Monday, September 6, 2010

Potong dan cuci rambut si Emily

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Hari Sabtu lepas asalnya memang plan nak gi potong rambut depan emily, dah mencucuk mata dah kan.. rimas plak aku tengok.. so cam biasa la gi kedai saloon kat area rumah ajer, tp semua penuh. ada 2 kedai melayu dan satu kedai cina.. bila 2-2 kedai penuh, aku gi la kedai cina ni. potong rambut depan RM2 jer.. tp masa nak potong tu, aku tengok rambut emily tu kusut sangat. jadi aku suruh dia cuci sekali.. heheheh suka la si emily.. 1st time kan.. excited abis minah ni.

masa ni dia ok lagi, baru letak air dan shampoo


muka dia kelakar masa ni.. ada masa dia geli.. tp bila tanya dia, dia kata "sonok mama"


ok dah siap, jom gi cuci rambut


ha muka masa ni lawak abis.. muka terkejut sebab kena air suam2 panas..



yeh, rambut lepas cuci.. kena bungkus..


time nak keringkan rambut


tadaaa,.. rambut depan dah pendek... masa ni singgah kedai mamak beli roti canai farhan dan emily.. hehehehe


rambut belakang buat masa ni tak plan lg nak potong.. biar sama panjang dulu baru potong coz sekarang rambut emily layer + ikal2..

14 comments:

~aSHa~ said...

bertambah cute dah aunty tgk

☆ lieya latif ☆ said...

kemain anak dare kite ni kak...maintainance tinggi nie he he he......comel tgk muke tekejut air suam2 tu heheheheeh.....

jgn ptong ar kak....biar panjang....emily ni muke soft..sesuai rambut panjang...lieya ni pun plan, rambut mia mija ni dah tak mo potong2 dah....biar panjang....cume skrang ni impian lieya nak pi rebonding rambut dieorg....rambut dieorg mmg dah lurus, cume nak bagi lagi lurus cam pelakon nadia ahmad tu...gile minat lieya ngan rambut die....jom nak kak...tapi takut lak rambut rosakkan kan....huhuhu

.:fyzz:. said...

aunty pijot pun suka..nmpak cam japaness girl dh si emily nih..cute mute..:)

Jasfyra said...

dah cumil rambut emily...murahnya potong depan tu rm2..kt saloon saya selalu p tu kan kak rm5..cekik darah betol..baru kutau ada lg murah ek...nk p saloon lain ah camni

Emy Omar said...

Amboi siap gi hair trim & cuci rambut nak raya ye Emily..comel je muka dia time kena basuh rambut tu..ok je dia ye kak,sabar menunggu..

LiErOSe~QiEmi said...

wah..kecik2 dah merasa gi cuci rambut kat salon.. baek lak tu pangai,rileks je.. comel laa anak akak ni..

::Mamalyna:: said...

comey emily, panjang dah rambut die kan kak...tak yah potong, cun ikat comey2... lyna pun ijan tak mo potong rambut belakang die..

..nOj.. said...

comelnye rambut baru dia. rambut emily ni lawo kan. lurus je. biar jela panjang. byk sket pesen2 leh wat nanti

atty's said...

nie yg untie jeles ngn emily nie..sonok lak ..tgk emily g cuci rambut..nak g cuci gak nanti nie..hehehhee.

Sham Ummi Echa said...

bagus ar emily ni.. rilek je org potong ngan cuci rambut dia.. dlu aku penah bwk echa sekali pi gunting kt kedai..abis dia nk brdukung je ngan aku..tp masa tu dia kecik lg.. now bila aku tnya kita gunting kt kedai nak..echa jawab..xnakkkk kita takuttt.. boley?

mrs.irwan 2 be said...

comel la rambut emily..suka tgk bdk2 perempuan nie rambut panjang2...nmpk comel sgt....

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

comel gini kak..

Hirda Ibrahim said...

alaa sweetnya..
atleast dia suka ok ko.

habis la, high maintenance ni. hardyyyyy dgr tu!! hahahah

aiDieNa said...

Wah.. tecik² dah merasa cuci rambut di saloon.. excited jer tengok dia.. Emily nie tomey dan sesuai berambut panjang..