Thursday, August 9, 2012

❤ Persiapan raya untuk anak dan omak ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Amacam orang gomen??? dah cucuk duit Bonus?? syok ler kan minggu ni pi boleh shopping lagi ngabiskan duit bonus plak.. amacam persiapan raya korang? so far aku biasa2 je.. untuk aku sendiri tak banyak baju kurung .. ada lah 5-6 lai baju (pangggg tak banyak konon) .. hehehee.. ok, untuk kasut plak cukuplah ada sepasang kasut raya baru dan juga tak lupa handbag baru.. (hahaha nak jugak tu.. actually handbag hadiah harijadi, tp aku peram simpan buat pakai raya .. (bijak tak kekdahnya?) ..

Ok kita citer pasal a'am.. so far untuk baju T-shirt dia banyak dah papa dia beli sebelum raya.. bulan berapa ritu ntah tak ingat, dia ada pergi Medan.. kat sana ada butik Oshkosh . so papanya borong sakan la baju Oshkosh kat dia.. ada lah 5-6 lai.. so dah settle kat situ.. cuma kami tambah 2 helai lagi Tshirt GUESS beli kat Guesskid di OU haritu.. juga beli sehelai jeans Guess dan juga kami tambah jeans Polohaus 2 helai.. cukup dah kot.. kasut kami beli di Treehouse.. baju melayu cam biasa wajib sama dengan papa dia... samping dan songkok pun dah siap beli.. 

Untuk si anak dara nan seorang tu sama dengan abang dia gak.. 2 helai lagi Tshirt GUESS dan sehelai jeans Guess.. pastu tambah 2 helai jeans Polohaus ... aku mmg jarang belikan baju/seluar anak2 di online bukan sebab ngader2 or perasan kaya.. oh tidak ..... tp sebab aku tak reti pilih saiz kat online.. aku pernah beli dulu.. asyik salah saiz jer.. last2 aku naik fed up.. so aku tak pernah beli lagi.. kalau aku pi Mall sekali pun mmg aku takkan beli baju anak2 sendiri tanpa anak2.. aku tak reti bajet badan anak okeh. hahah teruk kan jadi mak?? kalau korang nak tau, farhan walaupun dah umur 8 thn, dia pakai baju saiz 5 or 6 thun okeh.. tu yang aku pening kepala selalu nak beli baju dia..

Ok sebagai tambahan, anak dara aku tu mesti la ada aksessori kan.. maklum la dah beso, dah pandai memilih.. nak tu la nak ni la.. la ni dah pandai.. haha ko bajet dah remaja la kan.. semua nak pilih sendiri.. jom sekodeng persamaan mak dengan si anak dara.. untuk bujang tak yah ler.. sebab orang bujang simple2 jek. hehehe

Dokoh Raya - sajer gatal2 beli ntah bila nak pakai ntah.. tak pakai tahun ni, leh recycle tahun depan

Emily punya.. comel jek kecik
Aku punya.. beli dah lama tp tak pernah pakai

Handbag raya-  jangan tak tau, anak dara aku pun ada handbag ok.. Papa dia beli kat ROXY

kaler pink fushia.. lembut kulit bag ni
ni bag mama emily (hehe sambil tersipu2 malu)


Kasut - lebih kurang jek kasut omak dan anak.. omaknya kaler coklat gelap.. anak kaler hitam.. senang nak matching baju kurung dengan dress emily nanti

kasut emily.. ha amik ko setambuk batu2 kat depan .. beli kat Party Princess di OU . ni gara2 ikut selera mama dia
ni kasut mama dia.. hehehehe tetap nak sama macam kasut anak

Perfume - anak dara aku ni mmg kalau lepas mandi wajib perfume bagai.. sabo jek la


perfume emily aku beli kat dia di Singapura..

perfume aku - en suami belikan.. dah lama dah, aku sayang nak pakai. hehehe

Cekak - untuk anak dara jer.. takkan aku nak pakai cekak kottttt.. 

amacam SYOMELLLL tak... beli di Qaisara Headband di FB..


❤❤ AKAN TETAPI... untuk omaknya dah sediakan 6 lai Tudung FAREEDA.. tunggu next week, kita tengok lak tudung omaknya plak okeh. 

5 comments:

Rasp said...

wahhhhh mama & anak...
dah nak sama persiapannya ...
bila anak dah dewasa...
silap2 haribulan leh main share-share jer hehehehehe...

Alin Marlini said...

cantik kasut tu...

Zana Md Nordin said...

amboi kak
kemain lagi.....si anak dara ngan emak sama2 gojes ler tahun nie raya...

tak sabar nak tengok pic emily pakai dokoh tu kak..sure cun melecun..
siap henbeg giteww......melaram sakan ler..

bab kasut memang tak boleh tahan
sedondon gitew....cun ler kak..penuh batu gitew kat kasut..

ewah....emily ada 4 skaf baru..omaknya 6 tudung baru...gojesss lerrr

Erna said...

cop cop hehehe.... kat mana nak dptkan dokoh yg kecil ye? rasa mcm nak beli utk anak dara saya jugala hehehe....

onniesham said...

huiii sakan ko. knmain ler emily melaram raya. msti jelita emily