Monday, January 21, 2013

Betul Betul Betul... Kedai Makan Upin Ipin!

Salam Bismillah 
Mama Farhan & Emily

Amacam kawan2, cun tak header baru aku?? design by Mykhalish... cantik kan? di samping header baru, gigih tau aku begger2 blog ni nak kasi cun .. ada masa tu hilang jap template aku.. hilang gambar, hilang bloglist, rasa nak pitam 20 saat.. mujur jumpa balik.. tak jadi nak pitam ...

Ok citer pasal Sabtu lepas, kami tak de kemana2, lepas sari suntuk duk rumah, malam tu ajak budak2 pi makan kat sini.. kedai makan ni dah lama ada, tp baru pes time nak rasa kat sini. best jugak la kedai ni, macam2 ada, cuma ruang kedai ni agak sempit, sebab ramai gak customer tau..
 
 

ha tulis ler sendiri nak makan apa..

jom tengok senarai list menu dia.. seronok plak baca, ada set opah, atuk, mail, fizi dan dah tentu la ada upin dan ipin kan.







siap ada jual merchandise upin ipin. jenuh la budak2 ni semua pun nak!





sedap gak
 
 

aku punya Set Nasi OPAH.. nasi dan keli berlado... ha berlinang sambalnyer.. ngeri!

a'am punya.. ayam goreng.. (nak jadi upin ipin katanya)

roti dan kari ayam

mee hoon en papa punya
Nasi Ayam Upin Ipin Emily punya
sambil makan mata asyik tengok TV
mmg sepanjang masa kartun upin ipin je ditayangnya .. leka budak2 makan sambil menonton
Dah makan, masa nak bayar, terus kene paw macam2.. budak2 ni nak botol air dan bekas makan upin ipin plak.. satu kotak tu (1 set) RM20.. so beli la dua kan.. kang berebut


ni baju upin ipin.. RM30 satu baju

Bil makan hanya RM 50.00, tp bila beli barang2 dia terus bil jd triple .. ni bukan Les Copaque ni..  ni baru betul2 LES KOPAK .. hahahaha

24 comments:

NinaAz said...

Les kopak ek kak. Hikhikhik. Ni kat mana ni. Dkt tesco shah alam erk

s h a said...

Hehe.Comelnye nama set dia.Ni kalau bawak peminat tegar upin ipin memang boleh kopak.Banyak btol barang upin ipin. :)

Puan Mimi said...

Nina Az - ni kat Taman Melati.. sebelah dengan dengan dengan restoren Kelfood yg glamer tu

Puan Mimi said...

s h a - ye betul.. tu baru anak 2 orang dah rasa kopak. kalau anak 4 sendiri mau ingat ler. hahahaa

Rasp said...

2 bulan sudah kot i pun gi makan kat situ sis...
ok gak lah food dia kan...
rasa not bad...
tapi betul ckp u...
masa nak bayar tu yg kopak....
sbb ada additional purchase kannnnnnnn....
tapi sib baik utk sorang jer :D

lieyalatif said...

firstly , header akak ngan hirda mmg debom cantik...suke sgt....kaler sweet dan mmg cun laaaaa....

kak, lieyapun penah makan kat sini tapi branch bangi punye...kelam kabut mase pergi tu...order sampai lambat gile sampai ramai yg ngamuk2 hahahaahah..sian tgk org kedai tu ...ye laa kedai baru bukak so mcm kelam kabut sikit pengurusan die...skrang dah okey kot....

onniesham said...

tak penah try lagi.. yg aku tau ada kat s.alam tu jer. sdp ker poms?

Mimi said...

kami pernah gi makan yg kat Shah Alam (dekat wisma jakel)..najeeb makan food yg sama dgn A'am punya..dia pun ckp yg ni mcm Upin Ipin suka..sbb ada ayam goreng..heheh..

Fariha Abdul Rahman said...

k.mimi,sume menu dh leh order ke?aritu byk menu xleh order lg..

Hirda Ibrahim said...

baru aku tau derang dh ada branch now.
b4 this kat area tesco s.alam tu jek.
nampak fr menu, dh ala2 mcm old town kan?
price wise oklah ko. worth it!

sure excited kids dpt mkn kat sini.

Iena@MaMaJannah&Rizqi, said...

wow, menarik betul penangan upin ipin ni...mmg betul2 buat duit..bangga ngan kartun anak tempatan..

mimi, nampak menarik makanan nyer...mesti budak2 berselera makan..hehehe...

Daddy Ziyyad said...

Salam perkenalan :)

Ayam goreng drumstick tu betul2 igt kan kita pada Upin & Ipin kan..hihihih..

Teringin jugak nak bawa anak saya ke sini...cuma kena prepare utk Les Kopak tu la kalau anak nampak merchandise ..ekekekekke

Puan Mimi said...

sis rasp :- haha mujur sorang je kan sis, kalau belipun tak terasa sangat. ni 2 orang,kopak la sikit

Puan Mimi said...

lieya :- alhamdulillah, puashati dengan header baru, tp tak leh lawan header lieya lagi, mmg kebabom cantinya.

sekaragn ni dah ok kot, sebab smooth je pengurusan akak tengok, makanan pun ok tak lambat sangat sampainya

Puan Mimi said...

mimi :- tu la, kalau budak2 lelaki semua berangan macam upin ipin .. nak makan ayam goreng..

Puan Mimi said...

hirda:- harga dia ok la, tak mahal tak murah, berbaloi gak .. dulu aku teringin gak nak bwak kat shah alam tu, tp tak kesampaian lagi, ni dah bukak kat taman melati, pi sini ajer lah

Puan Mimi said...

eina :- tu la eina, budak2 mmg la selera, sambil makan, sambil tengok tv.. bertabahlah mak pak tunggu anak2 abis makan

Puan Mimi said...

Daddy Ziyad - budak2 kalau makan sini, compem menunya ayam gorengggg.. hehehe
betul tu kalau kat sini bersiap sedia la les kopak tu.. macam2 ado!

LYAfrina said...

menariknyer..klo bawak asya ke sini sure dia suka sgt2.. tp jauh la.. klo kebetulan ke sana nnti, leh la bwk asya ke sini..

**salam pkenalan juga dr LYA ;-)

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

LYA : kedai upin ipin ni dah ada byk cawangan kalau x silap. Ada juga dn shah alam dn beberapa tempat lain. Kalau saya tau nanti sy maklumkan ye

Chekgu Azrine said...

Dekat ngn umh..tp blm berkesempatan nk bwk ank2 mkn kt sini..huhu

Puan Mimi said...

Chekgu : oo dekat ye dgn rumah. Boleh la singgah nanti. Bersedia utk les kopak. Hehehe

Cho Zila said...

bukan les kopak.. more kopak.. ni yang kat mana yerk... dah banyak kedai upin ipin ni... kat ipohpun der...

Siti Maesaroh said...

saya suka upin ipin :) salam dari indonesia ya =)