Monday, January 14, 2013

❤ Cara-cara transfers duit dari CIMBclicks ke Tabung Haji ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Salam isnin semua.. ok harini aku nak share (ntah2 ramai dah tau, aku je baru tau! ok sila gelak) cara2 nak transfer duit dari CIMBclicks ke Tabung Haji .. sebelum2 ni aku rasa cam tak de masa je nak pi TH nak masukkan duit, maklum la nak parking pun susah, tak de masa pun ye jugak .. ok sebenarnya setiap bulan mmg aku buat potongan gaji masuk TH. so bab tu tak de masalah, cuma baru sekarang aku ada masa nak masukkan duit raya anak2 ke TH. giler lama kan aku pegang? tu pun selepas aku terpikir nak buat CIMBclicks ni.. aku baru je bukak account CIMB.. pastu staff CIMB cakap kalau nak transfer duit ke ASB pun boleh.. so balik rumah aku terpikir, kalau boleh transfer ke ASB, agaknya mesti boleh transfer duit ke TH juga kan? .. so aku google2, aku terjumpa satu blog ni.. terima kasih la kat tutorial  Cik NOEN ni.. mmg sangat2 membantu.. ok jom kita tengok cara2 nak transfer.. (opss maybe maybank2u pun boleh kot!)..
STEP 1


Ok memula cari Pay Bills

STEP2

Pastu, pilih account saving korang lah... dah tu click Open Biller dan select Government Agencies.. then cari Lembaga Tabung Haji
 STEP 3

isi tempat kosong.. hahaha tak de la, isi la maklumat TH korang.. then submit
STEP 4

nanti keluar cam ni, pastu korang request TAC.. no TAC akan keluar kan hp korang.. pastu comfirm, then selesaikanlah sampai tamat...


❤❤ Ok setiap transaction akan dicharge 50 sen ajer.. tak banyakkan? sesetengah bank dia charge RM 1.50 la RM 2.00 la .. ok sangat2 la, korang duduk depan komputer je.. tak yah penat2, berpanas2 berpeluh ketiak nak menapak dan cari parking.. hehehe

22 comments:

MRS. K said...

maybank caj rm1.50 rasanya

Rasp said...

i pun jakun sis...
rupanya boleh tru cimbclicks ek...
thx for sharing :)

Zana Nordin said...

ooooo...boleh erkk kak
baru tahu nie
account cimb mmg dah ada....tapi tak pernah plak buat transfer ke tabung haji orrrr asb...

thanks sangat kak...membantu nie

Hirda Ibrahim said...

if from maybank2u buleh x aaa??
mak pengguna tegar maybank2u.

ann ramli said...

makasih byk2.. jimat masa sya

emmy said...

thank you. dah lama cari,

sangat membantu

Armi Faizal B Awang said...

thanks. baru tahu hari nie. sgt2 membantu!

syazwanizrashid said...

penat la mencari camne nak transfer from cimb. ingatkan tak boleh tp haritu pegi th tengok ada bunting tunjuk list bank yang boleh buat online. lama menggodek baru terfikir nak google. okaylah 50sen tu. kalau pegi th pun kena bayar parking rm1. dengan minyak lagi. huhu. thanx for the info. its never too late to share :D

ajay said...

untuk pengetahuan, maybank2u pun caj 50 sen.

~naddy~ said...

serius entry u ni sgt2 membantu, trima kaseh daun keladi, klu tak esok beratur cr parking hehe

Adila Mastura Ibrahim said...

terima kasih sbb menjadi result pertama hasil carian di ggogle dan mudahkan urusan saya. again tqvm. assalamu'alaikum

Zinedine Zaiddin said...

boleh rupanya transfer ikut cimbclicks. tak yah la susah2 bukak akaun maybank 2u mcm ni..haha

thank you, thank you!

Tapi lepas Cimbclicks duk upgrade depa punya internet banking kan..xde pape perubahan ke dari segi interface?

From: Bila Karipap Boleh Bercakap

abillza said...

TQ!! Da lma cari sal ni. Tq2! :*)

suparman raub said...

Terima kasih banyak2...info yg sgt membantu....😊

suparman raub said...

Terima kasih...info sgt mambantu.....😊

Fish SPA Business Malaysia said...

kalau masukkan ke third party TH dari cimbclicks boleh jgk ke?

kebaikanbercitacita said...

Salam alaik.

Thanks sis. Very helpful this post. :)

Kamarudin Saad said...

Terima kasih...dh bertahun tahun cari nk transfer ke t.haji.... insyaallah semoga anda dimurahkan rezki..amiin

ismail ali said...

betul la..banyak membantu.tq

Beyd Zakaria said...

Tapi Maybank2u on the spot masuk. kalau CIMB berapa hari baru masuk ye?

http://snzubaidah.blogspot.com

Unknown said...

Maybank charges 1.06 rasanya..
Dan kalau buat potongan gaji pun selalunya dia transfer lewat.. dah masuk bulan berikutnya.... bererti dividend yang dibayar oleh Tabung Haji dah berkurangan kerana tarikh wang masuk lewat.
Oleh itu baiklah transfer terus selepas dapat gaji...
Kalau duti Tabung haji anda masuk setiap bulan RM100 mungkin tak begitu ketara.. tapi kalau dah ada 50K dalam Tabung haji memang ada perbezaan tu.

Sahabat Awak said...

Assalamualaikum.
wahhh sukenyeee...bru tau bleh transfer via cimb klik...yahuuuu... tysm :)