Thursday, September 2, 2010

Breathe Right Kids

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Wah makin lama makin dah terasa.. lg seminggu lagi nak berhari raya kan.. baju melayu farhan dan suami aku pun baru jer amik malam tadi.. cantik sangat kaler dia ..(hehehe aku perasan sendiri) .. alhamdullillah semua persiapan dah complete, serba sederhana jer la kan.. duit raya pun dah mintak kawan tolong tukar kan.. ritu masa gi Habib, dapat 4 bungkus sampul raya Rantaian Kasih (ada 24 keping) , pastu gi Metrojaya kat Midvalley pun dapat 6 bungkus sampul raya (30 keping), gi Jusco dapat 2 bungkus sampul raya (10 keping) .. jadi la tu.. rasanya dah cukup la tu nak bagi2 kat anak2 kecil..

Ok harini lemau sikit, tak de benda nak tulis.. ok korang pernah dengar tak Breathe Right Kids ni.. ala yang dalam iklan Norish Karman tu .. aku gi farmasi haritu, ternampak dan terbeli benda ni.. sajerla kan, mana tau satu hari nanti berguna..


kebetulan 2 hari lepas, Emily selsema, dia pun cakap "Mama hidung adik tersimbat (tersumbat)", jadi aku terus tepek benda ni kat hidung dia.. baru la nyenyak tido. (kat situ dia tulis untuk 5 thn ke atas, tp aku belasah jer)



sayu tengok muka anak tido kan.. tp masa tengah nakal, geram pun ada.. heheheh

17 comments:

LyNn HaMzAh said...

kesiannya emily...moga cepat sembuh yer...

☆ lieya latif ☆ said...

lieya penah beli kak, tapi beli tuk shah...sebab di kuat berdengkur...tapi tak abis gune pun, sebab die takut, esok pagi bile bangun, die tgk kat kawasan tampalan tu, idong nye jadi lebar....kalo pakai ari2 mmg bolehlebar la kot sebab bende tu kan bergam n tarik n renggang kat idong kite......lawak la mase die takut nak gune tu.....heheheeheheheh

tapi kalo budak2 selsema n idong tersumbat mmg patut gune....baru dieorg lega nak tdo kan...kalo tak kesian tgk dieorg tak selesa....

Jasfyra said...

ala, cian idung emily tersimbat ..eh tersumbat..ok tak dia pakai tu kak?nak beli gak ah nanti.harga pun ok tu kan.

opis saya bg 50 keping sampul angpow.duit angpow je xdapek..keh3

..nOj.. said...

dia letak camne ek kt idung tu. ade pelekat ke atau cam dawai2 je.

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

lynn:- mekasih.. eh lynn cemana nak komen kat blog lynn ni.. akak tak leh komen la

lieya:-oo ye ke, akak tak pernah beli yang berdengkur.. tp masa tarik kat hidung emily, ok plak, tak de la melebar.. tp mungkin sebab tak hari2 pakai kan

zuera :- ok dia nampak selesa.. harga pun tak la mahal .. banyak la tu dapat angpow kosong. hehehe

noj: dia ada pelekat

Fida Faizal said...

salam .semoga dia cepat sembuh . eh , benar berkesan ya ? mahu cuba juga :

~aSHa~ said...

comeynye dia tido...

::Mamalyna:: said...

kak, asben ejan beli n pakai... kelakar tengok2 tepek kat idung, hehe

.:fyzz:. said...

bgus kan menda nih..bila selsema atau tak selesa idung..tepek je kat idung..alahai cute mute si kecik emily tido..tui kata akak..bila derang tido rasa cam sayu je..tp bila mai angin noty..suara kita mmg volume terakhir dh ...kan..

rasp said...

alahai..cian kat emily...
kalo selsema mmg susah for them to breath masa tido kan.....
hope she's feeling better lah sis...

eima said...

mamalyna mesti sbb ko slalu komplen kat ayahlyna ke ?? hahaha

baru nk beli kat anak eima kak ... tp tak terbeli lagi...asal pegi farmasi lupa je ....awang kecik kat umah slalu sgt selsema ...

Hirda Ibrahim said...

aku pornah beli kat shahnun gak, coz dia pun berdengkur. tapi it works ko. coz now dh kurang dengkur dia.

yg kids punya cute kan? siap kaler2 gitu.

mrs.irwan 2 be said...

kat rumah shda mmg standby jer kak tuk adik...klu selsema jer mmg guna...bgn pg mmg kurangla selsema dia...pastu klu guna, adik shda mmg kurang berdengkur dia..hehehe..jgn x cayer..adik shda umur 8 thn, tp dia punya berdengkur mcm org tua tau..hahaha

aiDieNa said...

Memang sayu tiap kali tengok anak² tido.. tengok laki sendiri tido pon sayu jugak.. saya rasa waktu tu lar wajah manusia paling suci..

Sham Ummi Echa said...

byk ko dpt angpow packet poms.. aku ni nk mintak belas ihsan kt akak aku jer.. hehehe

x penah try lg bnda ni kt echa.. tp yg adults tu aku ada bli.. penah pakai skali je masa kt bandung hari tu coz risau kot2 aku brdengkur kang x lena plk hirda tido..huahahaha

nieda said...

comel je tepek kt hidung..sian emily

Emy Omar said...

Banyak angpow paket kak Mimi..saya ada la dalam 40-50 keping je..jadi la..sok kalau dapat lagi ok juge..
Comel je Emily tido..budak2 kalau tido suci bersih je muka diaorang..