Wednesday, September 1, 2010

Simple celebration for us

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Ok sempena anniversary kalini, my hubby dah buat reservation kat Hotel Grand Seasons .. ala dekat jer dengan rumah aku, tak sampai 10 minit pun .. heheh sajer dia kata pilih situ sebab tak mo jalan jem (sekarang ni rata2 tempat semua jalan jem kan??) .. tak kisah la sayang kat mana pun, janji you bawak i ,...

Lebih kurang kul 6.20 petang kami keluar rumah, tinggalkan anak2 kat maid .. so senang nak makan nanti, sebelum kami pergi kami dah bawak budak2 beli KFC tu.. tu pasal farhan dan emily tak kisah tak ikut kami pun.


sesampainya kami kat situ, terus naik ke tingkat 2


kat meja dah ada tulis nama hubby


masa ni baru sampai, rileks sekejap


pastu terus survey food yang ada .. banyak gak dia punya menu, sampai rambang mata mana nak makan dulu .. tak tau nak mulakan mana dulu. hehehhe

ha yang penting ada KAMBING GOLEK. slurppp


  

  


 

  

 


eh lebih kurang pulak posing kami.. hehehehe


ok after dah survey apa nak di makan, kitaorang duduk2 dan keluarkan present kami


ok ni ler hadiah anniversary kami tahun ni.. cincin berlian HABIB .. sebenarnya ni hadiah ganti cincin perkahwinan, cincin tunang dan cincin risik aku yang hilang masa rumah masuk pencuri tahun 2007


sementara tak de orang kat kiri kanan, so hubby pun sarungkan cincin tu kat jari manis..

aku pun sarungkan cincin suasa berlian kat dia.


ok lepas dah tukar2 hadiah, kami pun gi amik food..

kambing TERgolek with barbeque sauce


buahan-buahan..


sup gearbox


ni yang paling sedap.... oysters


sedap sangat, tp terpedas sikit sebab terlebih cili sos dia


slurpp slurppp terus sedut jer


mee kari

yong tau fu pulak



aiskrim ni aku amik awal jugak, tp oleh sebab aku letak kacang tumbuk (kacang tumbuk ni untuk rojak sebenarnya).. aiskrim ni lambat cair la.. bagus gak idea letak kacang tumbuk ni.. tak yah aku berebut2 makan aiskrim takut cair


desserts


rojak yang marveles sebab buat sendiri, dia siap sediakan bekas dan senduk kayu untuk kacau2.. ikut suka hati la nak letak sengkuang ke, pelam muda ke, jambu batu ke, nenas ke.. aku letak kuah petis banyak2 dan kacang tumbuk banyak2.. wah memang meletopsss


ni la rupa bentuk cincin berlian tu.. simple but nice.. tak suka serabut2 sangat.. ingat nak amik satu batu jer, tp tak pe la, aku suka design ni.. sapa2 yang berminat boleh survey kat HABIB.. :)

29 comments:

Jasfyra said...

adus, so sweet kak...sekali lagi hepi enibeseri ye.semoga bahagia selama2nya..

kak, saya pun suka oyster tu..yummy2 kan

Echa said...

cung nye cincin tu kak... so suwitttt... lawo

♥Azie♥ said...

woo lawa ok..happy anniversary akak..
pssttt akak azie terliur tgk makanan dalam n3 akak nie..

Hirda Ibrahim said...

uih ada oyster... mak suka....
kira ok la ko, food meriah, & price dia not bad.

suka aku tgk korang laki bini. sgt le sporting.

Sham Ummi Echa said...

meriahnya food kt grand season nih.. trliur aku nengok.. ok gak ngan price dia kan

cntik cincin ko poms..sgt ler taste aku.. nk pujuk gak cooi ganti cincin kahwin aku..hilang masa pi buka poser thn lepas kt tupai2 rest.

Sham Ummi Echa said...

meriahnya food kt grand season nih.. trliur aku nengok.. ok gak ngan price dia kan

cntik cincin ko poms..sgt ler taste aku.. nk pujuk gak cooi ganti cincin kahwin aku..hilang masa pi buka poser thn lepas kt tupai2 rest.

emy/mamasuri said...

romantiknyer..
hubbysy tak romantik lah..
huhuhu

yong ibu chem said...

wow! lomantiknyaaa. hehehe.

sebut psl cincin, cincin tunangku dah hilang juga..... :(

LyNn HaMzAh said...

wah...mantap sungguh hadiah anniversary...cantik betul kak cincin tu...

Syasmeen said...

WOW, so sweet lah mimi, cantik cincin tuh...dah ada maid ek? amik kat ner mahal tak...dah lama ke keje ngan mimi..ok tak keje nya...

eima said...

wahhh besh nye ...
hepi anniversary kak ...
romantik nye ...

☆ lieya latif ☆ said...

wow...romantik kak.....sweet sgt...adiah pun best......cantik...suke laa design camtu kak.....berseri2 laa jari jemari akak di hari raye nanti....auwwwwww....curlasttt gitu!!

adoi kak terliur tgk ko hirup oyster tu....pakkan jek laaa org preggy ni, takleh nak mkn raw2 camtu...sushi pun kene pantang nie huhuhuhu...

kambing mmg terbaek kak....ape2 sure kejar tu dulu kan......

::Mamalyna:: said...

cantiknyer cincin akak... psstt, pakai eyeliner st ke?hehhe

mrs.irwan 2 be said...

happy anniversary kak..wah teruja tgk makanan2 semua..lagi2 kambing golek tue..heheheh...cantiknyerr cincin...simple but nice...

Mimi said...

Happy Anniversary...semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat...amin..

sweet sgt bertukar2 cincin..romantis gitu..

ceta pasal food...nmpk menyelerakan sungguh la buffet spread dia...yumm..

Rinna said...

Wahh romantis lagik.. siap tukar2 cincin..

Happy Anniversary.. Moga berbahagia hingga ke akhir hayat..

rasp said...

romantika d'amour lah sis, sarung2kan cincin!
alaaaa tahun nie tak gi grand season...buffet spread dia to me memang marvelous sis!

Aimi said...

waa...romantisnya...siap tukar2 cincin tu... mimi, cincin awak tu cantik.. saya pun suka yg simple2...tak suka yg sarat2 mcm anak mami punya...hehehe...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

auw....cam time bercinta plak korang...soo sweet lah kak.....untung kalau dapat hubby romantik nie...apa2 pun....hope korang sentiasa hidup berkasih sayang hingga ke akhir hayat...

cun kak cincin tu....

uish..kambing golek..ko jgn tak tahu kak...kat PARAM kota tinggi ada kambing golek tau......hik hik hik

..nOj.. said...

cincin lawo. tp makanan lg lawo kak. gulps gulps dh ni. tgk kambing pun selera sgt dh rasenye. padahal tah bile plak makan kambing. hehehe

.:fyzz:. said...

akak mmmgggg..alahai gugat iman tgk menu2 yg sngt enak tuh..sedapnya..alahai...time2 nih perut dh mendidih..(baby nk makan hehe)
kak mimi so suwit la ring tu...pijot suka design cenggitu..
kak mimi ppun ada kisah pecah rumah yer..sama la cincin tunang, kwin..ngan anniversary semua kena kaut ngan pencuri..huhuhu..

Emy Omar said...

adoi kak..sweetnya..romantik sangat..sedap2 juga food kat grand season tu ye kak..psst..kita pun hilang cincin2 tunang,risik,kawin masa umah mak kita kena pecah masuk

normi said...

Semoga cik Mimi bahagia ke akhir hayat.. romantis nye.. sweet..

aiDieNa said...

Romantik gitue.. harap berkekalan walau dah tua nanti.. hurmmm.. tapi.. yang tak tahannya.. saya nie dah terliur tengok kambing golek dan oyster itue.. aaaaaaaaaaaa... laparnyer..

-SharleenZawawi- said...

wallaaa... sweetnyeee... romantik la... hehe..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

terima kasih semua kawan2 yang sudi beri komen .. alhmamdulillah rezeki jugak nak dapat cincin tahun ni.. dah lama tak pakai cincin rasanya

*∽ IZAN ∽* said...

uikssss.....!!Sedap2 menu tuhh..!! Happy ANniversarry Mimi..!! semoga berbahagia ke akhir hayat yekk.... dah boleh tambah lagi sorang nih.. he he he.

Wahh murah Rezeki dapat Cincin baru tahun ni.. sweett sangatt...!!!!

LiErOSe~QiEmi said...

so lomantik la akak.. sukeee makin lama sesuatu perkahwinan, makin lomantik.. i loikeee

Butik HS said...

Salam Mimi,
congrats ye. Happy Anniversary:)
Mudah2an berkekalan ke akhir hayat.
silau mata tgk cincin tu:)

sedapnya tgk makanan banyak2 tu. nasib baik buka malam.. kalau siang sure terliur habis.. hehe..