Wednesday, November 3, 2010

❤ Handbag basahan ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Ok entry harini masih berkisar tentang joli katak beli barang ... ada sapa2 tak suka baca KALUUU... sila tekan X kat hujung belah kanan tu  ok??  tarak hal punya...  Ok harini nak sajer la nak share dengan korang kot2 ada orang nak beli handbag baru, buat basahan gi kerja, dengan harga mampu milik.. ialah kalau nak beli handbag LV kang, mau aku ikat perut 2-3 bulan (tu pun blom tentu dapat beli)

Ok selama setahun aku lenjan, lanyak, balun handbag GUESS hitam aku .. dah naik lusuh aku bawak kulu kilir.. almaklum aku ni jenis kalau bawak handbag tu, sampai naik lusuh aku kerjakan.. kalau tukar2 pun ikut mood. mood baik, aku tukar la bag-bag GUESS aku.. oleh sebab dah selalu pakai GUESS (aku ada 5 handbag GUESS ok .. yer mesti orang kata kata aku giler berlagak  lepas ni)... aler GUESS jer pun, .. bukannyer aku ada 5 bijik LV, Coach or 5 bijik Chanel.. pitam korang dengar agaknya...

Ok balik pada tajuk asal.. handbag kalini nak buat basahan gi kerja ajer..  so aku nak try handbag lain pulak.. so aku amik kaler ni ala2 cream.. apa sebab aku suka bag ni.. sebab ada gambar butterfly dan pepatung


comel jer ada ala2 keychain pepatung


pastu kat depan handbag tu ada gambar butterfly.. dan dibawah tu ada sebutir diamond.. of course la diamond palsukan.. kang kalau diamond asli, mampos kena rompak plak ..


aler jenama bese2 jer..  Alain Delon ajer


ok tak tau sampai bila aku pakai handbag ni.. sampai dah lusuh kot.. tu pun ikut mood.. kalau boring, aku beli handbag baru.. wakakaka .. ok harga RM149 ajer .. tu harga after less.. ok la kan.. sapa nak beli, roger2 aku.. nanti aku bg tau detail .. (heheh macam la ada orang nak tau kan)

21 comments:

..nOj.. said...

cantek je beg tu kak. besar mane ni? tp kalo asben sy, mesti tak bg beli yg kaler2 cerah/putih camni. mesti suh ambik itam/cekelat je. :p

Syasmeen said...

mahal gak tuh RM149...x mampu den nak beli tp cantik bangat lah handbag tuh mimi...

nieda said...

cantiknya hand bag akak..

::Mamalyna:: said...

cantik kak... teringin jugak nak pakai kaler krim2 cenggini, tp bila memikirkan ai ni lasak sikit, so lupakan sajer, hehehe

atty's said...

alain delon pun ..tp berbaloi gak pakainya mimi..cantik lak tu

☆ lieya latif ☆ said...

sgt sweeeeeeeeeeeeeeett kak...siap ade butterfly lagi tu...dah le i ni peminat butterfly.....

betol tu, keychain pun cantek....mmg gegirl gitu...auwwwww.....

rasp said...

sis, u cam i...
i memang akan lenjan handbag sampai lusuh baru tukar lain....
tapi i pun suka yg u choose nie coz ada butterfly...

LyNn HaMzAh said...

cantik handbag akak...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

cantiknya hanbag akak... kaler fav sy tuh..hehehe

Softtouch [Hanim] said...

cantiknya hbag akak..pndai pilih..

Sham Ummi Echa said...

cntik henbeg baru ko mimi. kaler putih lak tu. mak dah lama x pakai henbeg putih. sweet la ada butterfly lg. kawan ko jual ke?

Hirda Ibrahim said...

auwww girlyyyyy....

oklah poms dh nama dia basahan kan... aku ni dok lunyai coach tu la, dh buruk dh pun.
dasar pemalas nk tukar hbag.

~aSHa~ said...

sy tgh kepingin nak beli henbeg CR ni..ehehe

last time sy tgk harga nye 498...less tuk besday girl hanya 100 je...alahaiiiiiiiiii

perempuan dan aksesori begini tak dpt dipisahkan..eeheh

aiDieNa said...

Bila pakai beg mmg lenjan abis².. kalau tidak rugi beli..

A D I A said...

cantikkk. bag2 camni senang matching dgn baju. takut nak pakai bag kaler krim or putih2 gini. sbb sgt lasak.

Emy Omar said...

Cantik kak handbag tu..siap ada butterfly lagi..tu kat badan dia ada keychain dragonfly ye kak?colour apa lagi ada??

*∽ IZAN ∽* said...

ahaa.. nice nice nice...!!!
Izan pun kalau beli handbag makan 2-3 tahun baru tukar baruu... he he he

Iena@MaMaJannah&Rizqi, said...

cantik mimi..siyes...
sesuai untuk dipakai dengan semua warna baju..aku pun suker ala2 yang ader diamond cikit2 ni..

wei, biler pindah umah baru??
jangan lupa jemput aku tau...

ibu 2AZ said...

cantiklah..kite pun berkenan..

Jasfyra said...

selalu nampak beg@keychain butterfly je..ni 1st time nampak yg pepatung..sgt comel okeh!!

Aimi said...

mimi...........cantiknya beg tu....harga pun ok...saya lagi la sempoi...pakai handbag mmg yg tak lebih RM200 kot... ahaksss....sebab kurang kemampuan.... saya pun jenis yg suka pakai sampai lunyai... AD ni ok apa.... saya beli Valentino je... kat Sogo...tu mmg dah nak hancus... harus cari yg lain.... eh...awak beli kat mana ni?? ceh, saya tanya mcmla blh pegi beli...dahla tgh sarat... :D