Farhan kan abang...

Zana Md Nordin said...

bravo ler emily
zana gark tak bawa batrice gi klinik gigi lagi nie kak..
udah ler gigi kekal dia dah keluar bertimpa ngan gigi susu dia..
mmg nak kena bawa gark dia tu...

bagus ler kak doc dia tu

Alin Marlini said...

doktor gigi yg paling digeruni

onniesham said...

hebat la emily.. kagum auntie tau.. berani betul dia.

alahai tgok entry ko ni..aku dok pikir bila plk nk bwk echa pi clinic gigi nihhh

Nur a.k.a admansyah said...

Ehh.. bagus tu Mimi. Camaner nk wat appointment gak ni? err... org besar mcm kite ni bleh tak??? Gigi I byk rosak ler....