Wednesday, January 30, 2013

Panasonic Lumix GF5 & Samsung S III Mini

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Dah lama cuti, mula  la rasa sengal2 jek kan.. maklum ler dah lama syok dok rumah.. bonus pun dah dapat minggu lepas kan? tersenyum lebar orang2 gomen. kikiki...  Ingat tak entry sebelum ni?, Alhamdulillah, rezeki aku dan suami dan anak2.... kebetulan aku tak tau nak belikan apa untuk en papa masa besday dia, aku tanya dia direct nak apa as a besday present... at least aku belikan something yang dia suka dan nak guna betul tak?  so dia kata, dia tak kisah apa2 pun, tp dia kata cam nak tukar hp.. ok lah since dia kata nak tukar hp, kami pi sama2 ke SAMSENG  SAMSUNG di The Gardens.. so dia berkenan kat S III Mini.. aku tanya, tak mo Notes II ke? dia kata tak mo besar2, leceh nak masuk poket.. ok bang, tahun ni dapat ler hadiah S III Mini.. cute dan ringan..


Pada hari yang sama aku belikan dia phone Samsung SIII Mini tu, aku mmg plan nak beli kamera baru.. seperti mana dalam WISHLIST aku tahun ni la kan.. aku kan nak beli kamera baru .. korek2 dividen ASB tp akhirnya plan aku nak beli kamera baru tu, menjadi besday present aku for advance. hahaha en papa telah membelikan untuk aku .. dia kata kiranya haritu hari tukar2 present.. mujurlah besday aku cuma beza 2 bulan ajer ..  aku sangat2 happy dapat besday present ni.. thank you so much dear!

masa ni baru nak survey ajer
akhirnya menjadi milik aku!.. Lumix GF5.. kaler merah, tp kalau tengok live nampak macam pink2 meroon. aku amik twin lense..

dapat memory card free 16gb Full HD
 



macam2 gak la dapat free, dapat tripod panjang, camera bag, cleaner kit (dalam tu ada card reader, screen protector, wipe cloth, pump nak buang habuk, strap dan mini tripod.. pastu dapat shoes bag dan jugak compressed towel. ok la, akhirnya dapat gak kamera baru tahun ni.. alhamdulillah syukur!

6 comments:

lieyalatif said...

wahh makin debom la gambar ni kak....yg penting kamera tu mmg gojes gileeeee...kene jek ngan akak yg comel ni pakai....

siii pun cute kak..lieya pun minat gak tu...sebab comel jek tgk hah....isshh kite ni, pantang tgk bende2 yg cute ni kan....

MyKhalish said...

fuiyoo dah beli.. hehe.. best x?

Puan Mimi said...

Lieya:- tu la kita ni mmg pantang tengok gadget baru, mula la terpk nak membeli. ni sajer beli awal, sebab byk kene belajar.. boleh la tangkap gambar cun2 masa kat HK nanti

Puan Mimi said...

Mykhalish :- akhirnya terjebak jugak. heheh tak pe la, mmg nak beli jugak kamera baru, cuma banyak kali pk nak beli yg macamana kan? syukur rezeki yg ada

Hirda Ibrahim said...

lega kan dh beli dah. x yah dok survey2 lagi.
now leh concentrate belajar skill2 mengsnap pix.

sungguh kiut kaler dia poms. me loikeeeee...

Anonymous said...

kak...cantiknye kamera tu...

nak tanye Brape RM?
bli kat mana tu?

hehehe

-nikida