Monday, January 7, 2013

❤ 1st day at school ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Ok citer pasal anak sekolah lagi.. ala setahun sekali jekkk.. pasni dah tak citer dah.. hehehe ni citer kiranya hari pertama masuk sekolah la kan.. pagi2 dah bangun kan 2 beradik ni.. muka semangat maklum la tahun baru..



kemain semangat anak aku tu.. pagi2 kemas jek rambut.. balik sekolah abis rambut dah kusut masai.. perasan tak kebanyakkan budak perempuan pakai tudung.. darjah 1 pun dah ramai budak pakai tudung... kat sekolah ni mmg digalakkan budak2 pompuan pakai tudung.. pinafore ada gak budak melayu pakai 2-3 orang, selebihnya budak india. tu pun budak india ada lah 4-5 orang aku tengok.. aku tak paksa anak aku pakai tudung.. tunggu dia nak pakai sendiri nanti. kot2 darjah 4 ke 5 dah nak pakai, aku ok jek
abang pun steady jek
 
nampak tak tu, kemain pengawas beratur letak papan tanda kelas .. so budak2 ni kene la beratur ikut kelas antara Jupiter, Mercury or Neptune
yang baju oren ni rasanya pegawas perpustakaan
td farhan duduk di belakang. tp masa berdiri, pengawas suh dia beratur depan sekali. maklum ler.. kemetot
ceria nak masuk kelas
 
ni plak budak2 darjah satu, cikgu panggil nama nak bahagi2kan kelas

rata2 budak pompuan pakai baju kurung dan bertudung.. ada jugak yang tak bertudung
tp pasan tak, rata2 budak2 pompuan mesti bag pink kan??????? tak kira la, princess ke, hello kitty ke, minnie mouse ke
 
Emily dengan bag Hello Kitty
masa ni dah pukul 8 pg.. kemain lagi matahari dah naik.. emily siap letak sapu tngan kat atas kepala.. tak tahan panas katanya

ha ko, siap menguap lagi tuuu.. dah boring la tu beratur
  

tukar tempat, duduk hujung sana, tepi tingkap

dah dapat kawan.. siap pegang2 tangan lagi gi kantin.. lege aku dia dah dapat kawan baru, walaupun baru pes time jumpa
abang lap mulut adik comot
 



hari2 aku pesan kat emily, tunggu abang kat kusi kayu ni .. so tiap2 hari dia akan tunggu abang dia kat sini, baru la pi kat transport yang aku dah sewa

ok dah jumpa abang, jom kita pulang
 

jalan sama2.. aku mmg pesan suh pegang tangan adik

masa ni nak lintas jalan.. tu la cik normah yang akan bawak budak2 ni balik ke taska tempat transit
hari pertama dah pandai membeli dr makcik kat keta ni


sudah berjaya beli

kemain sikit punya beso dia nganga.. hahaha baik2 ye naik keta orang


❤❤ petang kang aku citer pasal gi sekolah agama rakyat plak

7 comments:

DiilaNordin said...

haah lar. gegirl suma beg mcm sama jer. igtkan mmg kena pakai beg seragam hehehe

Jasfyra said...

comelnya emily...
mmg sederet beg pink kak.hahaha.baru la gegirl namanya kan
abg am ni mmg sgt2 bagus la.sgt sayang adik kn dia.bagus

lieyalatif said...

kire akak dah boleh tarik napas lega dah ni kak....lieya tgk mmg pass dah nie...a'am mmg abg yg sayangkan adik die hah...sampai lap2 mulut time makan...sgt sweet okey heheeheh

betul tu kak, kat sekolah miamija pun guru besar siap pesan kat mak bapak tuk tulis name kat beg anak2 especially girl sbab semua beg pink hahaahahaha....

lovely said...

budak lelaki punya beg..
biru, hitam. biru, hitam..
tapi cuba tengok beg sek budak pompuan...
semua.
pink...
comel je kan.

Lynn Hamzah said...

HEHEHE...memang ramai yg pakai beg colour pink ek kak...comey jer...

Mimi said...

untung sgt ada anak satu sekolah, bole tolong tgk2kan adik..
btw, beg farhan sama dgn najeeb la..Angry Birds tp gambar dia lain sket :)

Batrisya Qistina said...

sweet memories kan kak..
baru nak comment pasal beg gegurl semua pink..sekali ko dah mention kak..tu ler..rata2 sumer pink....nampak sama jerrrr...

suka tengok farhan jaga adik dia
mmg abg yang sangat caring..
tp bila tengok farhan jalan berdua ngan emily..nampak sangat emily lagi tinggi dari abg dia...takpe..abg kecik2 comel gitewww...