Friday, September 3, 2010

Kebaya nyonya idaman hati

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Alhamdulillah termakbul angan2 mat jenin aku nak Kebaya Nyonya .. oppsss tapi bukan untuk aku... untuk Emily sebenarnya... 1st nak ucap terima kasih kat my lovely friend Zura,  sebab sudi tolong aku belikan kebaya ni ... maklum ler susah nak dapat kebaya macam ni kan, kat Jalan TAR mmg ada, tp tau jer la nak gi sana dengan sesak ramai orang.. so kawan aku Zura ni telah membelikan di carefour area rumah dia.. aku pernah survey dulu, dan harga dia agak mahal jugak la untuk sehelai kebaya kenit ni .. masa aku tanya tu harganya RM60 w/o kain..

Jadi aku bg siap2 RM50 pada kawan aku ni sebab dia kata dia beli RM50 siap dengan kain sekali (untuk anak dara dia).. ok la tu kan, kiranya murah la berbanding kat Jln TAR tu.. semalam dia passkan kebaya ni kat hubby aku.. tp kain tak de sebab saiz emily mmg tak de saiz kain .. yang ada kain hanya saiz 6 thn ke atas tu pun saiz XXS.. tak kisah la kan kain tu bebila bleh buat .. mak aku kan tailor... sekali aku tengok ada baki RM20.. eh berapa RM ni sebenarnya. bila aku tanya dia, dia kata baju tu dia tawar menawar dapat RM30.. wah murah tu.. memang tak sangka la, sebab kat Jln TAR ni pun aku tengok sebijik cam ni tak de kain pun RM60.. tp dia boleh dapat harga half.. terima kasih banyak2 Zura...




Ok kenapa aku cakap aku tak kisah tak de kain dia, sebab kawan baik aku jugak Raihan telah membelikan kain batik ni kat Bandung bulan lepas.. so aku boleh padankan dengan baju kebaya emily ni




see?? padan tak korang rasa... ala tak padan pun tak pe.. aku belasah jer .. (aku ni suka main belasah jer kan???) heheheheheheh

19 comments:

anisalya said...

cantik kebaya nyonya tu...
suka tengok tp tak suka pakai...

Jasfyra said...

OMG!!!! too cute kak..betul tu kebaya budak mmg mahal kan.saya pernah survey gak..paling murah saya tgk rege rm70..dia leh dpt rm30..berbaloi2...xsabar nk tgk emily berkebaya nanti :)

alawiah raji said...

cantiknya kak...kain dia pun lawa...murah lak tu

Sham Ummi Echa said...

cantiknya pomsss.. brkenan plk mak .. aku pon brhajat nk cari kebaya utk echa tp x jmpa yg brkenan di hati.. kalo ada pon mahal giler harganya smpai beratus2.. x kuasa aku nk bli mahal2 tu

Hirda Ibrahim said...

oh makin cutelah menantuku dipagi raya...

cantik ko... mak sukaaaa...

..nOj.. said...

sesuai sesuai. lawonye kak. dan murah gak la tu. tak sabo nk tgk emily pakai. bile nk pakai ni?

LyNn HaMzAh said...

cantik kak...warna merah menyala plak tu...lynn memang suka betul la...hehehe...

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

kak
memang match...hehehe

::Mamalyna:: said...

kak, murah giler tue...kat jalan tar, ejan tengok mahal 2 kali ganda lagik..matching dah tue, heheh..mesti cute emily pakai..

☆ lieya latif ☆ said...

mmg murah kak!! dpt diskaun lagi tu....kaler merah lak tu...emily putih...mmg masyuuuk laaa ngan die......kalo area putrajaya ni ade gak jual...tapi tu laaa....mesti tade kain....kat alamanda pun ade...tapi harge mak datok....rm129.....mmg mahal, tak berbaloi rasenye....dpt harga cam akak ni kire berbaloi2 laaaa.....ni kire tema merah laa tahun ni yeak...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

cantikknyeeeeeeeee...
zana pun ada gark survey kebaya nyonya utk batrice nie ...jenis cam yang emily punya nie..tap harganya....kemain lagi..paling murah pun rm50....baju saja...ko dpt rm30 tu dah kira murah sangat ler tu kak......

kat sini susah ler nak cari kak....

comel bergaya ler si emily ngan kebaya nyonya merah nie kak..udah ler dia tu putih melepak...

-SharleenZawawi- said...

wallaaa.. murah bangat tu rm30 jer.. k4 mana tu ek.. sy pun dapat rembat kebaya nyonya ni tp utk sy la.. hehee... utk anak dare tu kecik lagi. tingin lak mak ngan anak pakai sedondon kan.. kene tgu beso la gamaknyeee...

Emy Omar said...

Kak Mimi..cantik la kebaya tu..ni yang buat saya berkobar2 nak cari utk Mia ni..harap2 ada la size yang cinonet utk anak dara saya tu hahahaha

atty's said...

memang cantik sgt kebaya tu ..
tak sabar kty nak tgk emily pakai ..

mrs.irwan 2 be said...

cantiknyer kak.....mesti colel emily pakai kan??hehehe...kaler merah pulak tue..memangla cantik...

yong ibu chem said...

cantiknya!!
sama mcm chem yg yong beli dua tahun lepas.tp kaler pink.

*∽ IZAN ∽* said...

kebaya merahh..? pwweEeeeeEewwwittttttttt...!! wah kemain raya sakan tahun ni. Jangan lupa hapdet gambor raya berkebaya nanti..!!

.:fyzz:. said...

kali nih emily kalahkan mama la..lagi vouge emily...cun ..cun...sngt suka kebaya nyonya..suka tgk n suka pakai..

Anonymous said...

weh padan la mimi. kaler itam masuk semua. wah tukang beli la plak syok sendiri - raihan.